+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Amerikansk dessertvin

af | feb 18, 2017

5/5 (9)

Amerikanske dessertvine har altid stået i skyggen af de mest populære eksportvarer, som er de tørre hvide californisk rosévine og de kraftige Merlot vine.

Ikke desto mindre, er der intet så godt i vintermånederne, som en lækker frugttærte eller en stærk, smuldrende ost sammen med en amerikansk dessertvin af bedste kvalitet.

Amerikansk dessertvin

Den væsentligste årsag til den manglende popularitet af dessertvine i Amerika er, at det simpelthen er umoderne at bestille en sød vin, i stedet for de tørre, sprøde Sauvignon når det kommer til det amerikanske marked.

Der er dog en trofast minoritet af amerikanske producenter af dessertvin,der har et monopol på de sent høstede druer, og deres dessertvine anses som enestående af vinkendere over hele verden.

De amerikanske dessertvine henter inspiration fra den gamle verdens årgange, der med den Sydamerikanske indflydelse, giver dessertvine der sammenlignes med de sent høstede Riesling, de livlige Zinfandels og de mørke Ruby portvine, og begår sig godt selv mod de bedste fra Chile og Argentina.

Læs mere om Amerikansk dessertvin

Sent høstet Riesling

Sent høstet Riesling vokser udmærket på solrige steder, især i Californien. Hvis du åbner en flaske Wagner Vineyards Riesling Ice, kan du næsten smage solskinnet i disse druer.

Selvom søde vine med hvide druer generelt sættes bedst sammen med forårets eller sommerens buddinger, kan Rieslingens blomsteragtige noter give den perfekte oplevelse sammen med bløde og nøddeagtig oste, hjemmelavet is eller endda noget så pikant som en citrontærte.

Zinfandel

Dessertvine lavet af sent høstede Zinfandel druer er perfekte til at bygge bro mellem dem der elsker tørre vine, og dem der er til almindelige dessertvine.

Hvis du er på udkig efter en gylden middelvej, vil en Zinfandel af sent høstede druer, have både rig smag som passer godt med marengs, enten efterårets frugter, eller som en Pavlova med vinterfrugt.

Med sin halvtørre eftersmag vil denne dessertvin også behage dem der har hang til den tørre ende af dessertvinene.

Ruby Port

Ruby Port betragtes som en ægte dessertvin mange steder, og det er værd at nævne, at det er en populær drue til sen høst i Napa, Madera og andre regioner på den amerikanske vestkyst.

Her fungerer det stort set på samme måde som de sent høstede Riesling druer, hvor solen bager vinstokkene til en granatrød kulør, og giver den færdige portvin smagsnoter af blomme marmelade og sorte kirsebær.

Du kan få en Ruby Port, 2006 Quady Styrbord Vintage Red Blend dessertvin til en rimelig pris, og denne er utrolig alsidig, og kan nydes sammen med valnødder, blød ost og endda fyldige karamel baserede desserter.

Moscato

Den amerikanske fødevare- og drikkevareindustrien har altid har været fremragende til at skabe et handelsprodukt med en sælgende livsstil gennem sin mad og vin.

Amerikanske spisemuligheder anses altid for at være langt mere end blot det som værten føler for at servere.

En af grundene til, at dessertvin ikke er særlig populær i staterne er, at forbrugerne er af den holdning, at sød vin kun nydes ved simple måltider, og betragtes endda som noget kun for særlinge, i nogle kredse.

Moscato-producenter i USA har set disse problemer og gennem markedsføring gør de deres dessertvin til en kitsch livsstil som du kan få, og vejen dertil er Moscato.

Navne som NV Pleasure Party California Pink Moscato Rosé har vist, at ved at gøre dessertvin sjovt, at være beruset sammen med venner, at selve værdien er i deres søde, frugtagtige smag og den sirupsagtige sødme, med lyse farver.

Hvis du ikke tager Moscato alt for alvorligt, vil du højst sandsynligt opdage, at den har en skjult dybde.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (9)

Giv dit High Five her: