Vin fra Spanien

af | feb 17, 2016

5/5 (7)

Hvad spændende er der ved de spanske vine?

Spanien er den tredje største vinproducent i verden, og har mere en 2.9 millioner tønder land beplantet med vindrueplanter.

Vin fra Spanien

Spanien har mange forskellige slags druesorter plantet over hele landet men hovedparten af landets vine bliver produceret af blot 20 druesorter.

Dyrkning af druer er den 3 største afgrøde der produceres i landet, hvor korn og oliven dog kommer først.

Det mest interessante er, at Spanien er det land i verden som har det største areal hvor der dyrkes vin.

Læs mere om Spanien efter de lækre spanske vine

Det mest interessante ved spanske vine

Spanien har dyrket vindruer og fremstillet vin siden det 1. århundrede, og ret interessant er det, at de spanske vine var kendt for at være romernes favorit inden for alkoholiske drikke.

To af de mest berømte romerske historikere, Pliny og Ovid, har snakket om vine fra Alella regionen (nær Barcelona) og Saguntum (i Valencia) i deres skrifter.

Spanien klassificerer deres vin efter Regionen

Det må være overraskende, og samtidigt interessant, for rejsende som kommer til spanien, at de spanske vine bliver klassificeret i regionerne, og ikke ved druerne.

Derfor forventes det selvfølgelig også, hvis du går på bar i spanien, at du bestille vin fra den regions navn som du besøger.

Landet klassificerer vin baseret på regionerne, primært fordi visse regioner er populære ud fra brugen af visse typer vinplante sorter, hvor disse druer vil have visse definerede karakteristika, på grund af dyrkningsområdet.

Umanerligt mange druesorter i Spanien

Spanien har mere end 400 forskellige slags druesorter i landet, og samtidig er det meste af masseproduktionen kun fremstillet ud fra følgende druesorter:

  • Tempranillo
  • Garnacha
  • Monastrell
  • Albariño
  • Palomino
  • Airen
  • Macabeo
  • Parellada
  • Xarel-lo

Ud af disse vinsorter, er Airen den mest brugte til produktion af druer til hvidvinfordi denne særlige druesort er kendt for sin hårdførhed.

Tempranillo er den næste mest benyttede vinsort fra regionen rioja.

Nummer 1 i verden på økologisk vinproduktion

Spanien er stadig nummer 1 i verden på økologisk vinproduktion, med mere end 80.000 hektar særligt registreret og udelukkende til økologisk produktion.

Den førende producent er Torres, der har en tredjedel af deres vingårde til at producer økologiske vin på.

Det er meget overraskende at vide at økologiske vine var meget sjældne i landet indtil 1990’erne, hvorefter der skete en drastisk stigning i den økologiske vinproduktion i Spanien.

Det skyldes det faktum, at mange af vin producenterne nægtede at bruge kemikalier og / eller pesticider til deres vinplanter.

Sherry er spansk!

Den verdensberømte sherry er originalt fra sydspaniens Jerez region. På spansk Xeres eller Xerez!

Andre regioner i verden kan ikke bruge navnet sherry fordi regionen har vundet varemærke for navnet.

Produktionen af sherry kan dateres tilbage til det ottende århundrede. men sherryen blev først eksporteret til england i det 12 århundrede. hvor den blev meget populær, og først derefter blev flere arealer brugt til at producer lokale variationer af sherry.

Cava er mere interessant!

Næsten alle ved at cava er kendt for at være det spanske modstykke til Champagne, hvor der benyttes mere eller mindre samme metoder til produktion.

En af de interessante oplysninger, som de fleste ikke kender til, er at meget Cava ikke er fra Catalonia, selvom det er hjemstedet til Cava, fordi den også bliver produceret i mange andre regioner, som f.eks. Aragon, Valiencia og rioja.

Reglerne for produktionen reguleres af DO Cava, der har udtænkt de regler og forskrifter der er for produktionen af Cava.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Ud på vinrejse

Produktkategorier

5/5 (7)

Giv dit High Five her: