Fransk mousserende vin

af | jun 5, 2017

5/5 (1)

Hvis vi sætter Champagne-regionen og dens mousserende vin til side et øjeblik, er der et stort udvalg af franske mousserende vine, fra de mange forskellige områder der har mindst lige så høj kvalitet som den ”originale”!

Fransk mousserende vin

Champagne er, har og vil altid være for nogle, det bedste når det kommer til fransk mousserende vin.

Og selv om det dyrkes og produceres i et forholdsvis lille område i Frankrig, er denne berømte eksport næsten lige så synonym med fransk kultur, som kager og modne oste.

Det har givet konkurrerende vinproducenter motivation til, at fremstille mousserende vine, der er mindst lige så gode, men til en væsentlig lavere pris.

Prisen må ikke altid være det afgørende, for de bedste mousserende vine, koster selvfølgelig en del mere end de masseproducerede standardprodukter, hvor der ikke er kælet for detaljen.

De bedste alternative boblende vine

Crémant Limoux

Crémant Limoux er et fantastisk valg og alternativ til champagne, skabt af en blanding af Chardonnay, Chenin Blanc og Mauzac druer, er det faktisk Frankrigs ældste mousserende vin, der først blev registreret som en eksportvin så tidligt som i det femtende århundrede.

Med en fermenteringsteknik der har skiftet gennem århundrederne, fra forfædrenes metoder til traditionelle metoder, skal du kigge efter en Blanquette de Limoux-vin, hvis du ønsker at smage et glas fra historien, denne vin bruger druer der er hjemmehørende i området samt produktionsmetoder fra området.

Mousserende vine fra Alsace

Alsace er også et fantastisk distrikt, når man ønsker at udforske franske mousserende vine.

Beliggende i nærheden af champagneområdet, grænser vinen der produceres her op til Champagne distriktet, men den har også en stor indflydelse fra den tyske grænse, der ligger til højre for Alcace.

På grund af sit meget varierede klima, har Alsace- distriktet fordelene fra de både tørre og modne hvide druer, hvilket betyder, at der normalt altid findes noget, der passer til næsten enhver middagsmenu, og næsten alle smagsløg.

Når man er på udkik efter mousserende vine fra Alsace, er de mest populære druer Riesling og Pinot Gris, disse er dog almindeligt kendt som Crémant d’Alsace.

Den franske kontrol af mad og drikkevarer vil altid bruge dette udtryk, for at sikre, at det er en mousserende vin fra Alsace-distriktet.

Arthur Metz Cremant d’Alsace Brut

Prøv Arthur Metz Cremant d’Alsace Brut som en pålidelig måde at udforske de franske mousserende vine.

Dens lyse, fersken og æble smag er let og forfriskende uden at være for sød, hvilket igen er perfekt til at nyde som en aperitif, eller kombineret med frugt, fisk eller pindemadder.

Hvis du er på udkig efter en tør mousserende vin med finere bobler og en mere tysk sekt, så er en flaske Turckheim Mayerling eller Brut Cremant d’Alsace lækre mousserende vine, der begge kan fås til en rimelig pris.

Begge disse flasker koster omkring 120,- kr, så for et forsigtige forsøg på at smage fransk mousserende vin, er det et perfekt valg.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: