Italiensk mousserende vin

af | jun 6, 2017

5/5 (1)

Når man udforsker italiensk mousserende vin, findes der et meget større udvalg, end blot Prosecco og Asti, der sammen med Lambrusco nok er de mest populære italienske bobler.

Italiensk mousserende vin

Italien råder over flere område med forskellige klimaer, der producerer nogle af de mest varierende druesorter i hele Europa, der giver glæde til livsnydere af alle de forskellige smagsvarianter der kommer ud af det.

Norditalien har et meget køligere klima, og skaber derfor druer der modnes langsomt, hvor konsekvensen er er tykkere skind, imens den sydlige del med tør varme, der når op på 40 grader, producerer nogle af de hurtigste modnende, saftige og frugtrige hvide druer, der er perfekte til mousserende vine.

Lad os sætte Prosecco til side et øjeblik: Den næst mest populære mousserende vin er Asti.

Asti

Med et lavere alkoholniveau (mellem 6-8 procent) produceres Asti i hele det syd- og østlige område Piemonte, i byerne Asti og Alba.

Som den mest producerede og eksporterede vin i distriktet – hvor andenpladsen går til Barolo – er Asti fremstillet udelukkende af Moscato druer, og er den sødeste mousserende vin til rådighed for eksport.

Ved hjælp af Charmat-metoden, er hovedforskellen mellem Asti og Champagne, ganske enkelt den gæring som Asti gennemgår i tanke, for at gøre den mousserende, og ikke den sekundære proces i flasken.

På grund af denne lille, men meget betydelige ændring, er Asti et fantastisk valg når man går efter en italiensk vin, der er lidt anderledes og meget billigere i pris.

Moscato

Den mousserende Moscato er en finurlig lyserød vin, der er fremstillet på Moscato Blanco druen og som indeholder en masse bobler.

Da druerne er sødere, kan denne vin nydes af folk der normalt ikke er til mousserende vine.

Den bedste måde at starte på, er med Blossom Hill Winemakers Reserve Sparkling Moscato, som er perfekt til enhver lejlighed og et godt valg af rosé bobler.

Lambrusco

Lambrusco er fremstillet på en lignende måde, og med en sød smag, der tydeligt henleder tankerne på bær og sommerfrugter.

Dette er et fantastisk valg, hvis du ønsker at glæde en person, der ikke kan lide tørre bobler.

Den passer til is og sødere frugtbaserede desserter, eller er et fantastisk alternativt til en festaften!

Pignoletto

Hvis du ønsker at nedtone det søde, kan du prøve et andet tilbud fra de nordøstlige distrikter i Italien, hvor Pignoletto, der dyrkes i Bologna, er en fast favorit til fester, specielt i Storbritannien.

Druen dyrkes i det meste af Italien og stammer fra det gamle Rom.

Den er en smule mere tør og skarp end Asti, men er et fantastisk alternativ til servering, når man fester, og stadig ønsker at opnå den mere komplekse aromatiske smagspalet af Prosecco eller Champagne.

Plaza Centro Pink

Prøv noget pink som Plaza Centro Pink 75cl, for en demi-sød tilgang til italiensk mousserende vin.

Zinfandel

Ogio Sparkling Zinfandel Rosé 75cl er fantastisk, hvis du har lyst til noget tørt med en noget mere skarp smag, men som stadig har toner af fersken og sommerbær.

Franciacorta DOCG

Franciacorta DOCG eller Trento DOC, som fremstilles på samme måde som en Asti eller Pignoletto.

Druerne er af højere kvalitet og med større aromatisk kompleksitet, den største forskel man skal kikker efter, er DOC og DOGC oprindelsesmærket.

San Leo Asti NV

Hvis du er i tvivl om enhver social situation, vil du ikke gå galt i byen med en flaske San Leo Asti NV.

Denne perfekte, lidt mere søde og meget sprudlende flaske bobler, er det perfekte alternativ til Prosecco, og passer til alles smagsløg.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: