1000 Stories Zinfandel

4.95/5 (40)

Det er Bob Blue der er vinmager til denne særprægede vin fra Amerika, helt præcist Californien, hvor han indsamler druer fra særligt udvalgte parceller.

Han siger, at de kan ikke lave 1000 Stories Zinfandel uden at de bedste druer kommer fra Mendocino County, det giver nemlig blandingen den helt perfekte sammensætning.

1000 Stories Zinfandel 2015

Det her er en helt speciel vin, fordi der er benyttet egetræstønder til lagring, der allerede har været brugt til lagring af Whiskey.

Det giver noget karakteristisk røget karamel, til både lugt og smag. Zinfandel druen er ophav til en kraftig vin med smag af fuldmodne solbær og brombær, mens lagringen giver den bløde og harmoniske vin en særpræget kant.


Vinanmeldelse

1000 Stories Zinfandel 2015

0:0 intro
0:30 – Vindata
0:41 – Om vinen
2:26 – Vinsmagning
8:08 – Mad til vinen
8:45 – Point
11:35 – Awards
11:50 – Hvor kan du købe vinen

1000 stories er en vin jeg faldt over helt tilfældigt, fordi den var på bud, og så blev jeg simpelthen nødt til at smage den – og jeg blev vanvittigt overrasket.

Det her er en 1000 Stories Zinfandel fra 2015

Det er en Amerikansk rødvin, dyrket på zinfandel druen i Californien.

Vi starter lige med nogle vindata, hvor du enten kan pause videoen, eller læse det hele her!

Vindata

Producent: 1000 Stories
Brand navn: 1000 Stories
Vinnavn: 1000 Stories Zinfandel
Vintage (årgang): 2015
Hjemmeside: http://www.1000storieswines.com/
Følg: https://www.instagram.com/1000_stories_wines/
Land: USA
Region: Californien

Druer: 100% Zinfandel med et strejf af Petite Sirah fra Lake County
Alcohol: 14,5% (15,6)
Sukker: 5,9 g/l
Acidicity (garvesyre): 6,7 g/l
PH værdi: 3,52
Flaske: Speciel flaske, Bordeaux style med bred top og smallere bund
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Kork og plastikhætte
Serveringstemperatur: 16° til 18°

Om vinen

Lad os se at komme videre …

Det er Bob Blue der er vinmager til denne fantastiske vin. Han udvælger druer fra særlige parceller i Californien, og som han selv siger, så bliver der ikke en ordentlig 1000 Stories Zinfandel vin, uden at de bedste druer kommer fra Mendocino County – for så får blandingen nemlig den helt perfekte sammensætning.

Det der gør denne vin helt speciel, det er, at der bliver anvendt egetræstønder som allerede har været brugt til Whiskey fremstilling.

Zinfandel druen er i sig selv ophav til vine med kraft og saft, og en fantastisk smag af mørke bær … nærmest i retning af kirsebærvin … bob, bob …

Når man så oven i købet også bruger egetræsfade, der har været brugt til Whiskey produktion, så får man tilsat en ekstra gang røget karamel, som kan fornemmes både i duften og i smagen.

Når så vi kombinerer det hele, med Zinfandel’ens modne bær, der er fyldige og kraftige, med egetræs lagringen på fad med en røget karamel, er med til at gøre vinen blød og rund, lige noget for mig.

Og det leder os jo så hen til det vigtigste punkt i denne her vinanmeldelse, nemlig vinsmagningen … det har jeg glædet mig til.

Vinsmagning

Så er vi klar til selve vinsmagningen, og det er jo nu det bliver rigtig interessant.

Udseende, farvetonen (Tint / appearance)

Det første punkt på vores vinsmagning, det er selvfølgelig hvordan ser farven ud?

Og den er rød, den er mørk rød, men den er ikke meget mørkrød, den er ikke lige så mørkerød som jeg egentlig havde forestillet mig.

Det siger jeg selvfølgelig fordi, jeg har rent faktisk smagt 2014 udgaven af den, og der var den altså noget mørkere, men denne her den er rød og den er dybt rød, jeg vil næsten sige Bordeaux rød.

Og det jo en ide om, at den nok har noget kraft i sig, men det finder vi ud af.

Duften, aroma (on the nose)

Andet skridt i vores vinsmagning, det er selvfølgelig duften, og her er det jo vigtigt at have squisset vinen rigtig godt rundt i glasset, så man kan få alle duftmolekylerne til et at fise opad.

Mmm, den dufter godt, ja det kunne man godt dufte til i flere timer, man kan tydeligt dufte at den er fadlagret, og man kan også godt ane at det er whiskey tønder den er lagret på, men den er ikke så kraftig som jeg husker det, og det er jo egentlig sjovt, men men igen skal man være opærksom på, at sådan en flaske som denne her, er en del af en masseproduktion, hvor der bruges flere forskellige egetræstønder, dels tønder, men dels så ryger de også i flere forskellige batches, og denne her har tilfældigvis ikke noget batchnummer, og det er sikkert fordi det er en supermarkedsvin – udgave af den, så den har ikke noget batchnummer, men så vidt jeg kan se, ud fra de oplysninger der er … ja hvad kan jeg se?

Så jeg kan jo ikke se andet end hvad der står på flasken, i princippet, og så lige undersøge lidt om de batchnumre der har været, om der er nogen af dem der minder om den, og det er der selvfølgelig men derfor kan jeg ikke rigtig afgøre noget ud fra det. Desværre.

Den har en rigtig god duft, hvor jeg jo vil påstå, at jeg kan mærke den der lidt brændt karamel agtige duft, og det kan jeg måske også godt, med noget vanilje, men det er ikke så karakteristisk som jeg egentlig havde håbet den ville være, så 2015 udgaven er måske i virkeligheden ikke det største hit.

Og ellers kan det være at det ikke er det største hit endnu, fordi det er jo den nye udgave af den, og den kan måske godt tåle lige at ligge et års tid eller to, inden vi begynder at søbe den i os.

Smagen (flavour / On the palate)

Tredje punkt er selve smagen, det er her det bliver rigtigt interessant, fordi det er fuldstændig ligegyldig hvordan den ser ud og hvordan den dufter, hvis smagen ikke er i orden.

Den har en meget interessant smag, der starter med en lille skarp garvesyre, meget lidt, der er faktisk ikke meget garvesyre i den, men der er sådan en lille skarp kant, og så kommer smagen eksploderende med fuldmodne bær og den smager helt fantastisk godt, men en anelse vag i det, i forhold til hvordan en Zinfandel normalt plejer at være, eller hvordan 2014 udgaven den var.

Og her kan det godt være man kan have god gavn af lige at dekantere den en anelse, selv om jeg normalt plejer at synes det er synd at dekantere vin, for du f*** med vinens kvalitet … men nogle gange kan det altså være en fordel, fordi den her har lidt svært ved at give slip på smagen.

Den har en rigtig god smag af mørke fuldmodne bær, brombær, og så får den et strejf af vanilje, og et strejf af sød lakrids … eller noget i den stil.

Den der udprægede fadsmag af at det er en whiskeytønde den er lagret i, det er ikke noget man lige umiddelbart kan mærke på denne her. Og det er lidt ærgerligt. Det kan være det er en dårlig batch, jeg ved det ikke, men denne her har det ikke i sig, som jeg ellers plejer at have oplevet, i de tidligere årgange.

Men dermed ikke sagt at den er dårlig, fordi den har en fantastisk god smag.

Mad til denne vin

Maden til denne her vin, vil være rigtig godt med noget krydret mad, jeg ville elske at stå og nyde denne her vin imens jeg steger en rigtig god bøf på grillen, eller noget lammekød eller krydret kylling.

Vinen kan godt slå igennem selvom den måske ikke er så kraftig som de tidligere versioner jeg har prøvet af den, så har den stadigvæk en rigtig god smag der går godt igennem, og kan klare en krydret gryderet, hvis det skulle være.

Hvor mange point får den så?

Nu er vi så nået til den del hvor vi skal give vinen nogle point.

Og i første omgang så får den selvfølgelig 50 point fordi det er vin.

Farve: 3

Det næste det er selve farven, hvor jeg vil nøjes med at give denne her 3 point, fordi den har en flot bordeauxrød farve, men den er ikke mørk rød som jeg havde forventet at den ville være, når nu det er en Zinfandel drue.

Jeg giver 1000 Stories Zinfandel 2015 92 point

Duft: 8

Det næste vi skal bedømme, det er selve duften, og her der kan man godt mærke, eller fornemme, der er noget fad i den, og måske også lige svagt mærke antydningen af at det har været fadlagret på tønder der har været brugt til whiskye produktion, men den har ikke denne her meget meget kraftige antydning af mørke bær som en Zinfandel normalt ville have, så derfor vil jeg nøjes med at give den 8 point.

Smag: 23

Så er der endelig smagen, som faktisk er rigtig god, men den har lige tendens til at den ikke lever helt op til det som jeg måske gerne ville have haft den til at være. Og det er i forhold til andre Zinfandel, at den måske mangler en anelse i fylde, og en anelse i kraften, og hvis man så skal tage med i betragtningen at det er en egetræsfadslagret rødvin på gamle whiskey tønder, så mangler den lige et lille pift.

Men, hvis man nu lige lader den ligge et par år, så kan det godt være det kommer!

Så derfor vil jeg “kun” give den 23 point ud af de 25, så det er faktisk også rimeligt højt sat, fordi det er jo en rigtig god vin.

Finish: 8

Det fjerde punkt er finishen, her får den 8 point, det er en rigtig god vin, den har det der skal til, selv om det er en ung vin, så kan den faktisk godt slå igennem, den mangler bare lige det sidste pift.

I alt = 92

Min regnestok når frem til 92 point, som faktisk angiver at det er en rigtig god vin.

Den kan godt anbefales, køb når den er på bud.

Awards

Denne her 1000 Stories Zinfandel 2015 har af Wine Enthusiast fået 90 point.

Jeg giver den jo altså 92 point, fordi jeg synes den er lidt bedre end bare 90 point.

Hvor kan den købes

Her til sidst, så skal du selvfølgelig lige finde ud af, hvor kan vi få fat i sådan en fætter henne, og jeg har købt den i en Coop butik, der står de til omkring 199,- som udsalgspris, og selvfølgelig kan man få dem billiger, fordi de står til mellem 80 og 109 kroner når de er på tilbud, eller 2 for 199,- – så se dig godt for, og vælg at køb når den er på bud.

Tak for denne her gang, tak fordi du kiggede med helt til slutningen, det er jo fantastisk 🙂

Du skal selvfølgelig abonnere på kanalen, fordi så finder du meget hurtigt ud af hvornår jeg næste gang laver en vinanmeldelse.

Og så lige Like og del på diverse sociale medier, lige som alle andre gør, og kom gerne med en kommentar.

… og husk – drik med omtanke!

Har du spørgsmål eller kommentarer, vil jeg gerne høre fra dig, det kan være jeg kan lære noget nyt igen i dag 🙂

Du må også meget gerne give artiklen en High Five

Giv dit High Five her:

Alle vinanmeldelser fra 1000 Stories

1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel

Det er Bob Blue der er vinmager til denne særprægede vin fra Amerika, helt præcist Californien
4.95/5 (40)

Giv dit High Five her:

2 Kommentarer

 1. Lennart Jensen

  Den er så tæt på det perfekte man kan komme.

  Svar
 2. Erik Graversen

  Jeg sidder her med en årgang 2018.
  Og jeg er absolut fan! Fantastisk vin.

  Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.