Spansk rødvin

af | feb 17, 2016

5/5 (3)

Spanske rødvine er kommet utroligt langt siden 1980’erne, med Rioja vinene og de heftige tømmermænd.

Nu hvor spansk rødvin ikke længere bare er en tung, fed og fyldig drik, er den blevet vældig populær blandt nordamerikanske investeringsfolk, bankfolk og restauratører.

Spansk rødvin

De lysere Spanske rødvine, og mere drikkelige, er lavet på druer fra unge og gamle Tempranillo, Garnacha og Monastrell vinplanter.

Spanske vine er nogle af de mest varierede og et perfekt stykke tilbehør til ethvert måltid. I dag endda langt fra de over kommercielle produkter der tidligere var standard for vinfremstillingen, som Spanien plejede at være kendt for.

I dag er det regioner som Priorat, Montsant og Mallorca der har skaffet Spanien sin berømmelse for de gode druer.

Læs mere om Spansk rødvin

Spanske rødvine med fokus på druerne

Spanien, i modsætning til de standhaftigt regulerede og traditionelle vinmarker i Frankrig, har en måske ligefrem skødesløs holdning til, hvor og hvornår man skal plante og høste druerne.

Leder du efter vin fra nye og innovative dyrkningsteknikker, så har de spanske rødvine heftige eg-baserede toner, med medium fyldighed, og primært frugtbaserede og jordiske rødvine.

Det tørre og varme vejr omkring de spanske vinmarker egner sig til tidlig høst og giver en syrlig undertone.

Temperanillo rødvine

Hvadenten du finder en ung eller gammel Tempranillo, er den syrlig og en kirsebæragtig vin, med blommesmag, og kraftig smag.

En godt lagret Tempranillo vin har desuden mere vanilje og cedertræ i sine undertoner, men med højt niveau af tanniner (garvesyre) og giver derfor en mere tør smag som resultat.

Nogle af de bedste spanske Tempranillo vine er lagret i over syv år, og resultater er en vin med rig smag af egetræ.

Rødvine med Garnacha druen

En ung Garnacha vin er det modsatte af en lagret Temperanillo vin.

Lys og luftig, med antydninger af grapefrugt og blomsteragtige toner som urtete, så er en ung og delikat Garnacha vin et godt valg at tilføje til sangria.

Monastrell rødvine

En anden favorit drue er Monastrell, som giver en let vin, selvom den kanalisere mørk chokolade og sorte kirsebær.

Monastrell er genetisk den drue som Mourvèdre i Frankrig, men det er rent faktisk med spansk ophav, og fra populære spanske vine.

Jo længere tid vinen lagres, jo mere chokolade, eg og sirupsagtige noter vil hver tønde have.

Bobal rødvine

Bobal druerne give en heftigere og kraftigere spansk rødvin, hvor disse vine har noter af sorte kirsebær, tørrede druer og kakaopulver.

Selvom denne vin er relativt ukendt i USA og resten af Europa, er den perfekt med sin hemmelighedsfulde uigennemsigtig lilla farve og rige frugtagtige dæmpede smag.

Med en enorm mængde af tanniner (garvesyre), er det et valg der kun skal nydes med måde, måske over en lækker lammesteg eller et måltid med oksekød.

Disse vine er i sandhed hemmelighedsfulde, og temmelig svære at finde uden for landet. Men lykkes det dig at finde et par flasker, kan du nyde den med saltede kødretter og hårde rygeoste.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Rødvin fra Spanien

5/5 (3)

Giv dit High Five her: