Amerikansk hvidvin

af | jun 7, 2017

5/5 (1)

De amerikanske hvidvine kommer hovedsagelig fra kyststaten Californien, hvor vindyrkning og eksporten af hvidvin for et helt kontinent næsten udelukkende er defineret af denne enkelte stat.

Amerikansk hvidvin

De Amerikanske vinregioner, her kaldet stater, er berømte for deres saftige Chardonnay og Zinfandel druer, der er nogle af de mest velkendte vinsorter der eksporteres, og som er almindeligt tilgængelige over hele verden.

Men hvis du vil prøve en vin, der er lidt mere usædvanlig, til en mere overkommelig pris, så tilbyder USA nogle velholdte hemmeligheder, med flere mindre og uafhængige hurtigt voksende distrikter.

Rocky Mountain distriktet, de midterste vestlige stater og Great Lakes distrikter har alle begrænsede, men mere uimodståelige drueafgrøder, der har skabt nogle skjulte perler i vinverdenen, og er et lækkert akkompagnement til ethvert spisebord eller til festlige begivenheder.

De bedste vine efter distrikter

Oregon

Som et af de køligere dyrkningsområde i USA, leverer Oregon en tør og syrlig Chardonnay (for eksempel, Anam Cara Nicholas Estate Chardonnay 2013 som er en flaske til en overkommelig pris) samt en fantastisk Pino Gris.

På grund af det køligere klima, er begge vine tørre og har et højere syreindhold, mens de samtidig også er forfriskende.

2013 Christopher Michael Pinot Gris passer perfekt sammen med kylling eller grisekød, og er et behageligt alternativ til den europæiske Pinot.

Andre bemærkelsesværdige vine: A til Z Oregon Pinot Gris 2013.

Washington state

Sammen med Californien og Oregon tegner Washington State sig for over halvfems procent af den amerikanske vineksport.

Oregon er også en region med et køligere klima til dyrkning af druer til hvide vine, Washington vine er fremstillet af tørre druer med tykkere skind.

Ashan Cellars Chardonnay Kestrel Vineyard Yakima Valley 2012 betragtes bredt som en af de bedste og ældste drue stiklinger i staten, og med dens lette og tørre egetræstoner, er det en fantastisk flaske, der skal ledsage et lettere måltid, for eksempel kylling eller en tunbøf.

Andre bemærkelsesværdige flasker: Abeja Chardonnay Washington 2012 og Array Cellars Chardonnay Dijon Clone Yakima Valley 2012 (som har noter af krydret græskar og fersken).

Californien

Utvivlsomt kongen over eksporten af amerikanske hvidvine. På de Californiens solrige, varme og tørre vinmarker dyrkes nogle af de bedste Chardonnay og Zinfandel druer i verden.

Med lagring på egetræstønder og de langsomt voksede druer, er flasker som Chardonnais Napa Valley Chardonnay 2013 og Cakebread Chardonnay 2013 fantastisk frugtagtig, frisk og medium fyldige.

Chardonnay vokser hovedsagelig i Napa Valley, som har verdensberømte vingårde, hvor den vokser sammen med Chenin Blanc, der skaber et enormt varieret og populært valg af hvidvine.

Prøv en The Prisoner Wine Company Blindfold 2013 der er et andet fantastisk godt valg, hvis du vil sikre dig, at du får det bedste ud af amerikansk hvidvin.

Dens frugtagtige smag og levende solskinsgule farve, ligner en flaske solskin i sig selv

Mens Chenin Blanc er meget udbredt i blandinger, kan du prøve Pine Ridge Chenin Blanc – Viognier 2014 som en fremragende mulighed for at fremvise Chenin Blanc i al dens solrige og frugtagtige herlighed.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: