Cantine Leonardo Da Vinci Chianti Riserva 2011

5/5 (8)

I dag skal vi have en vinanmeldelse af denne her Italienske rødvin, det er fra Cantine Leonardo Da Vinci, og det er Da Vinci brandet, så den hedder slet og ret: Da Vinci Chianti Riserva 2011.

Vi er i toscana, den nordvestlige del af Italien hvor vi er lige sådan et par hundrede kilometer op over Rom, i Leonardo Da Vinci’s hjemby.

Cantine Leonardo Da Vinci - Chianti Riserva 2011


Vinanmeldelse

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti Riserva 2011

0:0 intro
0:48 – Vindata
0:53 – Om vinen
3:55 – Vinsmagning
7:37 – Mad til vinen
8:18 – Point
8:43 – Hvor kan den købes
9:35 – Tak
10:16 – Fraklip

I dag skal vi have en vinanmeldelse af denne her Italienske rødvin, det er fra Cantine Leonardo Da Vinci, og det er Da Vinci brandet, så den hedder slet og ret: Da Vinci Chianti Riserva 2011.

Vi er i toscana, den nordvestlige del af Italien hvor vi er lige sådan et par hundrede kilometer op over Rom, i Leonardo Da Vinci’s hjemby.

Men lad os lige starte med at få nogle vindata, og her kan du jo pause videoen og læse dem, eller også kan du gå ind på min hjemmeside og læse det hele der, plus meget mere, og billeder, og alt muligt spændende, så god fornøjelse!

Vindata

Producent: Cantine Leonardo Da Vinci
Brand navn: Da Vinci
Vinnavn: Chanti Riserva
Årgang: 2011
Hjemmeside: http://www.davinciwine.com/chianti.html
Land: Italien
Region: Toscana
Klassifikation: DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita)

Druer: 85% Sangiovese, 10% Merlot, 5% andre røde druer
Alcohol: 13%
Flaske: Standard Bordeaux flaske (den slanke)
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Kork og plastikhætte
Serveringstemperatur: 13° til 15° C
Dataark: PDF (Backup)


Men lad os straks komme videre.

Om vinen

I italien, der er rødvin nærmest lige så essentielt som mad og vand, hvorfor bor jeg ikke i Italien?

Når man tænker på, at der er over en million vinmarker i Italien, som samlet set dækker næsten en tredjedel af hele verdens vinproduktion, så er italienerne verdensmestre i rødvin.

I Toscana der er der 48 (42!) DOC vine og 11 DOCG vine. De bliver fordelt nogenlunde jævnt distribueret ud fra de 10 provinser der er i området (regionen).

Cantine Leonardo Da Vinci dyrker alle deres druer lige uden for byen Vinci, på de Toskanske bjergsider.

Cantine Leonardo Da Vinci er del af er cooperativ, hvor man deles om afgrøderne, og her der kigger vi på den del af det der er Da Vinci brandet.

De fuldmodne druer de opbevares først 8 til 10 dage, inden de bliver fermenteret i ståltanke, og her der holder man en kontrolleret temperatur på mellem 27 og 28° C for at give vinen den ypperste farve.

Vinmosten separeres fra bærmen, og lagres på franske og amerikanske egetræstønder i 10 måneder. Herefter bliver vinen tappet på flaske, og så bliver den lagret yderligere.

Denne her, Da Vinci Chianti Riserva, den bliver lagret i mindst 2 år og 9 måneder inden man begynder at distribuere den.

Vinsmagning

Og så må det være nok snak, nu kommer vi nemlig til det allermest spændende, det interessante, det der er det vigtigste i denne her vinanmeldelse, nemlig selve vinsmagningen.

Proppen

Normalt så snakker vi ikke så meget om vinproppen, men denne her, der kan man se at den er blevet forkælet, den har ligget ned i mit lager, i et års tid eller sådan noget lignende. Normalt så kommer vinflaskerne i 12 styks kasser (eller 6 styks), de står op, og hele deres liv efter de er blevet lagret, der står de op (industivin/supermarkedsvin).

Denne her den har altså ligget ned, og proppen har en duft af vinen, den dufter dejligt, det er helt fantastisk, tror jeg, men det kan vi ikke rigtigt bruge til noget, vel? Den ryger ud til siden.

Og så har vi selve vinsmagningen. Så skal vi have noget vin i glasset.

Hold nu op, allerede her kan jeg jo se at farven er faktisk rigtig lækker.

Udseende, farvetonen (Tint / appearance)

Første punkt det er farven, og den har en helt fantastisk farve, den er flot rød, rigtig rød, den er purpur rød, den er … ægte rød, nærmest blodrød.

Og så er den meget lidt gennemsigtig, så det kan faktisk være svært at se farven, men den er rigtig flot. Det er en flot vin, den virker allerede nu som om den er fyldig, selvom det kan jeg ikke sige noget om, for jeg har ikke smagt den endnu, men den er tæt.

Duften, aroma (on the nose)

Andet punkt på dagsordenen, det er selve duften, og der skal vi jo lige have hvirvlet vinen lidt rundt.

Den har altså en rigtig god duft, det har den virkelig.

Der kommer nogle fuldmodne mørke bær, som fuldmodne blommer agtigt, op i næsen, det er en rigtig god duft, men ikke noget exceptionelt altså, det er en rigtig god duft, den har en behagelig duft.

Smagen (flavour / On the palate)

Tredje punkt det er jo det bedste punkt, det er her hvor jeg endelig langt om længe får lov til at smage på denne her vin. Det har jeg faktisk glædet mig til i over et år, hvor den har ligget på lager.

WOW den er god. Altså, her der er der smag, en anelse garvesyre, men der er rigtig meget smag der opvejer det, fuldstændig.

Denne her vin, den kunne jeg godt sidde og nyde bare sådan … stille og roligt i gode venners lag.

Til mad, der er den ikke voldsomt kraftig, så der ville jeg nok passe en lille smule på med hvad jeg vil bruge den til.

Men selve smagen, den har en rigtig god struktur i smagen. Den er medium fyldig, og der kommer nogle igen vi har den her mørke bær fornemmelse, lidt som når man står nede i brombærhegnet en sensommerdag og nupser de lækre brombær, mørke bær.

Man kan godt lige fornemme en halvtør, lidt a la mørke kirsebær agtigt smag også.

Det er en rigtig god vin, den er afbalanceret med smag og syre, der er ikke for meget garvesyre i den, den har rigtig god smag.

Mad til denne vin

Den er ikke så kraftig, så derfor vil jeg passe på med at servere den til kraftig mad, for jeg vil rigtig gerne have denne her dejlige smag ud af den.

Jeg vil gerne kunne nyde vinen, nyde smagen af denne her vin, så noget grisekød, en kotelet eller noget i den stil, som ikke er alt for krydret. Eller man kunne også godt … nu har den en kant af syre, så vi kunne godt tage den med nogle ikke alt for fuld modne oste.

Eller, som jeg sagde, simpelthen bare sidde og nyde den, stille og roligt, i gode venners lag, eller sammen med kæresten for den sags skyld.

Point

Så skal denne her vin jo selvfølgelig også have nogle point.

Den har en helt fantastisk god smag, den er ikke så kraftig smagen, den er ikke så fyldig i smagen, så derfor vil jeg nøjes med at give den 89.

Nøjes med det er selvfølgelig så meget sagt, fordi det er en rigtig god vin, så kan du få fingre i den, så køb!

Cantine Leonardo Da Vinci - Chianti Riserva 2011 - 89 point

Hvor kan den købes

Så skal vi finde ud af hvor vi kan få fingre i sådan en henne!

Jeg har hentet den på TheDrinkShop.com som jeg har besøgt af og til, fordi de har nogle af de her lidt specielle vine og produkter, som man ikke finder særlig mange andre steder, og i hvert fald slet ikke i Danmark.

Der faldt jeg over den, og synes den var spøjs, at det lige akkurat var noget med Leonardo da Vinci, jamen hallo, det var da lidt spøjst, i et malerisk landskab og en malerisk vin, og det er det.

På TheDrinkShop.com koster den ca. £12, dvs. det er ca. 110 kr. Og det er absolut en god pris for sådan en vin her. Det er måske lige i overkanten af et normalt daglidagsvins budget, men det er også en god vin, og den kunne sagtens have kostet 2-300 kr.

Tak

Det var alt hvad jeg havde til dig i denne her omgang, jeg håber du synes det har været interessant.

Det har været en fornøjelse at underholde dig med denne her Chianti Riserva fra 2011, og så fra Leonardo da Vinci, eller Cantine Leonardo da Vinci – den er ikke malet, den er ægte, og den smager godt.

Hvis du også synes det har været en fornøjelse, så husk lige at like videoen, ik’

Og så abonner på kanalen, så du får at vide hvornår jeg næste gang har lavet en ny spændende vinanmeldelse.

Det var alt for mig fra denne her gang.

… og husk, nyd vinen med omtanke …

Du må også meget gerne give artiklen en High Five

Giv dit High Five her:

Billeder af Da Vinci Chianti Riserva 2011

Alle vinanmeldelser fra Cantine Leonardo Da Vinci

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti Riserva 2011

Cantine Leonardo Da Vinci Chianti Riserva 2011

Vinanmeldelse af rødvin fra Cantine Leonardo Da Vinci, den hedder slet og ret: Da Vinci Chianti Riserva 2011
Da Vinci Chianti

Da Vinci Chianti

Der er noget blomme og noget fuldmodne bær, noget brombæragtigt i noten. Den har en solbæragtig smag over sig, en smule tør på tungen, og ikke så kraftig.

Vine fra Cantine Leonardo Da Vinci

Vin fra Toscana

Flere vine fra Toscana på side 2

Fraklip

Der er et par interessante fraklip denne gang, som du kan se her 🙂

Giv din kommentar her

5/5 (8)

Giv dit High Five her:

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.