Vin der passer til koteletter

af | sep 4, 2017

5/5 (1)

Intet gør sommeren mere komplet end en spændende duft fra en sydende bøf eller kotelet.

Fra den tykke filet mignon til de saftige porterhouse bøffer, er disse koteletter og bøffer bedst når de grilles i baghaven, og nydes med en rødvin.

Vin til koteletter

Læs mere om bøffer og koteletter under de udvalgte vine …

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, rødvinens konge, er som regel det første valg når det drejer sig om at finde vin der passer til bøffer og koteletter.

Bøffer har en stærk smag fra røgen, saucen, marinaden og selve kødet, hvilket kræver en vin der også er fyldig.

Den frugtagtige smag fra en robust Cabernet Sauvignon passer til næsten enhver slags bøf.

Det høje garvesyreindhold i Cabernet Sauvignon samt det høje alkoholniveau skærer gennem den store mængde fedtstoffer i bøf, hvilket giver en glattere og mere moderat bitter smag af vinen, og en stærkt aromatiseret bøf.

Zinfandel til bøf

Zinfandel har et moderat til lavt garvesyreniveau, hvilket gør den til en perfekt match med en bøf med højt indhold af fedtstoffer.

T-Bone, Porterhouse eller Rib-Eye bøffer, er et perfekt match med Zinfandel fra Californien.

Disse karakteristiske fedtholdige og krydrede druer, sammen med den høje fyldighed fra Zinfandel skaber en god fornemmelse i ganen, når de kombineres med de saftige bøffer.

Med en Zinfandel kan man også lave en god marinade til de andre, mere faste dele af kødet.

Vin til ost

Hvad skal du bruge til …

Vin der passe til oksekød og røde bøffer

Vin der passe til oksekød og røde bøffer

Rødvin smager simpelthen perfekt med oksekød, på grund af samspillet mellem garvesyren i vinen og proteinerne i kødet.
Vin der passer til fiskeretter

Vin der passer til fiskeretter

Hvidvin er det klassiske valg til fiskeretter, men tør du pille ved traditionerne, og hvordan kan det lade sig gøre?
Vin der passer til koteletter

Vin der passer til koteletter

Intet gør sommeren mere komplet end en spændende duft fra en sydende bøf eller kotelet.
Vin der passer til ost

Vin der passer til ost

Når du skal sætte vin og ost sammen, har det stor betydning hvor hård eller blød osten er, samt hvor lagret og garvesyreholdig vinen skal være.
Vin til BBQ og grillmad

Vin til BBQ og grillmad

Når det kommer til grillmaden, har du de saftige bøffer klar, friske grillede majs og de sydende pølser med og uden ost, bacon, chili og hvad du nu ellers kan finde på. Men hvad med vinen?

Vin til fisk

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

Udvalgte vine

Ud på vinrejse

5/5 (1)

Giv dit High Five her: