Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015

5/5 (12)

Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015 er en italiensk rødvin fra Apulien (Puglia), der er hentet herfra og tappet på flaske i Cazzano di Tramigna, hvilket i øvrigt er i det nordlige Italien, af vineksportøren Da Pacena Spa.
Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015

Vinen overholder de regler der er for at være en DOC vin med navnet Primotivo di Manduria, det er blot vinproducenten der er anonym, og derfor kan det jo sagtens være en god vin, det finder vi ud af!

Vinanmeldelse

Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015

I dag skal vi kigge på denne her, Grande Corterosso, det er en Primitivo di Manduria DOC vin, fra Puglia, altså Apulien i Italien, altså en italiensk rødvin.

Der er ikke så mange oplysninger om den, så det bliver lidt mere ved smagen, der er ikke rigtig nogle der vil tage ansvar for den, simpelt hen, det er faktisk det der egentlig er problemet med den.

Så det bliver lidt spændende at finde ud af, hvad er det for en vin.

Men allerførst skal du selvfølgelig lige have nogle vindata, du kan lige pause videoen, eller du kan gå ind på min hjemmeside, for at se alle data og billeder osv. og læse anmeldelsen af den også, men lad os lige få nogle vindata først.

0:0 – Intro
0:48 – Vindata
0:54 – Om vinen
2:47 – Vinsmagning
5:59 – Mad til vinen
7:08 – Point
8:31 – Hvor kan du købe vinen
9:15 – Tak
10:09 – Fraklip

Vindata

Brand navn: Grande Corterosso
Vinnavn: Primitivo di Manduria
Årgang: 2015
Land: Italien
Region: Apulien (Puglia)
Klassifikation: DOC

Druer: 100% Primitivo
Alkohol: 14,5%
Flaske: Special Bourgogne flaske, tyk i top.
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Kork og plastikhætte
Serveringstemperatur: 16° til 18°

Om vinen

Der er stort set ingen oplysninger om denne her vin nogle steder, så der er ikke rigtig nogle der har lyst til at sige: hey, det er mig der har lavet den.Og det kan jo godt være lidt mærkeligt, men det behøver ikke være en dårlig vin af den grund.

Nu er det jo sådan, at her på kanalen der gider jeg simpelthen ikke anmelde dårlige vine, så jeg har selvfølgelig smagt den i forvejen, for et stykke tid siden, og så faldt jeg over den igen, og tænkte, hov det der var faktisk en god vin, den kunne jeg godt tænke mig at lave en anmeldelse af.

Så her er den, anmeldelsen af vores Primitivo di Manduria.

Tilsyneladende er det Da Pacena Spa fra Cassano di Tramigna, som jo altså er i Verona, der har samlet forskellige druer eller vine, det står der nemlig heller ikke helt tydeligt, men de har altså været i Puglia og har nupset noget vin fra nogle forskellige vinbønder, og det har de så prøvet at sætte sammen til denne her vin, og kalder den Primitivo di Manduria. Der er selvfølgelig nogle krav til hvor vinen kommer fra, og hvordan den er produceret osv. når nu det er en DOC vin.

Men derfor kan det godt være lidt en blandingsvin, vi ved det er en primitivo drue, men resten af det, altså det må være nogle vinbønder der har haft noget vin tilovers, og så har de sendt det afsted. Og så er det blevet tappet i Verona. Men det behøver ikke gøre vinen dårligere af den grund.

Vinsmagning

Det kan faktisk synes en lille smule mærkeligt, at der ikke er nogen der vil tage ansvaret for den, fordi jeg ved jo, at det er faktisk en ret god vin, jeg vil næsten sige, at det er en fantastisk god vin.

Men det må vi lige finde ud af, for nu kommer vi jo til det vigtigste, og det mest spændende punkt i denne her vinanmeldelse, nemlig selve vinsmagningen.

Udseende, farvetonen (Tint / appearance)

Første punkt i vinsmagningen, det er jo farven, og den har en helt fantastisk farve. Sådan en meget dyb rød farve, det indikerer jo et eller andet sted, at der er noget kraft i den.

Man vil jo kalde den en dyb ruby red farve.

Duften, aroma (on the nose)

Andet punkt i vinsmagningen det er duften, hvordan denne her vin den dufter, og der skal vi selvfølgelig lige først have hvirvlet vinen godt rundt i glasset, så duftmolekylerne de bliver frigivet.

WOW, hold da op, der er masser af duft. Der er modne bær, det er helt vildt.Krydderier og modne bær, det tegner altså rigtig godt, og det skulle det jo også gerne.

Smagen (flavour / On the palate)

Det tredje punkt i vinsmagningen, det er j det jeg allerbedst kan li’, fordi så får jeg lov til at smage på vinen, og duften indikerer det er en vin med knald på, så det bliver spændende.

Og det må man sige der er, der er rigtig meget knald på smagen.

Der er nogle mørke bær, fuldmodne mørke bær, det er jo rigtig lækkert, men så er der desværre også en del garvesyre, der lige trækker en gang i siden af tungen.

Men smagen for pokker, den er simpelthen så fantastisk.

Jeg tror faktisk at man bare godt … arhh, kan sidde og nippe den lidt, jo hvis man er en lille smule sadistisk, og godt kan li’ garvesyre, så kan man godt bare sidde og nippe det, men jeg vil nok foretrække bare at drikke den til mad.

Der er den til gengæld helt perfekt, fordi den har bare så meget smag, så meget fylde, en fyldig vin med masser af smag. Mærke fuldmodne bær, ligesom at stå nede ved brombærhegnet en sensommerdag i slutningen af august, og bare guffe de her blåbær (brumbær!) stille og roligt. Det er ligesom en frugthave, at drikke denne her vin.

Men desværre så har den lige sådan lidt tanniner, der kradser lidt.

Det gør måske ikke så meget, hvis man sidder og spiser chili con carne, eller noget andet, som har en lille smule krydderi i sig, men sådan umiddelbart ville jeg ikke bare drikke den, jeg ville drikke den til mad.

Mad til denne vin

Vi kommer nu til: hvad skal vi bruge vinen til?

Jeg vil bruge den til noget grillmad, og … man kan sige at vi kan bruge den til lam og alle de der traditionelle retter der har lidt mere krydderi end man måske normalt plejer at have i almindelig flad hverdagsmad, så det er ikke en hverdagsvin, det er til de lidt bedre retter.

Hvis det skal være til ost f.eks., så skulle det være en fuldfed ost, en lagret ost, ikke bare en mellemlagret, der skal være noget der ligesom slår igen. Den er kraftig, og selvfølgelig kan man tage den, enten til at supplere måltidet, så man løfter vinen op, og har en vinoplevelse ud af sit måltid, eller hvis det bare er fordi man vil have vinen med til maden, hvor det skal supplere hinanden, så skal det være kraftig mad, noget krydret mad.

Men en rigtig god vin, jeg er imponeret, endnu en gang, over smagen. Der er lige det der med tanninerne, men lidt garvesyre det kan man godt acceptere, hvis man får noget krydret mad.

Hvor mange point får den så?

Så skal vinen selvfølgelig også have nogle point, og den har en rigtig flot farve, den har en rigtig god duft, smagen er også fantastisk, den har lige tanninerne der (garvesyren), så kvalitetsmæssigt kan det godt undre mig, at der ikke er nogen der vil stå ved, at de har lavet denne her vin, fordi den kommer faktisk meget tæt på de 90 point, den er godt deropad.

Jeg vil i hvert fald sige 88 point, hvis ikke 89, fordi den er vanvittig god, men den har lige den der skarpe kant, og det er det som …

Altså jeg går jo efter vin, som ikke har alt for meget garvesyre, fordi det bryder jeg mig ikke om. Simpelt hen. Og så kan man en gang imellem alligevel godt lige acceptere noget garvesyre, når der er så meget kraft i vinen, fordi garvesyren overdøver ikke vinen, smagen af vinen overdøver garvesyren, så på det punkt der er den helt fin.

Vi er på 88 … 88 point, ingen højere, tak.

Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015 - 88 point

Hvor kan den købes

Så er der lige, hvis du skulle få lyst til at investere i sådan en vin her, hvor kan du så få fat i den henne?

Jeg har skaffet den via en eller anden Coop butik, et eller andet sted i Danmark, og der står den til omkring 120 kroner, men altså, det har jeg ikke givet for den, jeg vil sige den er 120 kroner værd, det er slet ikke det, men jeg har ikke givet det for den, jeg har købt den på bud, på et eller andet tidspunkt, og så har den ligget i skuffen et halvt års tid, eller sådan noget lignende. Det kan du faktisk også godt se på proppen ,som jo nu ikke er her! Men den har bare ligget i skuffen et lille års tid tror jeg, men 69 kroner tror jeg at jeg gav for den på bud.

Billeder

Det var alt fra mig for denne gang, tak fordi du fulgte med hele vejen igennem.

Jeg håber du synes det har været fornøjeligt.

Hav en fortsat fantastisk god dag,

… HOV – og husk, at nyde vinen med omtanke …

Og så skal du da også lige like videoen, hvis du synes det var en god anmeldelse.

Abonner på kanalen, så du ved hvornår jeg næste gang laver en ny vinanmeldelse.

Har du spørgsmål eller kommentarer, vil jeg gerne høre fra dig, det kan være jeg kan lære noget nyt igen i dag 🙂

Du må også meget gerne give artiklen en High Five

Giv dit High Five her:

Flere vinanmeldelser

Cantina Fondata NEL Primitivo di Manduria Riserva DOC Corterosso Supremo 2013

Cantina Fondata NEL Primitivo di Manduria Riserva DOC Corterosso Supremo 2013

Vinanmeldelse af Cantina Fondata - Primitivo di Manduria 2013, med mine kommentarer til vinsmagningen
Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015

Grande Corterosso Primitivo di Manduria DOC 2015

Endnu en italiensk rødvin fra Apulien (Puglia) med en smag af fuldmodne mørke bær,
Vin fra Il Capolavoro

Vin fra Il Capolavoro

Il Capolavoro er et brand hos Globus Wine, der er en dansk vinimportør, der henter og flasker vine til bl.a. Dansk Supermarked.
Il Capolavoro Appassimento 2016

Il Capolavoro Appassimento 2016

Kraftigt krydret, en virkelig fyldig vin, næsten ikke noget garvesyre, det er simpelthen genialt. Man får sådan lige lidt peber, men det er ikke meget.

Fraklip

Der var heldigvis et par fraklip denne gang:

Giv din kommentar her

5/5 (12)

Giv dit High Five her:

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.