+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Portugisisk rødvin

af | aug 7, 2017

5/5 (2)

I portvinens hjemland høstes de portugisisk druer til rødvin sent, og opbevares traditionelt i tønder i lang tid for at få en langsom modningsproces.

Portugisisk rødvin

Portugisisk vin dyrkes og tappes på en rolig måde, i modsætning til den innovative måde i Australien og Sydafrika hvilket er grunden til at størstedelen af deres berømte eksport, er beriget og sød som Vermouth, Portvin og dessertvine.

Portugisiske rødvine er derfor et rigtigt fund.

Hop til: vinenEksportvineDistrikterDouro RiverLisboaMadeira

Du kan ofte finde dem i et helt almindeligt supermarked, men de er nok ikke lige helt fremme som de første promoverede flasker, men hvis du leder efter en bordvin til en middagsfest, eller hvis du bare vil prøve noget andet, så er portugisiske vine alt besværet værd.

Løs mere om Portugisiske rødvine efter de lækre produkter

Berømte eksportvine

Port og Vinho Verde er de mest almindeligt noterede sorter, men en Castelão eller Fernão Pires kan krydre et måltid uden at skulle bruge mange penge, samtidig med at de et taleemne blandt venner, samt selv den største vinsnob.

Disse to druer dyrkes kun i Portugal, så derfor adskiller de sig fra andre bordvine.

Hop til: vinenEksportvineDistrikterDouro RiverLisboaMadeira

Portugisiske rødvine efter distrikt

Det portugisiske tegn på Vinho Regional, eller som franskmændendes DoC, er et tegn på hvor den eksporterede flaske kommer fra og er dyrket.

Distriktbaseret tapning er almindelig, men de fleste portugisiske rødvine er opdelt i både distrikter og druer.

Hop til: vinenEksportvineDistrikterDouro RiverLisboaMadeira

Douro River

Douro er berømt for eksport af en fantastisk og livlig portvin, men der tilbydes også røde, hvide og endda rosé vine, som er mindre kendte men stadig lækre.

Douro rødvine er fyldige og rige, hvilket ofte resulterer i mere end almindelige mængder af sulfider.

Douro distriktet producerer en robust og populær rødvin, der dog giver en større chance for et ømt hoved næste morgen, den er bestemt en fristelse hvis du er fan af Rioja eller Cabernet Sauvignon.

Hop til: vinenEksportvineDistrikterDouro RiverLisboaMadeira

Lisboa

Tinta Roriz er en fast favorit hos de lokale i Lissabon.

Med lyse og frugtrige behagelige jordartede toner, er klimaet her lidt mildere end de brandvarme Sunnier distrikter.

For en mere almindeligt eksporteret portugisisk rødvin, prøv Peninsula de Setubal, da den indeholder den meget populære Castelão drue, og da dens robuste og hjertelige toner er en ægte lækkerbisken til måltidet.

Hop til: vinenEksportvineDistrikterDouro RiverLisboaMadeira

En bemærkning om Madeira

Dessertvinene fra Madeira der er forgyldt sammen med portvin som noget hvad din bedstemor drikker, er den perfekte særegne lækkerbisken til desserten.

Med druer dyrket i høj varme, lige ud for Marokkos kyst, “koges” eller fermenteres denne vin for at skabe dens karakteristiske smag.

Som ved din bedstemor, kan Madeira holde i årevis, da kogningsprocessen betyder, at vinen ikke bliver flad når den udsættes for luft.

Hop til: vinenEksportvineDistrikterDouro RiverLisboaMadeira

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (2)

Giv dit High Five her: