Amerikansk rødvin

af | jul 27, 2017

5/5 (4)

Amerikanske rødvine har været nogle af de bedst bevarede hemmeligheder i den moderne verden – det solrige klima i Californien, og dets hvide og lyserøde druer er i løbet af de sidste tyve år blevet mere og mere almindelige at nyde – verden over.

Amerikansk rødvin

Amerika har nogle af de bedste temperaturer og vækstbetingelser for et utal af forskellige røde druer der kan blomstre, modnes og blive saftige og lækre.

Når vi snakker amerikansk rødvin, handler det ikke kun om Californien. Stater som Oregon og Washington har bidraget med at skabe de bedste og mest fyldige rødvine fra USA.

Det der gør Amerika så fundamentalt forskelligt fra resten af verden, er at de frit anvender blandingsmetoder, hvor de forskellige druersorter mixes, til fremstilling af nogle af de mest indbydende og lækre vine – og det diskuteres med åbenhed, også den tekniske præcision som europæiske vine ikke anvender.

Læs mere om amerikansk rødvin efter de lækre vine …

Distrikt og klima

Med Californien, som tidligere nævnt, er de varmere klimaer perfekte til tidlig høst, og til druer der er syrlige.

For fans af rødvin fra køligere klimaer, er Washington og Oregon staterne man skal kigge efter, da de er mørke, rige og fyldige.

For de modige

De bedste og kraftigste amerikanske rødvine er efter min mening Beringer California Cabernet Sauvignon (årgang 2012) og Boom Boom Washington State Syrah 2012.

Både fra vestkysten og fra helt forskellige klimaer, er både Cabernet Sauvignon og Syrah fremstillet fagligt og blandet, for at skabe en rig og fyldig drikbar vin.

Cabernet Sauvignon er utvivlsomt mest populær af de to, og den mest eksporterede drue.

Zinfandel som det bedste

Amerika er den absolutte største producent af Zinfandel, klimaet passer perfekt til denne Italienske Primotivo drue, der i overfarten blev omdøbt til Zinfandel.

Men så hører sammenligningen også op, for klimaet gør druen moden til de bedste vine i verden.

Som det er med portvin og Portugal, er det næsten også med amerikansk rødvin, her køber du en Zinfandel, som er det mest indlysende valg.

Lys og næsten blush-lignende i farven, kan disse usandsynligt søde og lette overtoner virkelig ramme plet i sommermånederne.

Sammen med frugtcocktails, grillmad og serveret til særlige lejligheder.

Prøv M Signature Zinfandel 2012 som en sommerstarter inden for vin.

Andrew Wills 2012 Sorella er en anden lysere vin der er synonym med USA og deres vinmarker, sørg for at servere den lunken eller nedkølet, og sammen med sommermad.

Til alt andet

De forskellige blandinger fra USA omtales vidt og bredt, og er en god måde at producere gode rødvine til eksport på.

Prøv Turner Road Cabernet Merlot 2012, den er fyldt med bær og mørk, men stadig en drikkebar måde at nyde en amerikansk rødvin på.

Med en træagtig og glat overtone, er denne perfekt parret med svinekød, cremet sauce, kyllingretter og lettere røde kødretter.

Prøv også Rockus Bockus 2013, som en anden blandet rødvin, der passer perfekt til en bøf og pomfritter.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (4)

Giv dit High Five her: