+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Spansk rosévin

af | apr 28, 2017

5/5 (7)

Med dets solrige klima og hurtigt-voksende og saftige druer, er Spanien det land som eksporterer nogle af de bedste, og mest prisvindene vine, fra nogle af landets mest lavtydende vingårde.

Spansk rosévin

Det er derfor ingen overraskelse, at samlinger af rosés og Rosado fra disse små virksomheder, er langt fra det samme som de meget syrlige, livlige, dybe, pink og rigtige søde vine, der blev eksporteret så sent som begyndelsen af 2000’erne.

Men efter at have forbedret deres produktionsmetoder og ved at fokusere udelukkende på kvalitet, er spansk rosé blevet noget meget lækkert og vigtigst af alt, en sand afspejling af et interessant land kendt for sine varme tørre somre, samt saftige, eksotiske frugter og en livlig kultur.

Læs mere om Spansk rosévin

Et hint om rosé til overkommelige priser

Med den betragtning at spansk rosé stadig er noget af en undervurderet nydelse, kan selv en kvalitet eksporteret flaske købes for an meget beskeden pris i forhold til andre lyserøde vine fra koldere klimaer.

Ud over dette, vokser druer i Spanien meget hurtigt og kan derfor plukkes tidligt i vækstsæsonen – hvilket kraftigt nedskærer omkostninger i produktionen.

Så længe du har en god ide om hvad du vil servere din rosé til, så har Spanien meget at tilbyde i forhold til pris såvel som smag. Så lad dig ikke skræmme, hvis du kan finde en rimelig flaske til så lidt som 40 eller 50 kroner.

Traditionel Rosado

For nybegyndere – det vi kalder en traditionel spansk Rosado – Garnacha Rosado, Cruz de Piedra og Bodegas Virgen de la Sierra, er en fantastisk måde at starte din debut af en smagsrejse i spansk rosé.

Dyrket og produceret i det sydøstlige af Rioja og med en evne til at fuldkommen minde dets drikker om hvor den er lavet, har denne vin en levende lyserød farve og en pris der er så rimelig, at du måske er nervøs for at tage denne flaske alvorligt (40 kroner flasken!).

Men når man ser bort fra farven og regionen, er kombinationen af sommerens smag med surt og krydret, er denne rosé virkelig balanceret og behagelig med næsten krydrede undertoner.

Disse skjulte dybder er det der gør denne vin til et perfekt valg, hvis man vil have en vin går godt til frugtbaserede og velsmagende saucer, lime eller citron marinerede skaldyr og skarpe sommer salater og samtidig kan stå helt fint alene når den er nedkølet og serveret på en sommerdag.

Cortijo de Los Aguilares Rosado

Hvis du er en stor fan af rosé og rigtig gerne vil forkæle dig selv, er Cortijo de Los Aguilares- southern Sierras de Malaga Cortijo de Los Aguilares Rosado 2012 en perfekt vin til formålet.

Den er produceret i hjemmet af et lille udbytte, dog en prisvindene Pinot Noir dyrkende region i det sydlige Spanien.

Indtil for nylig, blev denne vin ikke eksporteret og har derfor været en meget velbevaret hemmelighed som er blevet nydt primært af den indfødte befolkning.

Med en smag som ligger et sted mellem den sødere og en traditionel spansk Rosado, er denne vin overraskende frisk med smagsnuancer som har et hint af abrikosfigner, samt noter af de Pinot Noir druer som er meget berømte i denne region.

Ligesom Rosado, går denne vin godt med luftige, nødderige oste, samt lette kyllingeretter og fiskeretter. Den passer også godt sammen med en sommerlig frugtsalat på grund af de semisøde Rosado smage.

Blush Rosé

Muga 2011, Rioja DOCa er en langt mere sofistikeret nyfortolkning af spansk Rosada.
Garnacha, Tempranillo og Viura er Blush – næsten bronze – i farverne og er perfekte eksempler på det skarpe og forfriskende som det moderne Spanien har at byde på når de producerer rosé.

Igen med fremragende balance, smag af tørrede æbler og forfriskende sommerfrugt er Muga også en del tungere i tanninet.

Værende blandt de tørrere lyserøde vine, passer denne perfekt til krydret ris og lette nudler. Især thailandske og nepalesiske retter passer denne vin godt til, da den også et perfekt supplement til nøddebaserede glaserede og citrus marineret kød.

Husk på, at denne Blush er blandt de tørrere rosévine, så den vil være et oplagt valg til de som ikke er særlig glade for at drikke lyserød vin til et måltid.

Prøv at servere denne som et alternativ og jeg forsikrer at den vil tilfredsstille selv den hårdeste rosékritiker!

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (7)

Giv dit High Five her: