Argentinsk rødvin

af | jul 27, 2017

5/5 (9)

Frem til 1990’erne var Argentina den største producent af vin uden for Europa, hvor de fleste druer blev dyrket og høstet langs landets vestkyst, vinen var dog af for dårlig kvalitet, til at eksportere den til andre lande.

Argentinsk rødvin

I et forsøg på at skabe en vin af høj kvalitet, blev vinmarkerne forbedret dramatisk, og Argentina er nu den største eksportør af vin i hele Sydamerika.

Som med USA stammer argentinske vine fra en række både indfødte og importerede druer.

Ved at efterligne andre landes rige migrerende kultur og historie, er den mest populære vin der eksporteres den fransk introduceret Malbec, sammen med Rioja, som blev populariseret af spanske indvandrere.

Med selvom druerne ikke er indfødte, skal du ikke lade dig narre til at tro, at disse vine er alt andet end individuelle i smag og palette.

Vin efter distrikt

Mendoza

Mendoza er beliggende i den vestlige del af Argentina, og er en af de mest frugtbare og populære vindistrikter i Sydamerika.

På grund af de forskellige højder inden for området, er Argentinske rødvine som Malbec populære på grund af at druerne dyrkes i vinmarker mellem 2.800 og 5.000 fod over havets overflade.

La Rioja

Et distrikt, hvis historie er stærkt påvirket af de spanske missionærer og erobringer fra det 18. århundrede, så er La Riojas vingårde ikke anderledes i deres kultur.

Overvejende varmere end højderne i Mendoza, er druerne der produceres, lysere og tørre med et mindre udbytte på grund af tørt vejr.

San Juan

Det næststørste vindistrikt San Juan, der som La Rioja, dyrker druer i lavere højde og med varmere vejr.

Berømt for sine længere lagringsproces, producerer distriktet sherryagtig vin, portvin, brandy og vermouth.

Bemærkelsesværdigt: Charbono (Bonarda) vine.

En bemærkning om pesticider

I modsætning til Europæiske vine, er Argentinas vækstbetingelser således indrettet, at der er begrænset eksponering og modtagelighed over for pesticider og sygdomme.

På grund af dette, er muligheden for at dyrke og tappe økologiske vine populært i Argentina.

Dette er en fantastisk måde at sikre, at dine vine er sunde, men stadig billige.

Argentina er ikke berømt for sin rødvin, idet dens fyldige og lyserøde druer er mere populære til eksport. Men den behagelig og populære Malbec samt de lettere typer som Tempranillo og Merlot er pænt prissat og et finurligt alternativ, hvis du ønsker at gå efter noget overraskende anderledes og lækkert.

Landets største eksport er Malbec, og er et premiere valg inden for rødvin.

Den er lidt pebret, men stadig rig på smag, og begge er fyldige nok til at blive nydt med rødt kød, gryderetter og delikatesser som foie gras.

Bemærkelsesværdige vine

Bodega Aniello Merlot 2014 75cl
Bodegas Y Vinedos Mauricio Lorca Inspirado 2008
Bodega Aniello Malbec 2013
2004 Ernesto Catena Selections Tahuan Cabernet Sauvignon
2006 Bodega Norton Reserva Malbec.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (9)

Giv dit High Five her: