Vin fra Bordeaux
Alle vinelskere kender vine fra Bordeaux området, der er det største af alle vinområder i frankrig med et areal på omkring 120,000 hektar.
Bordeaux området bidrager med mere end 700 millioner flasker vin hvert år, og så er du sikkert nysgerrig efter at vide, hvilke druesorter der bliver brugt til at lave disse verdensberømte Bordeaux vine.
Vine fra Bordeaux
-
3 de Valandraud, Saint Emilion Grand Cru fra Château Valandraud
kr.281,00 Find butik -
Blason DIssan Margaux fra Château d’Issan
kr.261,00 Find butik -
Blaye, Côtes de Bordeaux, Fûts de Chêne fra Château Cailleteau Bergeron
kr.101,00 Find butik -
Blaye, Côtes de Bordeaux, Tradition fra Château Cailleteau Bergeron
kr.84,00 Find butik -
BriO de Cantenac Brown fra Château Cantenac Brown
kr.327,00 Find butik -
Calandray Reserve fra Thunevin Selection
kr.96,95 Find butik
Flere lækre vine fra Bordeaux nederst i artiklen …
Bordeaux vine – En kort introduktion
Ganske enkelt er Bordeaux vine den type vin som bliver lavet i Bordeaux regionen i frankrig.
Størstedelen af de vine der bliver produceret i netop dette område af frankrig er rødvine, faktisk helt oppe omkring 89%.
Den resterende del af vinproduktionen i regionen inkludere følgene typer.
- Søde hvidvine
- Rosé vine
- Mousserende vine
Ialt er der over 8500 producenter af Bordeaux vine, der laver vine inddelt i 54 forskellige klassificeringer.
Druerne i Bordeaux vine
Der er totalt set i Bordeaux vine 10 druesorter der er tilladt at bruge i vinproduktionen, for at den må mærkes som en Bordeauxvin.
Man skal være opmærksom på, at når der på etiketten står Bordeaux, er der ikke angivet hvilke type drue der er blevet brugt til vinen.
Derfor er en vigtig viden om Bordeauxvin, at kende de druesorter der dyrkes i området.
Druesorter der bruges til Bordeaux rødvin
Fordelingen af druesorter i de røde Bordeauxvine er følgende:
Merlot – 60%
Merlot druer er den mest udbredte druetype i Bordeaux. De bliver oftest dyrket de på de højre teresser. Merlot druen er en sort der modner tidligt og som har en kraftig duft.
Cabernet Sauvignon – 26%
Denne drue type er overvejende dyrket på de venstre teresser i Bordeaux. Druerne modner sent, og denne type druer har meget garvesyre, hvilket giver vine med struktur, holdbarhed og dybde.
Cabernet Franc – 12%
Cabernet Franc druerne dyrkes både på de højre og venstre teresser i Bordeaux regionen. Denne druetype er specielt kendt for sin understøttende rolle i Bordeaux vine. De har krydret aroma og garvesyren giver vinen det pebrede hint, sammen med et violet strejf.
Malbec
Malbec druerne dyrkes i mindre områder i Bordeaux regionen i forhold til de andre druetyper, og de bliver brugt til blandinger der bidrager til den blødhed der er i de røde Bordeaux vine.
Petit Verdot
Petit Verdot druerne dyrkes også i mindre områder og kan findes i forskellige typer af Bordeaux vine. Denne drue type er med til at give den kraftig styrke, såvel som Bordeaux vinens krop.
Carmenère
Carmenére druerne er de mindst benyttede, og giver typisk vinen en smag af urter.
Druesorter der bruges til Bordeaux hvidvin
Det er kun tilladt at bruge følgende 4 druesorter til Bordeaux hvidvine:
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc dyrkes over hele Bordeaux regionen. Druerne bliver brugt både i produktion af tørre og søde hvidvine. Sauvignon Blanc er kendt for dens duft af græs, lettere surhed, og en afbalanceret frugtagtig smag.
Semillon
Semillon er de mest benyttede af de hvide druesorter i Bordeaux til hvidvin. Den er kendt for at give vinen den cremede tekstur og kraftfulde smag, samt strukturen i Bordeaux hvidvine.
Ugni Blanc
Ugni Blanc er kendt for at give en bleg gul farve til vinen. Den er ikke særlig velduftende, men giver banan smag til vinen.
Muscadelle
Muscadelle er kendt for at give en delikat vin med en stærk smag. Muscadelle er også kendt for at give et mix af akacie, kaprifolie, og moskus smag.
Vinskribent: Michael Bredahl
Michael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.
Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.
Er du vinskribent?
Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.
Vine fra Bordeaux
-
3 de Valandraud, Saint Emilion Grand Cru fra Château Valandraud
kr.281,00 Find butik -
Blason DIssan Margaux fra Château d’Issan
kr.261,00 Find butik -
Blaye, Côtes de Bordeaux, Fûts de Chêne fra Château Cailleteau Bergeron
kr.101,00 Find butik -
Blaye, Côtes de Bordeaux, Tradition fra Château Cailleteau Bergeron
kr.84,00 Find butik -
BriO de Cantenac Brown fra Château Cantenac Brown
kr.327,00 Find butik -
Calandray Reserve fra Thunevin Selection
kr.96,95 Find butik -
Castillon, Côtes de Bordeaux, La Source fra Château Goubau
kr.111,00 Find butik -
Château Ambe Tour Pourret, Saint Emilion Grand Cru fra Château Ambe Tour Pourret
kr.191,00 Find butik -
Château Barde-Haut St. Emilion Grand Cru Classé fra Château Barde-Haut
kr.301,00 Find butik -
Chateau Berliquet – Grand Cru Classe St Emilion 2012
kr.3.091,05 Find butik -
Chateau Boyd Cantenac fra Château Boyd Cantenac
kr.401,00 Find butik -
Chateau Carbonnieux Rouge fra Château Carbonnieux
kr.341,00 Find butik
0 kommentarer