+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vin fra Murcia

af | aug 18, 2017

5/5 (8)

Murcia, som er et af de mindre populære distrikter i Spanien, er beliggende i det sydøstlige hjørne af landet. Med Andalusien, Castilla-La-Mancha, Valencia og Middelhavet på sine fire sider, er Murcia stedet for de tre verdensberømte DO betegnelser, Bullas, Jumilla og Yecla.

Vinproduktionens historie i Murcia distriktet i Spanien, kan dateres tilbage til de gamle tider, hvor fønikerne introducerede det i dette distrikt.

Vin fra Murcia, Spanien

Men Murcia begyndte først at vinde omdømme i vinfremstilling i det nittende århundrede, da nogle franske vinproducenter bosatte sig i distriktet.

Disse migranter fra Frankrig fandt ud af, at de klimatiske forhold i Murcia stort set lignede de områder i Frankrig, hvor der dyrkes Mourvèdre, og de plantede derfor Monastrell druer her.

Lad os nu fokusere på Jumilla vine i Spanien, med nogle grundlæggende oplysninger om vine fra Bullas og Yecla distrikterne.

Læs mere om vin fra Murcia under de lækre vine …

Vine fra Jumilla, Murcia

Jumilla DO strækker sig over de nordlige dele af Murcia, der omfatter Jumilla kommune. På nuværende tidspunkt har Jumilla mere end 32.000 hektar vinmarker, med næsten 3.000 registrerede dyrkede druer.

Med flere vinbutikker, fortsætter Jumilla med at være det primære vinfremstillings distrikt i Murcia.

De vine der fremstilles i Jumilla, var kendt for at være robuste med højere alkoholindhold indtil for ti år siden.

Med tiden har vinproducenterne i dette distrikt produceret en bedre kvalitet af vine.

Druer i Jumilla vine

De røde druesorter der er tilladt at bruge i Jumilla vine er følgende:

  • Monastrell
  • Tempranillo
  • Garnacha Tintorera
  • Garnacha
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Syrah
  • Petit Verdot

De hvide druer der er tilladte at bruge i Jumilla vine er:

  • Airén
  • Macabeo
  • Chardonnay
  • Sauvignon blanc
  • Moscatel
  • Pedro Ximénez
  • Malvasía

Af alle de ovennævnte druesorter, finder vi Monastrell som den mest betydningsfulde, der repræsenterer mere end 85 % af de druer der plantes.

Monastrell er også den tredje mest plantede vinstokke i hele landet, som hovedsagelig ses langs Middelhavet.

Den væsentligste årsag til denne brede fordeling, er den tørke-resistente egenskab ved denne druesort.

Jumilla vinegenskaber

De bedste vine fra Jumilla distrikter i Murcia udviser en blandet smagsprofil, der omfatter frugtbarhed, jordiske smagsstoffer og mineralske noter.

Denne karakteristiske smag af jumilla vine udvikles, når yngre, komplekse aromaer af modne druer kombineres med kaffe og egetræs krydderier under tøndelagringen. Jumilla er også berømt for sine rosévine fra Monastrell.

Vine fra Bullas, Murcia

Bullas DO danner den nordvestlige del af Murcia, og er kendt for Spaniens ældste vinmarker. Vinproduktionens historie i Bullas kan dateres tilbage til 800 f.Kr.

I dag har de lokale vinproducenter i Bullas haft succes med at blande de traditionelle vinproducerende metoder, sammen med de moderne teknikker, for at fremstille vine af højeste kvalitet.

I Bullas er der også mange typer druer. Men ligesom Jumilla, er Monastrell den mest fremtrædende sort der anvendes til vinfremstilling.

I de fleste vine, vil denne blive brugt i kombination med andre typer, såsom Tempranillo, Macabeo, Airén og så videre.

Vine fra Yecla, Murcia

Yecla DO danner den nordligste del af Murcia, og har siden oldtiden været meget populær for sine vine.

Dette distrikt i Murcia er kendt for sin bredere anvendelse af Monastrell i vinfremstilling. For indtil ti år siden, var dette distrikt synonym med den robuste vin, der skyldtes det tørre klima og de gammeldags vinfremstillings teknikker.

Nutidens vinproducenter fra Yecla er dog i stand til at producere en bedre kvalitetsvin til rimelige priser.

De godkendte druesorter i Yecla, ligner næsten Jumilla og Bullas distrikterne.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

5/5 (8)

Giv dit High Five her: