Il Capolavoro Appassimento 2016

4.74/5 (19)

I dag vil jeg lave en vinanmeldelse af denne her Il Capolavoro Appassimento 2016

Denne her vin er fra Puglia, altså Apulien, og det er nede i Italiens støvlehæl vi er i dag, altså det er i den sydøstlige sydøstlige del af Italien.
Il Capolavoro Appassimento 2016

Denne her Appasimento, altså Il Capolavoro, er et brand hos Globus Wine, som samler nogle vine fra nogle producenter, hvor de mixer dem, og laver deres egne udgaver af de forskellige vine, altså deres egne brands.

Vinanmeldelse

Il Capolavoro Appassimento 2016

Det her setup, med at samle nogle vine fra forskellige producenter og selv mixe dem sammen, eller udgive dem som egne brands, og nogle gange holder man DOC på nogle af de forskellige vine, men det her med at finde nogle vine, uden egentlig at nævne selve vingården, det bliver meget ofte kaldet for noget hurtigt fremstillet industrialiseret supermarkedssprjøjt, men derfor behøver det jo ikke at være dårligt, vel?

Det må vi se på med denne her hvordan den egentlig er.

Allerførst skal vi have nogle vindata, og der kan du jo enten lige pause for at læse vindata, eller også så kan du gå læse om det herunder.

0:0 intro
1:19 – Vindata
1:25 – Om vinen
3:48 – Vinsmagning
5:28 – Point
6:24 – Andre anmeldelser
7:15 – Mad til vinen
7:46 – Hvor kan du købe vinen
8:29 – Tak
8:59 – Fraklip

Vindata

Producent: Flere unavngivne vinbønder
Importør: Globus Wine
Brand navn: Il Capolavoro
Vinnavn: Il Capolavoro Appassimento
Årgang: 2016
Hjemmeside: http://www.globuswine.dk/
Land: Italien
Region: Puglia (Apulien)
Appellation: IGT

Druer: Blanding af Primitivo, Merlot, Negroamaro og Malvasia
Alcohol: 14,5%
Sukker: 12 g/l
Flaske: Standard Bourgogne flaske
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Skruelåg
Serveringstemperatur: 16-18°C
Klassifikation: Puglia IGP

Om vinen

Druerne bliver høstet i oktober, for at bevare et højt sukkerindhold. Inden gæring så behandles druerne efter den såkaldte appassimento metode, dvs. at de bliver lagt til tørring.

Tørringen betyder at smagen og sødmen koncentreres i det færdige produkt.

Når druerne er tørret, så bliver de macereret i 30 dage, og herefter bliver de fadlagret i 3 til 4 måneder, og selv om vi er i Puglia, så bruges appassimento metoden altså stadig væk med først at tørre druerne, inden de moses og masseres og gæres osv.

Hvis jeg lige skulle opstille sådan en lille hurtig tommelfingerregel, som er totalt uvidenskabelig, så vil jeg næsten sige, at hvis du kan få fingre i en Amarone, så er det det bedste. Hvis du ikke kan det, så kan du tage en ripasso, og hvis du ikke kan få fat i det, så find en appassimento, fordi så har vi noget af den samme stil.

Nogle gange lever en appassimento vin måske ikke op til de forventninger man har, når man tænker på, at vi skubber den over i retning af en Amarone, og andre gange så slår en appassimento meget ofte i hvert fald ripasso vinene, og nogle gange også amarone vinene.

Det er en jungle simpelt hen, man bliver nødt til at prøve sig frem. Og det er det jeg gør med denne her.

Hvor Amarone vinen er et blend med Corvina druer, så er denne her et blend med Primitivo og Negroamaro druerne, plus lidt andet, som er meget kendt fra Puglia området.

Netop Primitivo druen er den der giver fylde og kraft i en god vin, og noget sødme, og er også kendt som Zinfandel i USA, men man kan i øvrigt slet ikke sige at Zinfandel og Primitivo er det samme, fordi den ene er dyrket i USA og har et helt bestemt miljø, og Primitivo den dyrkes i Italien, og den har også sit helt eget miljø

Vinsmagning

Så kommer vi til den bedste del af denne her vinanmeldelse, nemlig selve vinsmagningen.

Udseende, farvetonen (Tint / appearance)

Første ting i en Vinsmagning er jo selve farven, og denne her, den har en rigtig flot rød farve, jeg vil sige at den er nærmest purpurrød farvet.

Duften, aroma (on the nose)

Andet punkt i vinsmagningen, det er jo duften, altså aromaen, og der må vi lige have hvirvlet vinen lidt rundt, så vi får duftmolekylerne til at frigøre sig, og så skal de bare sniffes.

Mmmm lækkert, lækkert.

Den er meget intenst krydretet, og så med nogle mørke bær, kan man rimeligt godt fornemme.

Smagen (flavour / On the palate)

Tredje punkt i vinsmagningen det er det bedste punkt, det er der hvor jeg endelig langt om længe får lov til at smage vinen.

Her har vi altså helt klart en fyldig vin, det her er et lykketræf, det er en god vin, den er fyldig, der er modne bær i den, der er ikke ret meget garvesyre i den.

Det er altså helt fantastisk, tænk en gang.

Kraftigt krydret, en virkelig fyldig vin, næsten ikke noget garvesyre, det er simpelthen genialt. Man får sådan lige lidt peber, men det er ikke meget.

Det er simpelthen en fantastisk god vin, dem skulle jeg have købt nogle flere af, kan jeg godt se!

Hvor mange point får den så?

Den skal selvfølgelig også have nogle point, og her, der må jeg jo sammenligne med andre vine, af samme klasse, og jeg må sige at det er en rigtig god vin, den har nogle kvaliteter, den har noget syre i sig, så jeg vil ikke give den mere end 88 point, men det er faktisk også rimeligt godt, og slår en hel del af de ellers ret gode vine.

Il Capolavoro Appassimento 2016 - Jeg giver 88 point

Awards

Denne her vin, den har fået meget blandede anmærkninger rundt omkring, lige fra sjældent udrikkeligt sprøjt, til fantastisk, lækkert krydret, og det er jo fordi, at den har en kant af garvesyre, og sådan er det bare.

Hvis man er til den slags, godt kan li’ at få et glas til maden, med en anelse garvesyre i, så er det her en fantastisk vin.

Jeg har givet den 88 point, og det afspejler sig også i, at det kan godt være det er en god vin, det kan godt være, at den er god til maden, men jeg ville ikke sidde bare og nyde den stille og roligt, for der synes jeg har en lille kant med garvesyren, men den er rigtig god, den har en fantastisk smag, så sammen med mad, der er det et rigtigt godt valg.

Mad til denne vin

Hvad er det så for noget mad vi skal have til denne vin?

Vi kan servere and til vinen, eller dyrevildt, eller en god steg der er krydret, noget krydret kylling osv.

Så længe det er noget der har noget krydret smag.

Hvor kan den købes

Du skal da også lige finde ud af, hvor du kan købe denne her vin henne.

Jeg har købt den i Netto, til 39,- kr. og det var simpelt hen et røverkøb. Den er væsentlig mere værd. Jeg ville godt have givet 60,- kr. for den pga. smagen.

Du kan også få den i Føtex og Bilka, de tager omkring 99,- og 105,- kr for den, og så er der noget med 6 stk. for 249,- så man kan være heldig at få den på bud.

Men Netto var billigst, det her er en Dansk Supermarked importeret vin, så jeg tror ikke rigtig du kan finde den nogle andre steder. Men Bilka og Føtex har den, så hold øje, når den er på tilbud, så kan du få den til omkring en 50,- til 60,- kr, så vil det være helt perfekt.

Billeder

Det var alt fra mig for denne gang, tak fordi du fulgte med hele vejen igennem.

Jeg håber du synes det har været fornøjeligt.

Hav en fortsat fantastisk god dag,

… HOV – og husk, at nyde vinen med omtanke …

Og så skal du da også lige like videoen, hvis du synes det var en god anmeldelse.

Abonner på kanalen, så du ved hvornår jeg næste gang laver en ny vinanmeldelse.

Har du spørgsmål eller kommentarer, vil jeg gerne høre fra dig, det kan være jeg kan lære noget nyt igen i dag 🙂

Du må også meget gerne give artiklen en High Five

Giv dit High Five her:

Alle vinanmeldelser fra Il Capolavoro

Il Capolavoro Appassimento 2016

Il Capolavoro Appassimento 2016

Kraftigt krydret, en virkelig fyldig vin, næsten ikke noget garvesyre, det er simpelthen genialt. Man får sådan lige lidt peber, men det er ikke meget.

Fraklip

Der var heldigvis et par fraklip denne gang:

Giv din kommentar her

4.74/5 (19)

Giv dit High Five her:

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.