Vingaver

af | sep 3, 2017

5/5 (7)

Mit største problem har altid været at vælge en vin jeg synes om, og ikke så meget om den passede til situationen, altså om det er til maden, eller vi sidder på terrassen og så skal det da være rosévin, eller sådan noget – for jeg har tidligere været mest til rødvin, så det var altid det jeg gik efter.

Min frygt var, at få noget surt sprøjt, som andre synes var åhh så dejligt, mens jeg fik ondt helt ned i maven af den syrlige oplevelse, og lige så godt kunne have taget et stykke citron.

Glenmorangie - Pioneer Gift Pack 70cl Bottle

Mine erfaringer med at vælge vin, vil jeg bruge her, og komme med anmeldelser af de vine, som jeg selv har haft gode erfaringer med. Jeg vil da også nævne nogle af de populære vine, for selvfølgelig er der et stort flertal der sætter pris på det der sure sprøjt, selv om jeg ikke helt ved hvorfor. Og så alligevel … de seneste år, har tendensen været til, at vinene bliver med mindre og mindre garvesyre, og mere og mere frugt rig smag.

Det er selvfølgelig som en almindelig del af udviklingen i produktionsmetoder, men sikkert også fordi den almindelige vinnyders ønsker går i den retning, og det er der hvor den største del af salget er.

Det er jeg helt fantastisk glad for, da det giver nogle gode vine til overkommelige priser. Men indrømmet, går du efter en vin der koster 30 til 40 kroner her i Danmark, så er du stadig selv ude om det! Ca. 45 til 55 kroner, her starter jagten på gode vine.

Jeg vil gerne starte med at lede i mit foretrukne supermarked, Netto (jeg har været butikschef i et par stykker en gang) og her skal du helst over 50 kroner, men selvfølgelig risikerer du stadig at få fingre i noget surt sprøjt.

I Aldi og Rema 1000 er det nogenlunde det samme, jeg har fundet rigtig gode vine, som ikke koster alverden, men vi skal altså ofte over den famøse halvtredser!

Coop er et andet godt valg, hvis du har tålmodighed, for du skal aldrig købe vin til fuld pris, så bliver du snydt! Her starter de gode vine ved 65 til 80 kroner, men ofte kan du få dem på tilbud en gang imellem, og det er her du skal slå til … nogle gange er det halv pris, og så kan du score rigtig gode vine helt ned til 3 for hundrede, ofte 2 for hundrede, og skal de være endnu bedre, hedder det 2 for 120. Men til ca. halv pris af den normale.

Læs mere om vingaver under de udvalgte vingaver …

Vingaver

Du kender det helt sikkert – vi skal til festivitas, og vi skal have en gave med.

Fætter Højben fylder rundt, eller sådan noget lignende, eller fejrer bare at den tredje Ferrari er kommet i garagen. Vi skal have noget med, og har bare ikke en kinamands chance for at købe noget der kan hamle op med personens vante normer, eller vedkommende har bare alt i forvejen.

Vi kan da bare købe en flaske vin, men så kommer spørgsmålet jo altid, hvor ligger personens smag henne?

Du kan gå til vinhandleren, og helt hovedløst købe en vin efter deres anbefaling, men de kender måske hverken dig eller din fætter, så du får noget surt højt dekoreret sprøjt til umiskendelig overpris, noget som producenten og alle vinanmeldere har rost til skyerne, men som du aldrig selv ville hælde indenbords.

Som jeg nævnte tidligere, er alle producenter mere og mere ved at gå væk fra de sureste (undskyld: tørreste) produktioner, men der er stadig gamle anerkendte mærker, som lever højt på navnet, ikke på smagen, og den sælgende del af branchen har svært ved at vende rundt, og stikke kursen mod de nye lækre smage, og holder krampagtigt fast i de gamle vines dyder, de har jo tonsvis på lager, de gerne skal af med!.

Der er en grund til, at Martini & Rossi, den mest populære Asti producent, laver 21 mio flasker halvsød til sød mousserende vin om året, mens f.eks. Dom Perignon kun laver 5 mio flasker halvtør til tør Champagne om året!

Eller som GlassofBubbly skriver i deres artikel om Prosecco vs. Champagne her, vil 54% hellere have Prosecco! Og det er især de unge der kommer til at dominere smagen, de er vant til klovnesodavand med styrke, så det søde sprøjt vinder frem, både i de klassiske røde og hvide, men også de mousserende. Faktisk er dessertvin ved at få en ny opblomstring, og skal ikke benægtes en plads på festbordet.

Men tilbage til gaven, her kommer det helt an på, om du vil give en gave de siger ihh hvor fint, eller som de senere kommer og siger at det var et godt valg, hvordan havde du dog fundet den vin 🙂

Jeg vil gå efter det sidste, jeg vil hellere smide penge efter noget der er godt, og så kommer det største spørgsmål bare: hvordan finder jeg de gode vine!

Hvis du ikke vil købe vinen online, skal du i de lokale forretning og kigge, måske spørge ind til hvad de kan anbefale, men du bør helt klart have din smartphone med, så du lige kan slå op og læse om hvad andre har sagt om vinen.

Sælgeren vil jo gerne have dig til at købe, og uanset hvor flinke de virker, kan det jo være de har nogle andre smagsløg end hele verden.

Samtidig er den viden de har ofte fra de professionelle vinanmeldelser, i værste fald fra producenten, de har jo sikkert ikke selv smagt alle de 5000 flasker vin de har stående, vel!

Køb vin online

Den vin du har fundet, som du gerne vil købe, kan du måske ikke få i din lokale daglivarebutik, eller måske endda ikke hos din lokale vinpusher, og så er online handel jo genialt.

Der er mange fordele ved at købe vinen online, og når det gælder vin til gave, har du mulighed for at udforske de forskellige forhandlere, inden du bestemmer dig for hvem du vil handle med.

Det skal være en der fremstår troværdigt, leverer i dit område, og som du stoler på leverer varen i god stand. Igen kan du bruge de online muligheder der er, og prøve at grave nogle anmeldelser frem om de forskellige forhandlere, så du ved om andre har haft gode eller dårlige oplevelser med butikken.

Læs mere om at købe vin online

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

Alle vingaverne

Vingaver

Ud på vinrejse

5/5 (7)

Giv dit High Five her: