Fransk rødvin

af | feb 10, 2017

5/5 (1)

I de sidste fire tusinde år har franskmændene været helt fremme i skoene for at perfektionere kunsten i at dyrke og bearbejde druer.

Det har givet et kærkomment bidrag til vores tidsfordriv, i form af at kunne nyde vin på en civiliseret måde, lige siden dengang de græske kolonier bosatte sig i den sydlige fiskerihavn Marseille.

Fransk rødvin

Traditionelt er franske vine medium til fyldige vine, og serveres sammen med et solidt måltid (og giver ofte solide tømmermænd dagen derpå).

I dag er den brede vifte af geografiske og sæsonmæssige klimaer på fransk jord, blevet grundlag for et endnu større udvalg af forskellige druer, og ikke bare de traditionelle.

Læs mere om Fransk rødvin

Kvalitetsstempel

På grund af den popularitet og meget udbredte eksport af fransk rødvin, der sker årligt, er den kontrollerede oprindelsesbetegnelse (et udvalg sat til at opretholde at kvaliteten og oprindelsen af fransk vin er ægte og autentisk, ganske enkelt forkortet til “AOC”) nu udstedt for endnu flere forskellige mærker, for at vise, at eksporterede franske rødvine følger en fortsat nøje overvåget kvalitetsstandard.

Bordvin

Vin de Table (bordvin) fortæller blot at vinen er fremstillet i Frankrig, mens Vin de Pays afspejler at vinen er produceret i en bestemt region, og er blevet kontrolleret for at det er de tilladte druer der benyttes, og at andre produktionsstandarder overholdes..

Så inden du køber, bør du sørge for at kigge på AOC standarden, så du ved hvilken kvalitet vin du køber.

Fransk rødvin efter druesort

Franske rødvine er uden sidestykke de mest varierede i kraft og smag.

Det er for Frankrig, som det er for Italien, at de meget varierende klimaforhold der er i de forskellige regioner, afspejles på mange forskellige smagsoplevelser.

De mest populære druer omfatter Merlot (en mørk og tidligt modnet drue, der meget ofte anvendes i blandede vine, men også kan stå alene med en rig og fyldig smag), Cabernet Sauvignon, (både lyse og tørre, sent høstet og med meget garvesyre), Malbec (lettere og mere drikkelig, uden du vågner op med tømmermænd) og Pinot Noir (en lysere rød og drikkelig, sprød og klassisk drue).

Cabernet Sauvignon druen er en af de bedste druer til alt muligt, sammen med oksekød, svinekød og røget kød.

Medium fyldig, en god Cabernet er blandet med en eller to andre druetyper (Merlot og Cabernet Franc), og har tunge noter af sorte og røde bær, egetræ, med en mørk, tør finish.

Prøv en AOC Bourgueil, fra Loire dalen i Frankrig, Château de la Bonnelière for at opleve en virkelig fantastisk Cabernet.

Merlot er en anden stærk udfordrer, hvor du her får rige overtoner af blomme, brombær og endda chokolade!

Som en rigere, mere fyldig og mørkere drue, er Merlot fantastisk til at løfte andre druer, samt perfekt sammen med lam eller en solid gryderet.

Prøv en Pura Fe Carmenere, Alvaro Espinoza som en fantastisk mulighed for at få syn for sagen.

Cabernet Sauvignon druen er en af de bedste druer til alt muligt, sammen med oksekød, svinekød og røget kød.

Medium fyldig, en god Cabernet er blandet med en eller to andre druetyper (Merlot og Cabernet Franc), og har tunge noter af sorte og røde bær, egetræ, med en mørk, tør finish.

Prøv en AOC Bourgueil, fra Loire dalen i Frankrig, Château de la Bonnelière for at opleve en virkelig fantastisk Cabernet.

Den franske Syrah drue (eller Shiraz udenfor europa) slår lige akkurat Malbec som mere populære franske rødvine.

En vidunderlig smag af blomme og bær, og igen en eftersmagen af eg og peber, fra traditionelle Syrah vine.

Mange regionale vine i Frankrig bruger Syrah som en blandingsdrue, og har givet flere vidt berømte og populære vine.

Prøv Vin de Pays des Coteaux de l’Ardeche Syrah, den kan anbefales.

Pinot Noir er en rent fransk drue, selv om den snart også vokser alle steder verden over, og er en umådelig god tilføjelse til enhver middag.

Med den helt rigtige mængde af garvesyre, vil den tørre syrlighed fra denne vin give mulighed for den perfekte nydelse.

Server sammen med and, noget fra det europæisk køkken, tunge fløde baserede saucer eller fuldfed blød ost.

Bon appetite!

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Kategorier

Champagne
Cocktail
Cider
Cocktail Bitters
Cocktail Mixer
Cordial
Drikkeklar (RTD's)
Frugt Juice
Garniture
Puree
Sirup
Soft Drinks
Spirits Mixer
Dessertvin
Amerikansk dessertvin
Argentinsk dessertvin
Australsk dessertvin
Chilensk dessertvin
Cypriotisk dessertvin
Fransk dessertvin
Frugt og ingefær vin
Italiensk dessertvin
Madeira og Marsala
Mead og Tonic vin
New Zealandsk dessertvin
Sherry
Sydafrikansk dessertvin
Tysk dessertvin
Vermouth
Diverse
Pasta
Pesto
Snacks
Specialiteter
Vin
Hvidvin
Amerikansk hvidvin
Argentinsk hvidvin
Australsk hvidvin
Chilensk hvidvin
Cypriotisk hvidvin
Engelsk hvidvin
Fransk hvidvin
Græsk hvidvin
Italiensk hvidvin
New Zealandsk hvidvin
New Zeelandsk hvidvin
østrigsk hvidvin
Portugisisk hvidvin
Slovakisk hvidvin
Spansk hvidvin
Sydafrikansk hvidvin
Tysk hvidvin
Ungarsk hvidvin
Mousserende vin
Argentinsk mousserende vin
Cava
Cypriotisk mousserende vin
Fransk mousserende vin
Italiensk mousserende vin
Prosecco
Sekt
Sydafrikansk mousserende vin
Øl
Ale
Andre specialøl
Barley wine
Belgisk Inspireret
Brown Ale
Engelsk øl
Hvedeøl
Indian Pale Ale
Italiensk øl
Japansk øl
Juleøl
Kinesisk øl
Lager
Mexicansk øl
Ølgaver
Pale Ale
Pilsner
Sæsonøl
Søsonøl
Stout
Stout beer
Tyrkisk øl
Tysk øl
White Ale
Portvin
Hvid portvin
Ruby Portvin
Tawny portvin
Vintage portvin og LBV portvin
Rosévin
Argentinsk rosévin
Chilensk rosévin
Fransk rosévin
Italiensk rosévin
Libanesisk rosévin
New Zealand rosévin
Portugisisk rosévin
Spansk rosévin
Sydafrikansk rosévin
Rødvin
Amerikansk rødvin
Argentinsk rødvin
Australsk rødvin
Chilensk rødvin
Fransk rødvin
Græsk rødvin
Indisk rødvin
Italiensk rødvin
Libanesisk rødvin
New Zealandsk rødvin
Østrigsk rødvin
Portugisisk rødvin
Spansk rødvin
Sydafrikansk rødvin
Tjekkisk rødvin
Smagekasser
Spiritus
Absinthe
Armagnac
Baileys
Cachaca
Calvados
Cognac
Eau De Vie
Gin
Grappa
Irsk likør
Irsk vodka
Japansk
Likør
Pisco
Poteen
Rom
Sake
Sambuca
Snaps
Tequila
Vodka
Tilbehør
Bar og Cocktail udstyr
Cocktail Shakers
Glas
Proptrækker
Vin tilbehør
Vinkaraffel
Vinøsker
Vingaver
Gaveindpakning
Julegaver
Spiritusgaver
Vin og Champagne gaver
Vinæsker
Whisky
Blended Malt Whisky
Blended Whisky
Bourbon og USA Whiskey
Grain Whisky
Irsk whiskey
Single Malt Whisky

Populære produkter

5/5 (1)