Vin fra USA

af | dec 8, 2016

5/5 (10)

Kender du de bedste vine fra USA?

De fleste vinelskere er udmærket klar over, at USA er verdens 3. største producent af lækre vine.

Når vi tænker over hvorfor det er sådan, skal vi huske på, at Amerikanerne har udviklet nogle af de bedste vine i verden.

Vine fra USA - Amerika

De kunne bare have importeret dem, men ved at lave dem selv, er der endnu flere smage der er fremelsket i de Amerikanske vine, hvilket skyldes de forhold der er i de forskellige regioner.

Interessante fakta om USA’s druesorter

Før vi går i gang med de forskellige originale druer fra USA, vil jeg gerne lige dele et par fakta om druerne, der er ukendt for de fleste!

Den første er, at druerne anses for at være den frugt afgrøde i landet der har den højeste værdi, og har en værdiansættelse til omkring $5 milliarder (35 mia kroner).

De Amerikanske druer udgør 32% af alle ikke-citrus frugter i landet.

Der er næsten 25.000 vinproducenter i USA, der med over 1.100.000 acres vinmarker får landet til at være den sjette største producent af vindruer i verden.

Selv om USA er hjemsted for en hel del originale druer, egne sorter og arter, er følgende dem der anses for de mest vigtigste.

Vitis labrusca druesorten

Den mest populære druesmag på denne jord kommer fra Vitis Labrusca. Smagen er givet fra Concord varianten af denne art, og er ophavet til den druesmag der er knyttet til alt vores lilla-farvede slik.

Ud over smagen, giver denne druesort en ræveagtig lugt til de vine, der anvender druen.
Dette giver nogle af de bedste søde vine, der er dybt rød i farven, meget sure, og med aromaer af:

  • Jordbær
  • Frugtsalat
  • Violer
  • Musk

Vitis riparia druesorten

Dette er en af de druesorter der kan være almindeligt findes i de midtvestlige dele af USA, og kunne fascinere alle vinelskere i hele verden ved sin nye og unikke smag.

Denne drueart anses for at være en af de mest kommercielt levedygtige indianske druearter, der bruges som rod, til at podes med Vitis vinifera.

De vine, der er fremstillet af denne art ville have højere surhedsgrad og vil have en stærk urteagtig aroma.

Vitis rotundifolia druesorten

Denne druesort kan kun ses i de sydøstlige dele af USA. Disse druearter har vist sig at være effektiv til at kurere fedme.

Muscadine, en afart af Vitis rotundifolia, er større, og har masser af antioxidanter. Denne sort viser sig at have en særlig syre kaldet ellagsyre, som viser sig at være med til at reducere dannelsen af fedtlever, en vigtig årsag til fedme.

Derfor, er det vi får fra denne art, en sød vin med nogle sundhedsmæssige fordele!

Vitis aestivalis druesorten

Den mest kendte variant af denne sort, er Norton, der er en sort-farvet drue. Denne sort har vist sit potentiale til at være den hårdføre røde druesort.

Norton, som kan ses vidt udbredt i de midtvestlige dele af USA, er kendt for at give de vine, der er meget sure, med lidt tannin, og med følgende dufte:

  • Brombær
  • Chokolade
  • vanilje
  • jord

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Vinanmeldelser

1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel

Det er Bob Blue der er vinmager til denne særprægede vin fra Amerika, helt præcist Californien

Amerikanske vinregioner

Skal der mad til vinsmagning?

Skal der mad til vinsmagning?

Vinfremstilling er blevet til en videnskab, og når vinen forfines mere og mere, giver det også nogle fantastiske smagsoplevelser. Det er mere populært end nogensinde, at gå til vinsmagning, og det giver mange ny “steder” at...

læs mere
Vinrejse til Tyrkiet

Vinrejse til Tyrkiet

Umiddelbart tænker du nok sol, sommer, strand og vand, når du booker din charterferie til Tyrkiet. Men til et godt måltid, hører der sig en god flaske rødvin til, og så er spørgsmålet er: Hvad kan du forvente af det tyrkiske...

læs mere

Produktkategorier

5/5 (10)

Giv dit High Five her: