Italiensk rødvin

af | jan 11, 2017

5/5 (3)

Hænge ud på terrassen med den lavthængende, nedgående sol, uden børnene laver ballade, med dæmpet musik i baggrunden – det er afslapning på højt plan, med et godt glas Italiensk rødvin ved hånden.

Italiensk rødvin

At drikke Italiensk rødvin er både populært tidsfordriv i venners lag, men også almindeligt for nogle at nyde, som den ultimative afslapning efter en særligt stressende uge.

Og hvis du ikke kan få helt fri for arbejdet, kan en fyldig italiensk rødvin få dig til at slappe af og lindre næsten lige så godt. Drik med måde!

Italien er synonym med meget gode (og til tider meget dårlige) rødvine.

Med nitten vidt forskellige regioner, producerer Italien næsten enhver form for sød, tør, lys og fed drue til eksport i løs vægt, og tegner sig for en tredjedel af verdens vinproduktion.

Læs mere om Italiensk rødvin

Italienske vinregioner

På grund af de vidt forskellige klimaer fra de nordlige områder i Piemonte og Lombardiet, ned til de brændte sydlige og solrige områder i Puglia og Sicilien, kan italiensk rødvin varierer meget fra søde og lyse, til jordnære og læderagtige næsten tørre druer.

Valget mellem de mange forskellige vine kan være overvældende, men den gode nyhed er, at der er et stort udvalg, i modsætning til andre europæiske kulturer, hvor det er relativt svært at få en anstændig vin, der eksporteres – grækerne praler lystigt med at de beholder deres gode vine selv, så deres eksport vine nærmest er sur eddike!

Italiensk vin kan købes lokalt til en anstændig pris. Ulempen med dette er, at finde ud af hvad du skal vælge, for at du ikke ender op med en syrlig og overbetalt drue.

Når man ser på italiensk rødvin, og vil gøre det simpelt, er der kun 3 spørgsmål der betyder noget:
For det første, om det skal være en sød eller tør.

For det andet: hvad er passende: frugtrig eller jordet smag?

Og for det tredje, er der nogen der skal tidligt op på arbejde i morgen?

Alt andet, herunder omkostningerne, skal betragtes som overflødigt, især da selv de bedste Italienske vine fås for under 200,- kr.

Om sommeren

Til de særlige lejligheder der kræver en sød, lys gylden eller kraftigere rødvin, giver de nordligste italienske regioner de mest udsøgte og drikkelige muligheder.

En Vin Santo Rosso og Recioto della Amarone er begge vine der eksporteres, og er solgt mange steder til en rimelig pris på mellem 160 og 250 kroner flasken.

Til det bedste

De bedste italienske rødvine er de eksklusive super Toscanere, da de er meget dyre og har en fænomenal smag.

Alt med et stemplet mærke eller symboler som DOC og DOCG er hvad der skal købes, da det et symbol på kvalitetssikring for italiensk vin.

Amarone della Valpolicella Classico eller Barolo familiens vine giver store kraftige og tørre smage, perfekt til et middagsselskab.

Til alt andet

Italienske rødvine passer efter min mening til alle måltider.

Du kan vælge en tør drue, enten med en frugtagtig eller jordnær smag, og det komplimentere ethvert måltid.

Vine med antydninger af hindbær, sorte kirsebær eller tørret figen vil passe godt til svinekød eller rødt kød, og kan stadig drikkes efter middagen, uden den giver nogen af Jer tømmermænd dagen efter.

Et bemærkning om garvesyre: Alt der er kraftigt eller har antydninger af læder, kakao eller blåbær, kan være indikation på et højt niveau af garvesyre i italienske rødvine.

Den bitre og syrlige smag af garvesyre kan give dundrende hovedpine, så vælg en Nero d’Avola til en full bodied jordnær vin, så næste dag ikke ryger ud af kalenderen.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Italiensk rødvin

Flere lækre Italienske rødvineside 2

5/5 (3)

Giv dit High Five her: