Fransk rosévin

af | apr 28, 2017

5/5 (1)

Fransk rosé vægtes lige højt hos både vin traditionalister og vin revolutionære med henvisning til rosende og positiv kritik fra begge parter.

Fransk rosévin

Udover at være den første vin produceret i sit land, har fransk rosévin gået fra at være en simpel og billig fornøjelse, til at være en fest, hvor selv den hårdeste kritiker kan gå fra at være en simpel rådgiver til en fornøjet tilhænger af den lyserøde vin.

Men det der gør denne vin så speciel, er at den er billig og kan derfor nydes af alle.

Der findes ikke et mere livligt billede af sommer, end det at ligge på ryggen i sin have på en solrig sen eftermiddag i juli måned, med et glas iskold rosévin i hånden.

Vinen er af den højeste kvalitet, samtidig med at den er meget udbredt og lettilgængelig på de franske vinmarker, som endda har haft et ry af at kunne vende faste øl elskere til at være ligeligt vilde med den festlige lyserøde drik.

Læse mere om Fransk rosévin

Derfor er Fransk rosévin det perfekte valg

Det vi elsker ved fransk vin, er præcis det samme som det vi elsker ved rosé.

Fransk vin er yderst pålidelig når det vælges ud fra dets pris.

Det betyder at selv når man er håbløst fortabt når man kigger på de forvirrende vinmarker, regioner hvori vinen er produceret, og andre uforklarlige detaljer, skrevet på fransk, på siden af flaskens mærkat, vil prisen på vinen altid guide en uvis i den rigtige retning.

En god flaske fransk rosévin kan købes for mellem 50 og 200 kr. Men takket være ny morderne innovative tekniker i produktion, har fransk rosé udviklet sig i forskellige retninger, hvilket betyder at der altså findes lyserød vin til både tilhængere af den søde og tørre rosé.

Chemin des Pèlerins Rosé, St. Mont, Plaimont

Til vin snobben – Til de som elsker en skarp tør hvid, prøv en rosé med en farve der klassificeres som en mere rødmene nuance af lyserød, frem for den typiske og gennemtrængende lyserøde rosé.

Vinen Chemin des Pèlerins Rosé, St. Mont, Plaimont, er den perfekte vin for de som har svært ved at gå væk fra deres tørre hvidvin.

Lavet på en blanding af Tannat, Pinec og Cabernet Sauvignon er denne vin en perfekt kombination af alt det vi elsker ved tørre hvidvine, dog med et diskret hint af sommerlige frugter og en smule lettere toner i smagen.

IGP Pays de l’Hérault French Rosé

Til die-hard fans – De stærkere og sødere vin fans, høre helt sikkert hjemme med en top fransk rosé som med sine varmere og stigende temperaturer har et bredere udvalg af rosédruer som Pinot Gris eller Pinot Noir, som dyrkes nemt i Frankrig med et godt resultat.

Prøv den franske rosé IGP Pays de l’Hérault hvis du gerne vil imponere den faste nyder af rosévin.

Den har en let rødmende farve men er samtidig meget frugtig og sød i smagen. Denne vin er perfekt til en sommer picnic i det fri, med en let salat og så noget godt selskab den kan deles med.

Flasken koster kun lidt over 45 kr, hvilket understøtter endnu et element af den franske rosévins charme – nemlig dens beskedne priser taget i betragtning af at man stadig får en flaske vin med massere af kraftige smagsnuancer.

Domaine de Terrebrune

2012 – Domaine de Terrebrune, er oprigtigt noget af det bedste lyserøde vin du kan finde i Frankrig, dog bliver denne vin sjældent solgt i landet selv.

Dyrket i Bandol, provinsen for Mourvedre-druemix, score denne vin højt hos kritikere og holder sig inden for sine egne professionelle kredse.

På grund af sine lette og frugtige nuancer, er denne vin noget helt for sig. Den er en fantastisk sommervin, som en meget udbredt drik, og er let og cremet i duften.

Domaine de Terrebrune går godt sammen med lette vegetariske retter, samt frugt og meget lyse og lette fiskeretter.

Vinen koster kun 150 kr. pr. flaske, selvom den er en topklasse vin, hvilket næsten gør den til et kup at nyde i den varme sommerperiode.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: