Chilensk hvidvin

af | jun 7, 2017

5/5 (1)

Chilensk vinproduktion er en stor og blomstrende industri, og en af de vigtigste elementer for den Chilenske økonomi.

Chilensk hvidvin

Det kommer ikke som nogen overraskelse, når man finder ud af, at Chile har nogle af de bedste og mangeartede klimaer i verden for dyrkning af druer til hvidvin.

Der er langt mere fra Chile, end blot at nyde en chilensk Chardonnay, i det deres hvidvine fra det varme klima vil imponere enhver fanatisk vinkender, der vil sætte pris på landets bedst eksporterede hvidvine.

Populære hvidvine

Landets to største eksporter af hvidvin, kommer fra Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Da Chile er utroligt varieret i vejret (og ikke på nogen måde på grund af den lange og slanke spids over det sydlige Amerika) er der syv separate og meget forskellige vækstklimaer for vinproduktioner.

Chardonnay er den sommerrige druesort, med fyldige og søde druer der vokser næsten udelukkende i den nordlige halvdel af landet, hvor klimaet stort set er varmt og ørkenagtig, mens den tørre og tykkere Sauvignon Blanc drue klarer sig langt bedre i den koldere og mere blæsende del af det sydlige Chile.

En fantastisk all-rounder på hvidvin, når man tænker på, at Chilensk hvidvin vil være produceret af en af disse to druer, der, afhængigt af din personlige præference og smag, klarer enten en tør eller en mere blomstrende vin.

Encantado Chardonnay Reserva

Prøv Encantado Chardonnay Reserva, hvis du også er til Chardonnay. Det er et universelt elsket glas, der nydes iskoldt, og dens smag er en vidunderlig kombination af både friske grønne æbler og livlige citrusfrugter.

Med en pris på ca. 100 kr. for en flaske, passer den fint til tørrere, løse oste, nødde-baserede vegetarretter og endda tidlige sommerfrugttærter.

Da den vestlige verden øgede sin forkærlighed for hvidvin fra omkring 1980’erne, opdagede Chile og deres meget betroede Cabernet Sauvignon og Merlot dyrkende distrikter, hvor mange penge der kunne laves ved at anvende deres hygiejniske produktionsteknikker, til at skabe en hvidvin, der ville kunne konkurrere med de to gamle hvidvinsproducenter Frankrig og Italien.

I begyndelsen af det tyvende århundrede eksporteres Sauvignon Blanc og Chardonnay bredt og nydes verden over, hvoraf nogle af disse vine betragtes som på lige fod med de franske Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Hvis du er på udkig efter en imponerende, og usædvanlig chilensk hvidvin, så prøv noget med rødder fra den gamle verden af vin, med et twist, der ligger syd for grænsen.

Noget lidt anderledes

Chardonnoir er en prægtig og markant chilensk hvidvin, der er et perfekt eksempel på det Chilenske.

En blanding af både Chardonnay og Pinot Noir druer, og den nærmeste reference i smag er fra en chilensk version af den meget populære franske Chablis.

Bodegas Re, Chardonnoir og Casablanca

Prøv Bodegas Re, Chardonnoir og Casablanca. Som en af de bedste årgange i 2014 er dette en diskret vin, når den betragtes aromatisk.

Smagen udfolder sig langsomt, den smager nøddeagtig, med en særpræget skarp og frisk smag, der passer perfekt til kylling, fisk eller endda noget så mildt som kalkunbøffer.

Denne ultimative tørre hvidvin er ikke overvældende, men fungerer perfekt for de delikate vinkendere.

Santa Rita 120 Viognier

Den absolutte bedste flaske er Santa Rita 120 Viognier 2015 produceret i Central Valley.

Med en pris på 90 kr. flasken, er denne helt unikke og usædvanlige chilenske hvidvin noget, der uden tvivl vil imponere dine middagsgæster og komplimentere det bredeste udvalg af måltider.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: