Tysk rødvin
Tyskland er ikke specifikt kendt for deres rødvin, eftersom deres mest kendte vine er Sekt – en tør, boblende hvid der fremstilles og indtages i store mængder i både Tyskland, og over hele det centrale Europa.
Men da tysk vinfremstilling foregår til en meget høj standard, er røde druer fra de kølige distrikter, noget der skal udforskes og nydes.
Tyskland vindistrikter har er et af de mest velkendte kølige klimaer i verden, så selv om deres røde druer har en tendens til at levere en lav høst, og dermed er dyr at dyrke, er der også høj fokus på kvaliteten af de druer der dyrkes, samt hvordan vinene tapes og hvad der tilføres, for at ændre og forbedre smagene.
Ved anvendelsen af nogle af de mest moderne teknikker, har tyske vinproducenter perfektioneret, og fortsætter med at skabe nogle af de mest interessante vine i verdenen, med nogle meget unikke smage.
Læs mere om rødvin fra Tyskland under de lækre vine:
Der er desværre ingen rødvin fra Tyskland i systemet endnu, men der er mange andre lækre vine:
-
Concha y Toro – Mountain Range Cabernet Sauvignon 2015
kr.39,45 Find butik -
Molino Loco – Monastrell DO Yecla 2014-15
kr.41,85 Find butik -
Znovín Znojmo TERROIR CLUB André 2015
kr.42,00 Find butik -
Indomita – Los Espinos Cabernet Sauvignon 2011
kr.44,55 Find butik -
Casillero del Diablo Reserva – Cabernet Sauvignon 2015
kr.44,63 Find butik -
Concha y Toro – Mountain Range Merlot 2015
kr.44,63 Find butik -
Centelleo – Tempranillo 2015
kr.45,75 Find butik -
Don Darias – Tinto
kr.46,05 Find butik -
Arpeggio – Nerello Mascalese 2015
kr.46,88 Find butik
Den mest populære tyske røde vin der dyrkes er Pinot noir, eller Spätburgunder, og den vokser i stort antal over hele landet, selv om denne drue hovedsageligt anvendes på det store tyske marked for hvidvine, og ikke rødvine.
Dette betyder ikke, at det er en lavere standard af deres rødvine, eftersom den tyske kølige distrikt vinavl kan anvendes, for at skabe begge vintyper.
Pinot noir virker særdeles godt når de vokser i de bjergrige områder over Assmanhausen, hvor den næringsrige tætte jord hjælper med at dyrke en større og mere saftig drue.
Eftersom denne region også er placeret over Rhinen, vil vitaliteten af jorden og dens omgivelser give mulighed for at gennemsyre druen, hvilket er tydeligt når det kommer til kvaliteten og smagen af det færdige produkt.
Alt dette betyder, at en god flaske Spätburgunder er prisen værd som du betaler, eftersom det er en rødvin der er fremstillet med ekspertise.
Du kan forvente en mellemtør rødvin med en bred smag, med noter af jordagtig bark, mørke bær og tobak – og du skal være opmærksom på den kraftige garvesyre, hvilket gør tysk Pinot Noir eller Spatburgunder meget unik, den kan dog også medføre en smule hovedpine den næste dag, hvis man vælger at nyde for meget, eller nyde den sent om aftenen.
Dornfelder som blev krydsbestøvet i starten af det 19. århundrede, er blevet en stabil indfødt tysk rødvin.
Tidligere eksempler på denne drue der dyrkes i et meget køligt klima, skabte en meget karakteristisk rødvin med en svag farve og let fyldig smag, selv om denne type af Dornfelder nydes bredt i dag, har nylig eksempler ført til Dornfelder variationer der har et mørkere skind, og er mere fyldige og kraftige, og som fremstilles foruden den almindelige kendte Dornfelder.
Dette har hjulpet med at gøre druen populær, hvormed den har fået en mere klassisk europæisk farve og palette.
Med Dornfelder kan du forvente en let variation inden for smagen af honning, tidlige sommerfrugter, og den nydes bedst med hvid fisk, skaldyr, og magre svinekødsretter med frugt.
Den mørkere, mere fyldig stil vil give en fløjlsagtig og floral note, med en blækrød farve og med den øgede garvesyre, kan du forvente en let syreholdig smag fra start til slut.
Overordnet er Dornfelder en kompleks vin, men med en fantastisk forkælelse der går godt sammen med rødt kød og vildt, der ledsages af krydderristede kartofler og andre rodfrugter.
Vinskribent: Michael Bredahl
Michael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.
Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.
Er du vinskribent?
Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.
0 kommentarer