Italiensk rosévin

af | apr 28, 2017

5/5 (1)

I de fleste tilfælde kan italienske rosévine variere meget fra flaske til flaske, da de kan komme fra både de varmere regioner såvel som de koldere, som begge producere årgange som ofte eksporteres.

Italiensk rosévin

Men med de meget forskellige klimaer og det faktum at hver vingård nøje våger over deres egen produktionsmetoder, kan der nemt blive et problem, hvilket er at den vin som ender i vores supermarked muligvis sælges til overpris og kan være en efterligning af nogle af verdens bedste rosévine.

Læs mere om Italienske rosévine

Lidt om overkommelige rosé priser

Du skal ikke lade dig narre af hvad du ser i supermarkedet, da selv de meget populære Zinfandel roséer som er nemme at finde i et hvilket som helst supermarked, ikke nødvendigvis er af høj kvalitet bare fordi de er nemt tilgængelige.

Det at bruge over 100 kroner på en middelkvalitets flaske rosé er ikke ualmindeligt i Italien, så hvis du gerne vil se hvad italiensk eksport virkelig har at tilbyde, så skal du være forberedt på at betale en smule mere en du normalt ville betale for de rigtig gode sager.

Noget for de faste fans af rosévin

Du kan ikke gå forkert i byen med en Pinot Grigio rosé. Dens stærke blomsteragtige duft er velbalanceret med både dens tørre og sødere variationer, hvilket er en af de mange grunde til at Pinot Grigio virkelig leverer som en af de mest populære valg af vine verden over.

Den passer godt sammen med slagterens udskæringer, helstegt kød og lette, nøddeagtige oste. Den er også det perfekte akkompagnement til en picnic i parken eller en frokost i solen med vennerne.

Husk dog på at med popularitet vil der også komme dårlige efterligninger, så det er vigtigt at huske på at når man vælger en italiensk rosé skal man kigge efter bogstaverne DOC eller DOCG, som er et tegn på autoritet og et oprindelsescertifikat.

Dernæst, så prøv også at kigge efter en balance mellem medium og tør, når du ikke tager smagen i betragtning da alt andet vil føre til enten noget meget stærkt, sødt eller endda sur vin, hvilket medfører hovedpine efter en våd nat.

Hvis du nogensinde er i tvivl med en Pinot Rosé, kan du ikke gå galt med en Blush. Dette er en lysere og mere tør vin, som passer til dem, der ikke er til de helt lyserøde roséer.

En Blush passer godt til friteret blæksprutte, tomatsalater og hvide fiskeretter, da det utvivlsomt vil tjene godt i stedet for en tør vin, der giver et værdigt modspil til en Sauvignon eller den hvide Pinot.

Noget lidt anderledes

Hvis du gerne vil prøve en lidt anderledes rosévin, så kan Rosar Negramaro være et meget anderledes og interessent valg.

Den er dyrket og produceret i Puglia og er det stikmodsatte af en flaske Zinfandel.

Meget lig den livlige lyserøde farve som så ofte er set i spansk Rosado, er dette den moderne og derfor en lidt lettere inkarnation af den traditionelle italienske rosévin.

Denne rosévins smag har kraftige hints af noget krydret samt efterårsfrugter, som saftige figner og saftige sensommerblommer. Dog er det der differentiere denne vin fra andre, at de har nogle dybere, lavere og mørkere toner.

Med kraftige hints af kakaobønner og krydderi, vil denne rosé tilfredsstille hele bordet og den er specielt interessant for de som foretrækker et glas rødvin med en god garvesyre.

Rosar Negramaro passer godt til cremet kylling og endda nepalesisk lam og indisk karry, da denne flaske vil stå godt for sig selv smagsmæssigt på trods af et middagsbord fyldt med mange blandede smage.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: