Australsk rødvin

af | jul 27, 2017

5/5 (6)

Det er ikke kun de gamle europæiske lande der har monopol på rødvin, Australien har med sine solrige, tørre klimaer produceret nogle af de mest uimodståelige og billige flasker der kan nydes med venner og familie.

Australsk rødvin

Selv uden den mest sofistikerede historie og kultur, har australske rødvine et ekstra element af den moderne tiltrækning og morskab.

Dyrket rundt om kysten, er australsk rødvin bedst eksporteret fra Sydaustralien, Victoria, New South Wales, Queensland og Tasmanien, hvor vinavl og produktionsindustrien er en stor arbejdsgiver og økonomisk stimulans for landet.

Druerne fra de oprindelige australske kolonier blev dengang plante og gav en meget blandet succesrate, men det var nogle af de første afgrøder, der blev dyrket og produceret i landet.

Indflydelse

Med et land bygget på indvandring og konstant udvikling, er det koloniale aspekt af Australien ikke mere udbredt end i deres drue afgrøder.

Den mest dominerende, er den spanske oprindelse Shiraz, men med 85 % af sorten der skal være til stede i hver flaske, er den fine kunst af at lave diskrete blandinger, noget som australsk rødvin har perfektioneret.

Andre populære druer omfatter Cabernet og Merlot sorter, som illustrerer indflydelsen fra de franske kolonister og migrering til Australien.

På grund af snobberiets natur blev australske vine i det 19. århundrede ofte betragtet som lavere i kvalitet end dem i Europa (specielt i Italien og Frankrig), men som landets udbytte blev mere vellykket, er nogle af de mest prestigefyldte vinpriser blevet vundet af australske rødvine, som er de mest populære eksporterede vine til Sydasien og Indien.

Shiraz

Som nævnt, er den klareste australske rødvin uden tvivl den mellem fyldige og jordiske Shiraz.

Som en personlig favorit, er disse vine rige og klare, med et godt strejf af garvesyre. Som en billig flaske forbliver d’Arenberg The Dead Arm Shiraz 2011 et højdepunkt, der viser mere af den moderne og mere afslappede tilgang til markedsføring af fantastiske vine.

Clarendon Hills Astralis Syrah 2010 er også en meget drikkelig Shiraz, og en af de mest berømte australske eksport vine vi har i dag.

Bemærkelsesværdigt: 2004 Langmeil Three Gardens Shiraz Grenache Mourvèdre. Perfekt til en virkelig speciel lejlighed, med smag af bær og kirsebær, er dette en blanding af Shiraz Grenache.

Cabernet Sauvignon og merlot

Vine af Cabernet Sauvignon er sødere og dyrket med mere vand, og de anvendes både som et enkeltstående, fyldigt og frugtagtigt valg med lav sulfat, samt som en perfekt drue til at blande med Shiraz, for at skabe en sødere og lettere blanding.

Som med Cabernet Sauvignon, er Merlot druerne en populær vin, som også bruges i blandinger for at tilføje en læderagtig og jordagtig tone til vinen.

Prøv Mike Press Single Vineyard Adelaide Hills Cabernet Sauvignon 2013 som et interessant valg på en Cabernet, eller endda en West Cape Howe Cabernet Merlot 2013 til et mere jordagtig og mørkere valg, der er høj i garvesyre.

Bemærkelsesværdige inkluderer: 2004 Tintara McLaren Vale Shir 1999 Jacobs Creek Centenary Hill Shiraz, 2001 Hardys Eileen Hardy Shiraz og 2004 Kaesler “The Bogan” Shiraz.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (6)

Giv dit High Five her: