Prosecco

af | jun 7, 2017

5/5 (2)

Prosecco har uden tvivl været med til at bringe mousserende vin til masserne, fordi italienerne havde forståelsen for, at der var plads på vinmarkedet til mousserende vine, og behovet for at kunne nyde noget ganske særligt til festlige lejligheder, og andre højtidelige begivenheder.

Prosecco mousserende vin

Så ind kommer Prosecco, og redder dagen på en galant måde!

Den produceres udelukkende i Italien, og med en anden produktionsmetode end Cava og Champagne koster denne mousserende vin meget mindre at fremstille, hvilket betyder, at en god flaske kan købes for så lidt som 75 kr.

På grund af eksportstandarderne, der er væsentlige forbedrede, er Prosecco, som vi nyder den i dag, let og skarp – en enorm forbedring i forhold til de mousserende vine, som Italien eksporterede i 1980’erne og 90’erne.

Prosecco er en Italiensk hvidvin lavet af Glera druer, der tidligere blev kaldt Prosecco. Navnet Prosecco kommer oprindeligt fra den Italienske by Prosecco der ligger i nærheden af Trieste.

Du kender bl.a. Prosecco druen fra Spumante mousserende vine, samt fra Frizzante og Tranquillo, der ofte bruges som erstatning for den dyrere Champagne.

Lav alkoholprocent og sprød smag

Prosecco vinen en alkoholprocent på omkring 10-11%, hvilket er har en lavere end andre vine.
Smagen af Prosecco beskrives mest som intens aromatisk og sprød, og sammenlignes i smag som en blanding af gule æbler, pærer og abrikoser. Det giver en let sød friskhed i smagen.

Sådan nyder du Prosecco

Prosecco vine bør nydes unge, og bør ikke ligge mere end 3 år, selvom de bedste vine sagtens kan klare at ligge op til 7 år.

Prosecco vin er ofte serveret som den er, men bruges også i drinks som Bellini cocktail, og kan erstatte brugen af Champagne i Mimosa cocktailen.

Fremstilling af bobler

Fremstillet i Veneto og Friuli Venezia Giulia vinregionerne i Italien, er metoden hvorpå Prosecco produceres i sidste ende det, der gør den så forskelligt fra Cava eller Champagne.

Den opbevares i metaltanke, og med bobler der bliver skabt ved en ekstra gæring, hvorefter vinen bliver siet og tappet, før den lukkes med prop.

På grund af dens metalliske produktionsmiljø, er Prosecco lettere og lidt skarpere i smagen, men har en tendens til at være lidt sødere end andre mousserende vine.

Når du leder efter en kvalitetsflaske, skal du gå efter beskrivelse af store fornøjelige bobler samt hints af citron, æbler og lettere blomsternoter.

Kvalitetssikring

Som andre vine, der populært eksporteres fra Italien, kan masseproducerede Prosecco til overpriser skuffe og dæmpe din festlige oplevelse.

Kig efter DOC — Denominazione di Origine Controllata — der bruges til at kontrollere det garanterede distrikt af druer der anvendes, så sørg for at hvis du giver Prosecco som en gave, eller hvis det er til en særlig lejlighed, skal hver flaske mindst have dette mærke fra sit distrikt.

DOCG – Denominazione di Origine Controllata e Garantita – er hvad man skal kigge efter, hvis du er ude efter en virkelig enestående flaske.

Som en måde både at verificere distrikt og produktionskvalitet, skal alt italiensk mad og drikkevare med DOCG-emblemet overholde strenge lovgivningsmæssige standarder, samt have en statslig forsegling.

Prosecco Terra Serena

Denne er altid tilgængelig i Europa, og er et let og værdigt valg, lidt sød og derfor perfekt til dem, der normalt drikker vin eller drinks.

Køb en flaske for kun 50 kr., så du har noget til hverdagens glæde

Bisol Prosecco di Valdobbiadene Cartizze

Hvis du er på udkig efter noget specielt, hvorfor så ikke bruge lidt ekstra penge på Bisol Prosecco di Valdobbiadene Cartizze – der for det meste er tilgængelig i luksusforretninger eller online.

Beskrevet som ‘svag tør’, med en blomstret og cremet smag, er den prissat til
160 kr., og kan ganske enkelt erstatte Champagne ved enhver fest.

San Leo Prosecco Brut NV

San Leo Prosecco Brut NV er til rådighed for under 100 kr. pr. flaske.

Dette er den perfekte mousserende vin til middagsselskaber og andre lejligheder. Den vil imponere selv de hårdeste vinkritikere!

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (2)

Giv dit High Five her: