Portugisisk rødvin
I portvinens hjemland høstes de portugisisk druer til rødvin sent, og opbevares traditionelt i tønder i lang tid for at få en langsom modningsproces.
Portugisisk vin dyrkes og tappes på en rolig måde, i modsætning til den innovative måde i Australien og Sydafrika hvilket er grunden til at størstedelen af deres berømte eksport, er beriget og sød som Vermouth, Portvin og dessertvine.
Portugisiske rødvine er derfor et rigtigt fund.
Du kan ofte finde dem i et helt almindeligt supermarked, men de er nok ikke lige helt fremme som de første promoverede flasker, men hvis du leder efter en bordvin til en middagsfest, eller hvis du bare vil prøve noget andet, så er portugisiske vine alt besværet værd.
Løs mere om Portugisiske rødvine efter de lækre produkter
-
Altozano – Tempranillo Cabernet 2014
kr.47,18 Find butik -
Altozano – Tempranillo Shiraz 2015
kr.48,23 Find butik -
Altano – Quinta Ataide Reserva Red 2012
kr.104,03 Find butik -
Quinta da Touriga – Puro 2013
kr.119,78 Find butik -
Meandro do Vale Meão fra Quinta do Vale Meão
kr.151,00 Find butik -
Quinta do Pego Grande Reserva Douro fra Quinta do Pégo
kr.191,00 Find butik -
Monte Meão Tinto fra Quinta do Vale Meão
kr.247,00 Find butik -
Meandro do Vale Meão, magnum fra Quinta do Vale Meão
kr.301,00 Find butik -
Altano – Organic Red 2014
kr.446,25 Find butik
Mere lækker rødvin fra Portugal længere nede
Port og Vinho Verde er de mest almindeligt noterede sorter, men en Castelão eller Fernão Pires kan krydre et måltid uden at skulle bruge mange penge, samtidig med at de et taleemne blandt venner, samt selv den største vinsnob.
Disse to druer dyrkes kun i Portugal, så derfor adskiller de sig fra andre bordvine.
Det portugisiske tegn på Vinho Regional, eller som franskmændendes DoC, er et tegn på hvor den eksporterede flaske kommer fra og er dyrket.
Distriktbaseret tapning er almindelig, men de fleste portugisiske rødvine er opdelt i både distrikter og druer.
Douro er berømt for eksport af en fantastisk og livlig portvin, men der tilbydes også røde, hvide og endda rosé vine, som er mindre kendte men stadig lækre.
Douro rødvine er fyldige og rige, hvilket ofte resulterer i mere end almindelige mængder af sulfider.
Douro distriktet producerer en robust og populær rødvin, der dog giver en større chance for et ømt hoved næste morgen, den er bestemt en fristelse hvis du er fan af Rioja eller Cabernet Sauvignon.
Tinta Roriz er en fast favorit hos de lokale i Lissabon.
Med lyse og frugtrige behagelige jordartede toner, er klimaet her lidt mildere end de brandvarme Sunnier distrikter.
For en mere almindeligt eksporteret portugisisk rødvin, prøv Peninsula de Setubal, da den indeholder den meget populære Castelão drue, og da dens robuste og hjertelige toner er en ægte lækkerbisken til måltidet.
Dessertvinene fra Madeira der er forgyldt sammen med portvin som noget hvad din bedstemor drikker, er den perfekte særegne lækkerbisken til desserten.
Med druer dyrket i høj varme, lige ud for Marokkos kyst, “koges” eller fermenteres denne vin for at skabe dens karakteristiske smag.
Som ved din bedstemor, kan Madeira holde i årevis, da kogningsprocessen betyder, at vinen ikke bliver flad når den udsættes for luft.
Vinskribent: Michael Bredahl
Michael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.
Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.
Er du vinskribent?
Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.
0 kommentarer