+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vin fra Cantine Leonardo Da Vinci

af | jan 14, 2017

5/5 (10)

Leonardo’s hjemby

Italienerne står altid sammen og det bevises, uden modstykke, i den historiske by Vinci på de toscanske bjergskråninger, hvor 30 vinbønder har sluttet sig sammen i et fællesskab og deler deres afgrøder.

Vin fra da Vinci

De 30 vinbønder er gået sammen om at dele deres afgrøder i Cantine Leonardo DaVinci, hvor de producerer Toscanske vine, og beviser at kunst ikke kun er på et lærred, men også i form af vinproduktion.

Her ser vi nærmere på de vine der hedder da Vinci

Historien om Da Vinci

Gruppen med de 30 vinbønder slog sig sammen i 1961, med den overbevisning, at de kunne være stærkere i fællesskabet, og i 1965 samlede gruppen deres første fælles høst af druer, hvorefter de solgte vin i tønder, og senere, fra 1971, begyndte de også at sælge vin i flaske.

I dag består gruppen af 200 vinavlere, der er passionerede omkring dyrkning af druer til vinproduktion fra Vinci og Montalciano regionen, der med en kombination af den seneste teknologi og de traditionelle metoder, fremstiller over 4 mill. flasker DaVinci vine om året.

Cantine Leonardo DaVinci vine bliver solgt i 47 lande, hvor deres engagement til at producere den bedste kvalitet af druer, har givet adskillige vine der har vundet mange priser.

Vinmarkerne

Vinmarkerne ejes af de lokale vinbønder, og består af et areal på 1230 tønder land (498 Ha) der bestyres af Lorenzo Locci og Bruno Rossetti, der har dyrket druer til DaVinci vine i de sidste 50 years, hvor Locci også dyrker sine egne 7 hektar vingård efter sin faders traditionelle metoder.

Vinmarkerne er spredt over et område i Toscana; Chianti, Vinci, Cerreto Guidi, Montalcino og Tre Venezie hvor druerne dyrkes med det specifikke formål at de skal bruges til bestemte vine, der kun kan kaldes Chianti, hvis druerne der benyttes til vinen kommer fra en bestemt region.

For at få den bedste kvalitet druer, producere vinstokkene mindre klynger af druer og vinmarkerne vender mod syd for at få en god eksponering af solen.

Når druerne er høstet, transporteres de forsigtigt til den centrale vingård i byen Vinci, hvor den nyeste teknologi anvendes, og hvor “videnskab møder kunst”.

Druerne og vinen

Druerne knuses i en vandret presse, og gæres i rustfrit stål tanke, der er temperaturstyret og med Chianti bliver 15% af vinen lagret i 6 måneder i amerikanske egetræsfade.

Cantine Leonardo DaVinci producerer 4 forskellige vine;

  • Chianti
  • Chianti Riserva
  • Pinot Grigio
  • Brunello

Chianti

Druerne stammer fra de sydlige bjergskråninger, og indeholder 90% Sangiovese druer og 10% Merlot. Den har en smag af modne kirsebær, frugt og blommer, med aromaer af mørke søde frugter.

da Vinci - Chianti

PDF datablad

Chianti Riserva

Denne har en frugtagtig bouquet med mørke kirsebær undertoner med antydninger af vanilje og kanel med smag af krydderi, kirsebær og sort frugt lavet med druer fra skråningerne omkring Vinci.

da Vinci - Chianti Riserva

PDF datablad

Pinot Grigio

Pinot Grigio er fra fra Alto – Adige og Trentino distrikterne der ligger i stor højde, hvilket er perfekt til Pinot Grigio.

Denne vin har en intensitet som tropisk frugt, der skabes af de 10% Chardonnay Surmaturo druer der efterlades på vinstokkene ved første høst, så saften derfra bliver mere koncentreret.

da Vinci - Pinot Grigio

PDF datablad

Efter gæringen bliver vinen lagret inklusiv restgæren (ufiltreret) før det bliver koldt stabiliseret, filtreret og derefter tappet på flaske.

Pinot Grigio vinen har en lys farve, med en aroma af blomster og smag af æble, citrus og tropiske frugter.

Brunello di Montalcino

Dette er den eneste vin fra Montalcino regionen der har sin egen vingård og vinmarker, der er placeret i det smukkeste område i Val di Cava, med jorde der er rige på silt og leret sandsten, der er blevet indsamlet i århundreder.

da Vinci - Brunello di Montalcino

PDF datablad

Den laves af 100% Sangiovese druer, og får en aroma af sorte bær, solbær og mørke kirsebær, med smag af modne og fyldige mørke frugter med krydderier og hints af ege cedertræ.

Brunello høstes hvorefter druerne forsigtigt presses, og saften gærer i rustfrit stål tanke der er temperaturstyret, efterfulgt af lagring i egetræstønder og fade i 3 år.

Besøg Da Vinci Vinbyen

Et besøg i Leonardo Da Vinci vinbyen vil give dig mulighed for at se, hvordan teamwork har båret frugt, hvor du kan besøge lageret med vintønderne, samt se hvordan det hele er sat sammen, hvor de prisbelønnede ønologer vil forklare det vigtigste om vinavl og de traditionelle metoder, der i dag kombineres med moderne vinfremstilling.

Cantine Leonardo da Vinci - google maps

Turen afsluttes med en vinsmagning, og du kan selvfølgelig også besøge butikken, hvor du kan købe dine favorit vine.

Du kan tage en tur ud på de toscanske bjergskråninger, det er nærmest obligatorisk, hvor du har den mest fremtrædende renæssance i smukke landskaber, bestående af vinmarker og olivenlunde.

Det er hjemstedet for Leonardo Da Vinci, der blev født på en bondegård tre kilometer væk fra centrum af byen, så ophavet til inspirationen der vækker verdensomspændende forundring er lige for dine fødder.

Cantine Leonardo Da Vinci er en kæmpe oplevelse, hvor du vil se hvordan en by af mennesker er forenet om at blive en af verdens største producenter af vin, og du får at se, at vin er en kunst, som italienerne også har fuldstændig styr på.

Kontakt Information

Cantine Leonardo Da Vinci
Hjemmeside: http://www.cantineleonardo.it/?lang=en
Email: [email protected]
Telefon: +39 0571 902444

Find Cantine Leonardo Da Vinci på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, LinkedIn, Google+ eller Youtube.

Adresse

Cantine Leonardo Da Vinci
Via Provinciale di Mercatale
291 Vinci FI Chianti, Italy

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

5/5 (10)

Giv dit High Five her: