New Zealandsk rødvin

af | aug 6, 2017

5/5 (2)

I betragtning af at New Zealand har haft en længerevarende opbremsning i væksten af deres vinproduktion, kommer nogle af de mest delikate og lækre rødvine i verden fra New Zealand.

New Zealandsk rødvin

På grund af klimatiske problemer med ozonlaget og dermed skrækken for at dyrke røde druer, stammer de vine som New Zealand fremstiller fra kolonialtiden, og har været en del af den lokale kultur i over hundrede år.

Kvaliteten blev ikke betragtet som høj nok til eksport før engang i 1970’erne og 1980’erne.

Med ti separate distrikter til dyrkning af druer spredt rundt om på kysten, kommer de vigtigste udgående kilder til de bedste rødvine fra New Zealand først og fremmest fra Northlands og Bay of Plenty, hvor klimaet har flere solskinstimer, men også fra Wellington og Nelson hvor de lavere distrikter er mere fremtrædende med Chardonnays og andre hvide druer.

Læs mere om rødvin fra New Zealand under de lækre vine:

Indflydelse

Disse druer der stammer fra de koloniale franske katolske missionærer, der migrerede til New Zealand, afspejler disse druer igen kulturen og historien i landets landbrug.

Rødvin fra New Zealand er hovedsagelig baseret på blanding og Bordeaux druer, og er stærkt påvirket af franskmændene.

Pinot Noir druer er dem eksporteres mest, og et par meget lækre valg som Brancott Estate Pinot Noir eller endda Seifried Estate Nelson Bay Pinot Noir har de samme lette noter som deres franske fætter, men til en mere overkommelig pris.

Vin i henhold til drue

Som nævnt tidligere er hovedparten af de druer, der eksporteres fra New Zealand, Pinot Noir. Denne vin går ikke på kompromis med smagen, på trods af en let nærmest vandagtig konsistens og farve.

Vine med Pint Noir druen er meget drikkelig, og kan nydes med pasta, skaldyr og svinekød.

Vestkyst distriktet Marlborough er hjemsted for nogle af de bedste Cabernet Sauvignon, der findes til en overkommelig pris.

De varme perioder sammen med de våde årstider i Australien, gør det til ideelle områder for dyrkning af næsten alle former for druer.

New Zealands røde drue der er noteret for at have den bedste Cabernet Sauvignon i verden, forbliver en behagelig overraskelse og glæde.

Dyrkningsteknikker

I modsætning til den opsætning af vingårdene, som europæiske vinproducenter traditionelt anvender, bruger New Zealand usædvanlige vækstteknikker og fremstillingsstandarder.

Ved hjælp af metaludstyr i bearbejdningen, overtager al vin den tilsatte surhedsgrad og skarpe smag fra alt der produceres.

Exceptionelle vine fra New Zealand

Har du mulighed for det, bør du som minimum prøve følgende vine:

  • Carrick Unravelled Pinot Noir 2013
  • Dog Point Vineyard Pinot Noir 2013
  • Geese The Brothers Syrah 2011
  • Maimai Merlot 2012.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (2)

Giv dit High Five her: