Beskrivelse
Farve: En rubinrød farve. Næse: En elegant frugt profil på næsen indeholder frække kirsebær, subtile hindbær og krydret sort peber. Smag: Alt dette er pænt understøttet af raffinerede tanniner og en blød finish. Denne vin er en fantastisk ledsager til Petit Blanc. Mad Parring: Kan nydes på mange niveauer, men går usædvanligt godt med en traditionel sydafrikansk braai af wors og koteletter. Alternativt kan du prøve en vinter skål af langsom-ristede, marrow- beriget oksehaler gryderet med frisk gård-stil brød. (Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 30%) De Cabernet Sauvignon vinmarker anvendes til denne blanding er plantet i en kombination af godt forvitrede granit jord og smukke koffie klip (skifer) skråninger. Merlot vinmarker udelukkende plantet på granit-afledte, retning syd vest skråninger. Druerne blev plukket på ca. 24 grader C, med levende smag af modne, røde frugter. Hand plukning, under opsyn af på producenten, sikrer, at kun de fineste frugt leveres til kælderen. Vinfremstilling Alle druerne er flok sorteres, inden de blev afstilket og bær sorteres. I løbet af denne arbejdskrævende praksis alle uønskede stof, fx stængler, blade, rosiner og grønne bær fjernes. Visse kampvogne blev fermenteret som hele bær til at fremme en lettere, mere frugtagtig ganen, mens andre blev knust og arbejdet hårdt for at fremme opbygning og spiciness. Denne kombination sikrer et bredt spektrum af frugt og spiciness på næsen og ganen. Efter gæringen er vinen overføres til gamle 300Lt franske egetræsfade og skind er kurv trykket. Malo-mælkesyre gæring foregår i tønden hvorefter vine martret. Vin tilbringer i alt 11 måneder i tønden, hvorefter den aftappes.
Bemærk! Denne tekst er automatisk oversat, hvis det er noget sludder, så kontakt os for at få den oversat korrekt med det samme.
Vondeling – Petit Rouge 2013 er en Sydafrikansk rødvin der bl.a. sælges hos TheDrinkShop
Producentens noter (på engelsk)
Colour: A ruby red colour. Nose: An elegant fruit profile on the nose includes cheeky cherries, subtle raspberry and spicy black pepper. Palate: All this is nicely supported by refined tannins and a soft finish. This wine is a superb companion to The Petit Blanc. Food Pairing: Can be enjoyed at many levels, but goes exceptionally well with a traditional South African braai of wors and chops. Alternatively try a winter dish of slow-roasted, marrow- enriched oxtail casserole with fresh farm-style bread. (Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 30%) The Cabernet Sauvignon vineyards used for this blend are planted in a combination of well-weathered granite soils and beautiful koffie klip (shale) slopes. The Merlot vineyards are planted exclusively on granite-derived, South-West facing slopes. The grapes were picked at approximately 24 degrees C, with vibrant flavours of ripe, red fruits. Hand picking, under the watchful eye of the winemaker, ensures that only the finest fruit is delivered to the cellar. Vinification All grapes are bunch sorted, before being destemmed and berry sorted. During this labour intensive practice all unwanted matter, eg stems, leaves, raisins and green berries are removed. Certain tanks were fermented as whole berries to promote a lighter, fruitier palate, while others were crushed and worked hard to promote structure and spiciness. This combination ensures a broad spectrum of fruit and spiciness on the nose and palate. After fermentation the wine is transferred to old 300Lt French oak barrels and the skins are basket pressed. Malo-lactic fermentation takes place in barrel after which the wines are racked. The wine spends a total of 11 months in barrel, after which it is bottled.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.