Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2016

5/5 (6)

Apanillo Tempranillo 2016 er produceret af den store Spanske vingrossist Hammeken Cellars, der har flere Spanske brands i folden.

Apanillo branded kommer fra en mindre vingård på 26 Ha med mere end 30 år gamle Tempranillo planter, derfor betegnelsen Old Vine Tempranillo, og her produceres rødvin, hvidvin og rosévin.

Apanillo Tempranillo 2016

Vi skal have lavet en vinanmeldelse af denne her Apanillo Tempranillo 2016. Det er den sidste nye udgave her i november 2017, af denne her vin.

Det er en spansk rødvin, så forhåbentlig har den saft og kraft i druen fra de lækre dejlige spanske somre.


Vinanmeldelse

Apanillo Tempranillo 2016

0:32 – Vindata
0:36 – Demonstration af vinåbning
1:00 – Vinsmagning
3:04 – Pointgivning
4:26 – Om vinen
6:09 – hvor kan jeg finde denne vin?
6:38 – Tak fordi du så med
7:17 – Fraklip

Allerførst, så lad os få nogle vindata, om denne her vin. Du kan pause videoen, eller læse hele anmeldelsen her på hjemmesiden!

Vindata

Producent: Hammeken Cellars
Brand navn: Apanillio
Vinnavn: Tempranillo
Vinmark: Spanish Meseta of Castilla La Mancha, betyder bare højderne (plateauet) omkring/i regionen Castilla La Mancha
Årgang: 2016
Hjemmeside: Har ikke sin egen, men denne http://hammekencellars.com/site/portfolio/brands/about-the-brand-apanillo/
Land: Spanien
Region: Castilla-La Mancha
Appellation: Vino de la Tierra de Castilla

Druer: 100% Tempranillo
Alkohol: 13.5%
Sukker: 15,54 g/L
Syren (Acidicity): Total: 5,43 g/L, Volatile Acidity 0,41 g/L
PH værdi: 3,67
Flaske: Standard bourgogne flaske (Bourgundy)
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Kork og plastikhætte
Serveringstemperatur: 13° til 15°

Vinsmagning

Nu kommer det spændende, nemlig at lukke vinen op, og smage på den!

Jeg nøjes lige med at tage toppen af, og så med min fantastiske vinåbner, så er det som en leg at åbne vinflasker.

Og så kommer vi til den mest spændende del, nemlig selve vinsmagningen.

Udseendet – farvetonen

Allerførst så er der farven, den er rød, og den er mørkerød, ikke meget mørkerød, men den er mørkerød med lilla i kanten.

Det tegner jo meget godt!

Duften – aroma

Duften er … den er ung, det kan man altså godt mærke, det er en ung duft. Den er ikke så voldsomt kraftig, man kan godt lige fornemme at der må være noget garvesyre i den, man kan også godt fornemme at der er noget kastanje eller hasselnød agtigt i denne her vin.

Smagen

Til at starte med, har den en lidt skarp smag, som lige kommer med garvesyren, helt klart så kan denne her vin godt lige tåle at ligge et års tid eller tre!

Når så vi kommer forbi garvesyren, så har den en svag smag af modne bær. Modne mørke bær. Ikke kirsebær men modne mørke bær, lige som blåbær.

Men faktisk ikke særlig kraftig, og man kan smage det er en ung vin.

Point

Så skal vi selvfølgelig også give den nogle point, og der vil jeg sige at selve farven er ok, den mangler måske en lille smule glød, som jeg havde forventet fra en Tempranillo vin, så lad os give den 3 point for farven.

Apanillo Tempranillo 2016 - Jeg giver 80 point

Duften den er svag, så den når altså ikke op på meget mere end 7 point (for den duft der er, er fremragende!).

Smagen, altså den har en god smag, men den kan absolut godt forbedres, så jeg vil ikke give den mere end 18 point til det.

Og så er der selve finishen, og alt ialt, der kan jeg ikke give mere end 2 point, så vi havner på 80 point, hvilket egentlig er ganske udemærket, fordi vi er på en 3’er, vi er på en helt almindelig hverdagsvin, men med den fordel, at der er faktisk ikke rt meget garvesyre i den. Hvem som helst vil kunne tage den her og drikke, og synes den er god.

Altså så er der jo nok nogle vinkendere der vil sige at den ikke smager af så meget, og det er så problemet. Så den har ikke garvesyre, andet end en lille kant, og en rigtig god smag.

Om vinen

Så skal vi selvfølgelig lige have det sidste omkring vinen, fordi denne her vin, der bliver druerne plukket sent, sidst i oktober faktisk, og derfor hedder det her også Late harvest Tempranillo.

Druerne bliver mast ved 5°C i 48 timer bliver de masereret, og herefter bliver de hældt på ståltanke, hvor massen står og gærer ved mellem 22° og 28° i 12 til 18 dage, og når så den er færdig med det, så bliver denne her most, den gærede most, den bliver hældt på egetræstønder som er mellem 1 og 3 år gamle, og det er enten Fransk eller Amerikansk eg, og her der har vi jo to parametre det kan være Fransk eg, eller det kan være Amerikansk eg, det kan være mellem 1 og 3 år gamle tønder, dvs. der er nogle forskellige muligheder for at give den her vin noget smag, så hver batch ikke ligefrem ligner hinanden nødvendigvis.

Efter vinen så har været på egetræstønder i 6 måneder, så bliver den tappet, hældt på flaske, og så er den faktisk klar.

Dvs. det er en eller anden form for industrivin, som bare sprøjter derud af, der er ikke den her lange lagringstid, og det er også derfor at jeg her i slutningen af 2017 kan præsentere dig for 2016 vinen. Det passer meget godt med, at når den er færdiglagret en gang i sommers, og så er blevet tappet og er blevet distribueret.

Hvor kan den købes

Så er spørgsmålet hvor du kan skaffe sådan en fætter fra?

Denne her er købt i Super Brugsen, altså i Coop butikker, Dagli’ Brugsen har dem også, og den står i famøse 69,- men selvfølgelig kan du vente til der er tilbud, og så kan du få den til omkring 35,- eller 2 for 70,- men det er det samme!

Mad til denne vin

Denne vin er god til lyst kød og fjerkræ, let krydrede kødretter eller en let buffet. Kan også bruges til milde oste.

Tak

Det var alt for denne her gang, tak fordi du fulgte med hele vejen hertil.

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du velkomment il at stille dem i kommentarene.

Husk at abonner på kanalen, så du ved hvornår jeg næste gang laver en spændende vinanmeldelse.

Og så skal du selvfølgelig også like og dele på Facebook og alle de andre sociale medier, lige som alle de andre gør.

Alt for nu, tak for denne her gang, vi ses igen lige om lidt!

Husk at drikke ansvarligt

Du må også meget gerne give artiklen en High Five

Giv dit High Five her:

GALLERI

Alle vinanmeldelser fra Apanillo

Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2014

Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2014

Apanillo Tempranillo 2014 er produceret af den store Spanske vingrossist Hammeken Cellars, der har flere Spanske brands i folden.
Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2015

Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2015

Apanillo Tempranillo 2015 er produceret af Hammeken Cellars, der er en stor spansk vingrossist, med flere Spanske brands i folden.
Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2016

Vinanmeldelse af Apanillo Tempranillo 2016

Spansk rødvin med lidt kant, og en svag smag af modne mørke bær, man kan smage det er en ung vin.

Vine fra Apanillo

Vin fra Castilla-La Mancha

Flere vine fra Castilla-La Mancha på side 2

Fraklip

Endnu en gang lidt fraklip 🙂

Giv din kommentar her

5/5 (6)

Giv dit High Five her:

2 Kommentarer

  1. Anette

    Hvor kan jeg købe Apanillo hvid 2016 ?

    Svar
    • Michael Bredahl

      Apanillo er, eller var, et af den store Spanske vingrossist Hammeken Cellars brands, og de har tilsyneladende valgt at stoppe med at bruge druerne fra den mark til Apanillo. Coop har ikke haft Apanillo i et godt stykke tid, og så vidt jeg husker, kunne jeg kun finde dem som leverandør da jeg lavede anmeldelserne.

      Jeg tror desværre det er en umulig opgave, medmindre du finder nogen med et lager af dem 🙂

      Mvh.
      Michael

      Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.