+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Østrigsk rødvin

af | jun 30, 2017

5/5 (7)

De østrigske rødvine betragtes lidt som en skjult skat i Europas vinavl, fordi de ikke eksporteres i lige så vidt udstrækning som andre lande, hvilket betyder at vine fra Østrig kan være nogle af de sværeste at finde.

Østrigsk rødvin

Østrigske rødvindistrikter er adskilt fra andre dyrkningsområder, da vinene dyrkes langs den østlige grænse, og her er det utrolig nemt at finde en god flaske, selv for en nybegynder.

De primære distrikter der dyrker druer til vinfremstilling er (fra top til bund) Burgenland, Carnuntum, Neusiedlersee, Mittleburgenland og til sidst Eisenberg – for en rødvin fra et køligere klima (der minder lidt om den franske Bourgogne).

Weststeiermark er det eneste distrikt hvor lysere røde druer dyrkes.

Vine efter drue og lejlighed

Zwiegelt druen

Som den mest populære og bredt producerede drue i Østrig, har vine med Zwiegelt druen en næsten klæbrig, delikat smag.

På grund af de køligere områder, og mere vind, som druerne dyrkes i, har vine med Zwiegelt også et højere syreindhold der skærer gennem paletten, og gør den til et alsidigt tilbehør til pastaer, schnitzel eller enkle røde kødretter.

Blaufränkisch og Blauer Portugieser druerne

Blaufränkisch og Blauer Portugieser er lidt sværere at få fat i uden for Østrig og Tyskland, og er mellem fyldig og pikant.

Som navnene svagt antyder, er de begge stærkt frugtbaserede, men fyldigere og sødere end Zwiegelt-druen, med en note af tilsat citrus, der gør at den ikke føles vammel.

Disse to er et fantastisk valg at servere med fyldige svinekødsretter og røde kødretter, men det høje syreindhold kan stoppe dig fra at drikke for meget, efter det første glas!

St Laurent druen

St Laurent stammer fra distriktet Niederösterreich, og er perfekt til folk der nyder en fyldig rødvin.

Som en ægte østrigsk eksport, når den serveres, er farven mørk, næsten blodrød og medium til hel fyldig (afhængig af året for dens aftapning).

Bemærkelsesværdige eksportvine omfatter St Laurent fra Schloss Gobelsburg, der er almindeligt tilgængelig i større supermarkeder.

Med en smag der minder om pinot noir, men det er en langt mindre kendt vin, er den et interessant alternativ, når man vælger hvad man skal servere med middagen.

2008 Graf Hardegg Pinot Noir vom Schloss, Weinviertel minder også om en Pinot, men er til en beskeden pris, og kan være mere fristende, hvis du vil prøve at eksperimentere med noget andet.

Andre bemærkelsesværdige vine inkluderer 2007 Prieler Schutzner Stein, Burgenland som er en frugtagtig og drikbar østrigsk vin til at begynde med (Her kan du se, om du bemærker jod- og jernundertonerne forårsaget af lagringsprocessen).

En bemærkning om blanding

Ligesom de fleste rødvine over hele verden, vil det at holde sig til en vin fra ens hjemland, ikke nødvendigvis betyde at man får den bedste vin.

Østrigske blandinger bruger Cabernet Sauvignon og Merlot til at løfte de fyldige rødvine, og mens østrigske vingårde skal opretholde over 85 % af en drue for at mærke den, forhindrer det ikke en fantastisk blanding, der skaber nogle usædvanlige og lækre rødvine.

Prøv Anton Bauer “Wagram Cuvée 13” 2007 som et usædvanligt valg.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (7)

Giv dit High Five her: