Hvidvin fra New Zealand

af | jul 21, 2017

5/5 (1)

Med et omdømme der udelukkende er blevet opbygget inden for de sidste 40 år, er vine fra New Zealand blevet en prisbevidst og moderne favorit over hele verden.

New Zealandsk hvidvin

Baseret hovedsageligt i Marlborough, har dette lille kystdistrikt omdefineret den måde som vine er blevet produceret, dyrket og markedsført på tværs af staten og Australien.

En bemærkning om Marlborough

Placeret omkring midten af det centrale New Zealand, kommer størstedelen af hvidvinene fra Marlborough – eller faktisk alle vine – der produceres og eksporteres fra landet.

Grundet de høje temperaturer om sommeren, og det vindomsuste kystlandskab, er de hvidvinsdruer der dyrkes i dette område af New Zealand meget unikke og alsidige, de har en fantastisk kvalitet, og kan uden problemer rejse til andre områder i verden.

Alle varianter af hvidvinsdruer dyrkes her, de har et tykkere, havblæst skind, og varmen er med til at udvikle smagen hurtigere, end i for eksempel Europa.

Vin efter drue

Chardonnay

Langt fra de kedelige og overproducerede druer som turister kan finde på deres ferier i Europa, er Chardonnay fra New Zealand af en høj kvalitet, den kommer til en rimelig pris, og kan nydes over hele verden.

Prøv Clearview 2007 Reserve Chardonnay (Hawke’s Bay), for et fantastisk valg og et godt valg af en eksport vin fra New Zealand.

Med en blomsteragtig note, uden dog at egetræs smagen er væk, vil vinene passe godt sammen med fisk, karry eller skaldyr, idet krydderierne fungerer godt sammen med de mere fyldige og søde undertoner.

Du kan også gå efter en Villa Maria Chardonnay, Auckland, Gisborne, Hawkes Bay, Marlborough hvis du ønsker at betale lidt mere for en vin, til en speciel anledning.

Chenin Blanc

En anden drue der blev introduceret af franskmændene er Chenin Blanc, som er mere til at blande vin med, den bruges til at producere nogle af de mest varierede og anerkendte hvidvins eksporter fra New Zealand.

Hvis du er interesseret i at prøve en national drue, og finde ud af hvad denne interessante og friske hvidvin kan tilbyde, bør du prøve 90 Millton 2010 Te Arai Vineyard Chenin Blanc (fra Gisborne), som er et godt valg at begynde med.

De havblæste druer giver en fantastisk vinkel på de kendte druer.

Gewürztraminer (også fra Marlborough)

Som vi bemærkede da vi kiggede på tyske hvidvine, oplevede Gewürztraminer en betydelig stigning i populariteten omkring 1908.

Det var omkring dette tidspunkt, at de første stilke af hvidvinsdruerne blev introduceret i New Zealand, og Gewürztraminer druen blev plantet i tusindvis.

Med en smag der er tør og garvesyre baseret, er denne tyske drue en speciel eksport fra New Zealand, dette gælder i særdeleshed Dry River Pinot Gris, fra Martinborough.

Drik den sammen med kylling, fisk og bløde nøddebaserede oste, hvor denne tørre og læderagtige vin vil være et fantastisk supplement.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: