Vin fra Napa Valley

af | dec 8, 2016

5/5 (8)

Hvad kan Napa Valleys Viticulture fortælle om regionens vine?

Napa Valley i Napa County bliver regnet for at være den mest populære , og samtiddig den mest præstigefyldte, vinregion i USA.

Vine fra Napa Valley er ikke blot populære i USA, men også blandt vinelskere i hele verden.

Vin fra Napa Valley
Billedkilde: Pixabay

Napa Valley ligger blot en times kørsel fra San Francisco, og har produceret jævne bordvine lige siden det nittende århundrede. De gode vine der kendes i dag, er dog først blevet produceret siden 1960’erne.

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvorfor Napa Valley er blandt en af de mest berømte vindistrikter i verden, skyldes det ganske enkelt det område vinen dyrkes på!

Som med så mange vindistrikter gælder det også for Napa Valley, så lad os få helt styr på hvad der gør vin fra Napa Valley så speciel.

Geografien i Napa Valley

Napa Valley ligger umiddelbart nord for San Pablo Bay og strækker sig fra sydøst til nordvest over et område på omkring 57 km.

Dalen løber mellem bjergkæderne Vacas og Mayacamas. Mellem Napa og Calistoga, finder vi nogle af de mest værdifulde områder for vindyrkningen i dalen.

Med hensyn til jordbundsforholdene i Napa Valley, indeholder den sydlige ende sedimenter af San Pablo Bay, mens jorden i den nordlige ende er rig på vulkansk lava og aske.

Den geografiske placering af Napa Valley, sammen med sammensætningen af selve jorden, er af afgørende betydning for at regionen er særdeles velegnet til dyrkning af vindruer.

Klimaet i Napa Valley

– en anden vigtig faktor

Ud over geografien og topografien, er de klimatiske forhold også vigtige for at denne region er specielt egnet for dyrkningen af druer til vinproduktion.

Napa Valley har et unikt mesoklima, der bliver påvirket af San Pablo Bay bjergene ved den nordlige kyststrækning.

Dette er helt sikkert den væsentligste faktor der er ansvarlig for at Napa Valley er en berømt vinregion.

San Pablo Bay genererer morgen tåge, som bliver ført ind i landet af bjergkæderne.

Denne tåge spiller en vigtig rolle i vinene fra Napa Valley kan opnå den perfekte struktur og balance der er så populær.

Uden denne tåge, ville klimaet i regionen være meget varmere, og faktisk så varmt så det ikke ville være egnet til dyrkning af vindruer!

Selv om denne tåge ikke når op i dalens højere luftlag, når den højt nok op til at give en kølende effekt der netop er tilstrækkelig for at gøre det muligt at kunne dyrke druerne til vinfremstilling i denne region.

Druer til vinproduktion i Napa Valley

I dag er der over 450 vingårde, med Cabernet Sauvignon som den vigtigste og mest udbredte druesort.

Vi kan se Cabernet Sauvignon druen i stort set alle Napa Valley’s sub-regioner, og den er kongen for regionens vine.

Det er dog ikke den eneste drue variant der dyrkes i denne dal, faktisk er der forsøgt dyrket mere end 400 druevarianter fra de sene 1800-tal, for at vurdere hvilke der er best egnede til at dyrke og producere den bedste vin i denne region.

Forsøgene har ført til, at Pinot Noir og Chardonnay også har vist sig at give gode resultater når de dyrkes her. Det er primært i Carneros vinområdet i dalen, at disse dyrkes.

Udover disse druesorter, er Merlot også til stede i en stor del af vinene fra Napa Valley, som en blandingsdrue.

Nogle af de andre druer der ses rundt omkring i Napa Valley, er Zinfandel og Sauvignon Blanc.

Selvom Zinfandel dyrkes i den nederste del af dalen, har den en betydelig plads i regionerne i Napa Valley, og Sauvignon Blanc har vist sig at kunne blive den vigtigste komponent i de hvide Napa Valley vine, helt på linie med sortimentet af Chardonnay.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Vinproducenter i Napa Valley

Skal der mad til vinsmagning?

Skal der mad til vinsmagning?

Vinfremstilling er blevet til en videnskab, og når vinen forfines mere og mere, giver det også nogle fantastiske smagsoplevelser. Det er mere populært end nogensinde, at gå til vinsmagning, og det giver mange ny “steder” at...

læs mere
Vinrejse til Tyrkiet

Vinrejse til Tyrkiet

Umiddelbart tænker du nok sol, sommer, strand og vand, når du booker din charterferie til Tyrkiet. Men til et godt måltid, hører der sig en god flaske rødvin til, og så er spørgsmålet er: Hvad kan du forvente af det tyrkiske...

læs mere

Ud på vinrejse

Produktkategorier

5/5 (8)

Giv dit High Five her: