+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Bulgarsk rødvin

af | aug 7, 2017

5/5 (10)

Bulgarien betragtes bredt som en uheldig helt, som har god værdi for rødvinsfremstillingen i hjertet af Europa.

Bulgarsk rødvin

I lighed med Storbritannien gør Bulgariens fremtrædende årstider, og især de lange varme sommermåneder, det muligt at dyrke druer hurtigt og uden store omkostninger, i modsætning til hvad der kan ske, når man dyrker druer til rødvinsfremstilling i kolde og hårde vindyrkningsområder i vindistrikter i køligere klimaer.

På grund af disse koldere temperaturer i de nordlige bjergrige områder i Bulgarien, fremstilles hovedparten af rødvinen hovedsageligt i de centrale og sydlige områder i landet, hvor de milde vinde fra Middelhavet fører til saftige, druer med tyndere skind, der er perfekte til høst tidligt på året.

Bulgarske druer til blanding

Bulgariens rødvin har siden deres højdepunkt i 1970’erne, altid været velegnet til europæiske barer og deres hjemlige valg af rødvin.

Lad os starte med deres pålidelige Cabernet Sauvignon. En rig, men frugtagtig version af den oprindeligt fransk dyrkede drue, er dette en vin med laverer alkohol, der er perfekt til en weekenddrik med venner, mens den ikke indeholder meget garvesyre.

Chateau Karnobat Merlot
Chateau Karnobat Merlot

Vinen som er en smuk standard indenfor Cabernet, overrasker dog med prisen. Køb en kvalitetsflaske til en fantastisk pris på 40 til 75 kr, som er praktisk taget uhørt i hele Europa, for en god kvalitet Cabernet, hvor et godt eksempel er 2012 Eolis Cabernet Sauvignon.

En Bulgarisk Cabernet er en sikker måde at opdage forskellige europæiske vine, problemfrit og til en billig penge, den passer perfekt sammen med magert svinekød, serveret med frugtsauce eller chutney.

Bulgarsk mavrud

Bulgarerne er stolte af deres traditioner, og de indfødte druesorter er ingen undtagelse.

Mavrud er en drue der dyrkes i Thrace distriktet, og bruges til både blandinger og som en krydret, bærdrue, der producerer en rig og garvesyreholdig vin, med et stort potentiale for lagring, selv når den opbevares i tønder.

Chateau Karnobat Mavrud
Chateau Karnobat Mavrud

Historisk set blev Mavrud dyrket i Bulgarien som et middel til at fange styrken af en gammel løve, der blev dræbt af en mand der hed Mavrud.

Mavrud opbevarede hemmeligt den tidligere forbudte мавруд druevin, hvorefter han fremstillede vinen og dræbte bæstet.

Da han blev spurgt, hvordan han havde udført dette vovestykke, sagde Mavrud blot, at det var vinen der gav ham styrken.

Mavrud druer der hovedsageligt dyrkes og fremstilles i Asenovgrad og Perushtitsa, har en tendens til at blive dyrket i det meste af Bulgarien, hvor den har vist sig at være en fantastisk tilføjelse til bulgarsk folklore og vinavl.

Asenovgrad Mavrud Reserve

Et godt eksempel på en traditionel Mavrud, er 2013 Asenovgrad Mavrud Reserve.

Denne Mavrud er klassisk rubinfarvet og har en behagelig frugtagtig aroma og mildere og blødere base noter, hvilket gør den til et solidt alternativ til en høj kvalitet Pinot Noir eller Tempranillo.

Asenovgrad Mavrud Reserve
Asenovgrad Mavrud Reserve

Denne vin kan serveres med traditionelle bulgarske røde kødretter, cremede nøddebaserede oste eller endda varme bærbaserede frugttærter.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (10)

Giv dit High Five her: