Da Vinci Chianti

5/5 (5)

Omkring Leonardo Da Vinci’s hjemby, der er der ca. 30 vinbønder som slog sig sammen i et kooperativ (i dag ca. 200), hvoraf en del kaldes for Cantine Leonardo Da Vinci.

Her er der et Da Vinci brand, og et Leonardo brand, og denne her vin er fra Da Vinci brandet.

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti 2014


Vinanmeldelse

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti 2014

0:0 intro
0:40 – Vindata
0:45 – Om vinen
1:31 – Vinsmagning
4:36 – Point
5:09 – Internationale priser
5:32 – Mad til vinen
6:15 – Hvor kan vinen købes
8:26 – Fraklip

I dag skal vi lave en vinanmeldelse af denne her italienske rødvin, der er fra Cantine Leonardo Da Vinci, i Toscana, der ligger i toppen af Italien.

Denne her hedder ganske enkelt Chianti, den er fra 2014, og som sagt fra Cantine Leonardo Da Vinci, og det her det er Da Vinci brandet.

Men først skal vi have nogle vindata, og så kan du pause videoen, eller du kan gå ind på min hjemmeside, for at læse alle informationerne om vinen.

Vindata

Producent: Cantine Leonardo Da Vinci
Brand navn: Da Vinci
Vinnavn: Chanti
Årgang: 2014
Hjemmeside: http://www.davinciwine.com/chianti.html
Land: Italien
Region: Toscana
Klassifikation: DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita)

Druer: 90% Sangiovese og 10% Merlot
Alcohol: 12,5%
Flaske: Standard Bordeaux flaske (den slanke)
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Kork og plastikhætte
Serveringstemperatur: 13° til 15°


Lad os se at komme videre

Om vinen

Når man siger Leonardo Da Vinci, så kommer man jo nok til at tænke på ham der maleren, og det er faktisk lige akkurat i hans hjemby at Cantine Leonardo Da Vinci ligger, eller lige deromkring. Maleriske landskaber.

Omkring Leonardo Da Vinci’s hjemby, der er der ca. 30 vinbønder som slog sig sammen i et kooperativ (i dag ca. 200), hvoraf en del kaldes for Cantine Leonardo Da Vinci.

Her er der et Da Vinci brand, og et Leonardo brand, og denne her er Da Vinci.

Det er nok ikke den bedste vin, fordi den bare hedder slet og ret Chianti, vi skal senere se på en Chianti Riserva, og den håber jeg er lidt bedre, men det her skulle altså være dagligdags vinen.

Vinsmagning

Lad os se at komme igang med selve vinsmagningen

Udseende, farvetonen (Tint / appearance)

Første trin i vinsmagningen, det er jo farven.

Her der har vi en vin, som bare er rød. Måske en anelse ruby red, altså rubin rød, men egentlig heller ikke så kraftig, ikke så tæt (massiv), den er en lille smule tynd, kan man godt sige, i farven, men den er rigtig flot, det er en flot rød farve.

Duften, aroma (on the nose)

Anden del af vinsmagningen, det er jo selve duften, aromaen, og der skal vi lige have hvirvlet vinen godt rundt.

Det er jo interessant. Der kommer en duft af lidt kirsebæragtigt, noget solbæragtigt med fuldmodne frugter, det skulle der selvfølgelig også gerne, når nu det er en vin. Helt klart en ret interessant duft.

Smagen (flavour / On the palate)

Tredje punkt i vinsmagningen er jo selve smagen, og det har jeg simpelt hen glædet mig til. Den har ligget på lager i 1½ år, det er jo lidt vildt, ik’ men nu skulle det være.

Altså, jeg havde faktisk forventet mig noget mere garvesyre, men det er faktisk ret utroligt, der er ikke så meget garvesyre i den, som jeg havde frygtet, så den er faktisk rigtig god.

Den er ikke særligt kraftig, det er en mellem kraftig vin, eller det er det måske ikke engang, det er i den lyse ende af vinen. Men den kommer helt klart med noget blomme og noget fuldmodne bær, noget brombæragtigt i noten.

Altså, det er næsten lige som saftevand, det er selvfølgelig farligt at sige, men det er det næsten. Man kunne næsten sige det er en Ribena solbærsaft – det er det så ikke – men det er helt klart, den har noget solbæragtig smag over sig, en smule tør på tungen, og ikke så kraftig.

Let krydret, og ikke særligt kraftig. Helt klart, men bestemt rigtig god.

Point

Og så skal sådan en vin her selvfølgelig også have nogle point. Jeg må erkende, som jeg tænkte, at det er nok ikke ligefrem den allerbedste vin man kunne forestille sig, fordi det er bare Chianti fra Da Vinci brandet.

Meeeen den imponerer ved ikke at have særligt meget garvesyre.Og det er jo som regel det man måske kan få i stedet for smag, så den fortjener helt klart at få de der 88 point, det er der ingen tvivl om.

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti 2014 - får 88 point

Internationale priser

Denne her vin har faktisk vundet nogle internationale priser.

James Suckling: 87 points
Mundus Vini: Silver Medal
Berliner Wein Trophy: Gold Medal
Decanter World Wine Awards: Comented

Jeg giver den som bekendt 88 points

Mad til denne vin

Så skal vi finde ud af hvad vi kan bruge den til.

Denne her vin, den er egentlig ikke så kraftig, så hvis det er ost, skal det være halv milde oste, ikke alt for fuldfede.

Hvis det skal være til pizza, så er det genialt nok, så længe du ikke vælger en chili eller peperoni pizza og alt for stærkt, fordi den er ikke så kraftig, men den har en rigtig god smag.

Lad maden understøtte vinen i sin smag, ved at vælge noget mad der ikke er alt for kraftigt.

Jeg vil sige at man sagtens kan servere den til en flæskesteg, men ikke til jul, fordi så får du alle de andre smage med også, med sødt og surt, og det kan den ikke rigtig kunne leve op til.

Hvor kan den købes

Så skal vi selvfølgelig også lige finde ud af, hvor du kan få fat i denne her vin.

Og her, der har jeg altså måtte til udlandet, jeg har været på TheDrinkShop.com og har fundet den her til ca. 75,- kr. og den bliver leveret i løbet af en 3 – 4 dage.

Det er ret imponerende, i en forsvarlig æske. Men ca. 75 kroner – der er så lige portoen – man skal ikke nøjes med at købe en flaske fordi det er lidt dyrt at få det sendt fra UK, men hvis man godt vil have nogle vine der er lidt specielle, så er det en rigtig god løsning, som jeg har brugt en del gange efterhånden.

Tak

Det var alt fra mig for denne gang, tak fordi du så med hele vejen, det var fantastisk at få lov til at gennemgå denne her vin.

Hvis du også synes det har været en fantastisk oplevelse, eller bare synes det er ok, så må du meget gerne like videoen, og så synes jeg da også du skal abonnere på kanalen, fordi så får du at vide hvornår jeg næste gang laver en ny vinanmeldelse.

Hov – husk lige at du skal nyde vinen med omtanke …

Du må også meget gerne give artiklen en High Five

Giv dit High Five her:

Alle vinanmeldelser fra Cantine Leonardo Da Vinci

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti Riserva 2011

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti Riserva 2011

Vinanmeldelse af rødvin fra Cantine Leonardo Da Vinci, den hedder slet og ret: Da Vinci Chianti Riserva 2011
Da Vinci Chianti

Da Vinci Chianti

Der er noget blomme og noget fuldmodne bær, noget brombæragtigt i noten. Den har en solbæragtig smag over sig, en smule tør på tungen, og ikke så kraftig.

Vine fra Cantine Leonardo Da Vinci

Vin fra Toscana

Flere vine fra Toscana på side 2

Fraklip

Der er ingen rigtige fraklip denne gang, som du kan se her 🙂

Giv din kommentar her

5/5 (5)

Giv dit High Five her:

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.