Vin fra Bordeaux

af | mar 10, 2017

5/5 (3)

Alle vinelskere kender vine fra Bordeaux området, der er det største af alle vinområder i frankrig med et areal på omkring 120,000 hektar.

Vin fra Bordeaux - Frankrig

Bordeaux området bidrager med mere end 700 millioner flasker vin hvert år, og så er du sikkert nysgerrig efter at vide, hvilke druesorter der bliver brugt til at lave disse verdensberømte Bordeaux vine.

Bordeaux vine – En kort introduktion

Ganske enkelt er Bordeaux vine den type vin som bliver lavet i Bordeaux regionen i frankrig.

Størstedelen af de vine der bliver produceret i netop dette område af frankrig er rødvine, faktisk helt oppe omkring 89%.

Den resterende del af vinproduktionen i regionen inkludere følgene typer.

  • Søde hvidvine
  • Rosé vine
  • Mousserende vine

Ialt er der over 8500 producenter af Bordeaux vine, der laver vine inddelt i 54 forskellige klassificeringer.

Druerne i Bordeaux vine

Der er totalt set i Bordeaux vine 10 druesorter der er tilladt at bruge i vinproduktionen, for at den må mærkes som en Bordeauxvin.

Man skal være opmærksom på, at når der på etiketten står Bordeaux, er der ikke angivet hvilke type drue der er blevet brugt til vinen.

Derfor er en vigtig viden om Bordeauxvin, at kende de druesorter der dyrkes i området.

Druesorter der bruges til Bordeaux rødvin

Fordelingen af druesorter i de røde Bordeauxvine er følgende:

Merlot – 60%

Merlot druer er den mest udbredte druetype i Bordeaux. De bliver oftest dyrket de på de højre teresser. Merlot druen er en sort der modner tidligt og som har en kraftig duft.

Cabernet Sauvignon – 26%

Denne drue type er overvejende dyrket på de venstre teresser i Bordeaux. Druerne modner sent, og denne type druer har meget garvesyre, hvilket giver vine med struktur, holdbarhed og dybde.

Cabernet Franc – 12%

Cabernet Franc druerne dyrkes både på de højre og venstre teresser i Bordeaux regionen. Denne druetype er specielt kendt for sin understøttende rolle i Bordeaux vine. De har krydret aroma og garvesyren giver vinen det pebrede hint, sammen med et violet strejf.

Malbec

Malbec druerne dyrkes i mindre områder i Bordeaux regionen i forhold til de andre druetyper, og de bliver brugt til blandinger der bidrager til den blødhed der er i de røde Bordeaux vine.

Petit Verdot

Petit Verdot druerne dyrkes også i mindre områder og kan findes i forskellige typer af Bordeaux vine. Denne drue type er med til at give den kraftig styrke, såvel som Bordeaux vinens krop.

Carmenère

Carmenére druerne er de mindst benyttede, og giver typisk vinen en smag af urter.

Druesorter der bruges til Bordeaux hvidvin

Det er kun tilladt at bruge følgende 4 druesorter til Bordeaux hvidvine:

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc dyrkes over hele Bordeaux regionen. Druerne bliver brugt både i produktion af tørre og søde hvidvine. Sauvignon Blanc er kendt for dens duft af græs, lettere surhed, og en afbalanceret frugtagtig smag.

Semillon

Semillon er de mest benyttede af de hvide druesorter i Bordeaux til hvidvin. Den er kendt for at give vinen den cremede tekstur og kraftfulde smag, samt strukturen i Bordeaux hvidvine.

Ugni Blanc

Ugni Blanc er kendt for at give en bleg gul farve til vinen. Den er ikke særlig velduftende, men giver banan smag til vinen.

Muscadelle

Muscadelle er kendt for at give en delikat vin med en stærk smag. Muscadelle er også kendt for at give et mix af akacie, kaprifolie, og moskus smag.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

5/5 (3)

Giv dit High Five her: