Vin fra Mendoza

af | aug 16, 2017

5/5 (2)

Argentinas førende vindistrikt!

Mendoza ligger på det højtliggende plateau i Andesbjergene og er Argentinas førende vindistrikt, med ansvaret for næsten 70 % af landets samlede vinproduktion.

Dette største vindistrikt i landet, har de fleste af dens vindyrkningsområder klynget sammen i de nordlige dele, der ligger lige syd for Mendoza by.

Vin fra Mendoza

Vinproduktionens historie i Mendoza-vindistriktet kan dateres tilbage til landets koloniale historie.

Her siges det, at de første vinstokke blev plantet af præsterne i midten af det 16. århundrede.

Så hvad er det, der er så specielt med vinene fra Mendoza vindistriktet?

Lad tage et kig på det her…

Læs mere om vin fra Mendoza under de lækre vine …

Højde spiller en stor rolle i Mendoza

Jeg vil sige, at højden er et vigtigt kendetegn ved vindistriktets territorie.

Her ligger områderne på de vingårde, der er placeret langs Andesbjergene, omkring 2.600 til 3.900 fod over havets overflade.

Denne højde ser ud til at modificere de varme og tørre klimaer i Mendoza vindistriktet.

Her er dagene varme og solrige, som derefter efterfølges af de koldere nætter.

Denne form for afkølingstid sænker modningsprocessen af druerne, og øger derved vækstsæsonen.

Disse er fundet til at være ansvarlige for en rigere, mere moden smag af Mendoza druerne.

Jord og vanding favoriserer også vindyrkning

Jordtyperne i dette vigtige vindistrikt i Argentina, viser sig at være en del af naturen i Andesbjergene, og antages at være blevet deponeret af floderne for flere tusinde år siden.

De har vist sig at være stenede og sandede, med små mængder organisk stof.

Desuden har de vist sig at være frit drænet i naturen, og denne egenskab gør dem tørre og lave i frugtbarhedsniveauer.

Med hensyn til vindyrkning, har disse jordtyper vist sig at være perfekte til fremstilling af mindre koncentrerede bær.

Således får vi druesorter der er stærkt strukturerede, indeholder fast garvesyre og med unikke mineraler fra disse jordtyper.

I Mendoza vindistriktet sker vandingen via floderne i dette distrikt.

Høstperioderne viser sig at være varme og tørre, hvorved vinproducenterne kan vælge druerne efter deres modenhed.

Her giver de forudsigelige høstninger, vinproducenterne mulighed for at få øget kontrol over stilen af vinen.

Jeg vil sige, at dette er nøglefaktoren, der er ansvarlig for Mendoza vinenes internationale rygte.

Vindyrkning i Mendoza

I dag besætter Mendoza vindistriktet over 150.000 hektar til vindyrkning, hvilket gør det til det distrikt i Argentina med det største areal af vinmarker i hele landet.

For at opnå en bedre forståelse, kan Mendoza opdeles i tre underdistrikter, hvor man kan lære mere om vindyrkning her:

Central distriktet

Dette er geografisk beliggende i den nordlige del af Mendoza, og omfatter tre zoner

Alta del Rio Mendoza

De vigtigste røde og hvide druer i Alta del Rio Mendoza regionen er:

Røde druer

Hvide druer

  • Chardonnay
  • Semillón

Østlige zone

De vigtigste røde, rosé og hvide druer i den østlige zone er:

Røde druer

  • Malbec
  • Bonarda
  • Tempranillo
  • Sangiovese
  • Barbera
  • Merlot
  • Syrah
  • Rosé druer
  • Great Creole
  • Pink Moscatel
  • Cherry

Hvide druer

  • Pedro Ximénez
  • Ugni Blanc
  • Chenin Blanc

Den nordlige zone

De vigtigste røde og hvide druer i den nordlige zone er:

Røde druer

  • Malbec
  • Bonarda
  • Barbera

Hvide druer

  • Chenin Blanc
  • Pedro Ximénez
  • Ugni Blanc
  • Torrontés

Uco Valley Regionen

De vigtigste røde og hvide druer i denne sub-region er:

Røde druer

  • Malbec
  • Merlot
  • Cabernet Sauvignon
  • Tempranillo
  • Bonarda
  • Pinot Noir
  • Syrah

Hvide druer

  • Chardonnay
  • Semillón
  • Torrontés
  • Pedro Ximenez

Den sydlige zone

De vigtigste røde og hvide druer i denne sub-region er:

Røde druer

  • Malbec
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Sangiovese
  • Syrah
  • Bonarda

Hvide druer

  • Chenin Blanc
  • Semillón
  • Torrontés
  • Chardonnay

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Vin fra Mendoza

Ud på vinrejse

5/5 (2)