
De er en del af familien Cottini, der har en del vinmarker, hvor druerne bliver fordelt på de forskellige brands. Villa Annaberta får hovedsageligt sine druer fra Verona området, og kan derfor lave en ægte Amarone og en Ripasso.
Vinanmeldelse
Villa Annaberta Amarone della Valpolicella 2014
0:0 intro
0:48 – Vindata
0:55 – Om vinen
2:24 – Vinsmagning
4:42 – Mad til vinen
5:25 – Point
7:05 – Hvor kan du købe vinen
7:53 – Tak
8:47 – Fraklip
I dag skal vi stifte bekendtskab med et af vinhusene i nordøstItalien, endnu en gang er det i Verona, og det er Villa Annaberta.
De er berømte for at lave flere forskellige linjer med brands, med deres mærker, og en af de ting som udmærker dem er, at de ikke går på kompromis med kvaliteten, for det meste ikke i hvert fald.
Her er vi i det helt rigtige distrikt til at lave Amarone vin, og det er sådan en vi tager fat på her, Amarone della Valpolicella.
Men allerførst så lad os lige få nogle vindata, der kan du pause videoen og se på de her vindata, lige læse dem igennem, eller du kan finde dem lige her:
Vindata
Producent: Cottini Spa
Brand navn: Villa Annaberta
Vinnavn: Amarone della Valpolicella
Vintage: 2014
Hjemmeside: http://www.villaannaberta.it/vini/vini-della-tradizione/amarone-della-valpolicella-doc.html
Følg på Facebook: https://www.facebook.com/VillaAnnaberta
Land: Italien
Region: Veneto
Klassifikation: D.O.C.G.
Druer: Corvina, Rondinella og Molinara
Alcohol: 15%
Flaske: Standard Bourgogne flaske
Flaskestørrelse: 75cl
Lukning: Kork og plastikhætte
Serveringstemperatur: 16° til 18° C
Lad os se at komme videre
Om vinen
Høsten starter allerede i begyndelsen af september, hvor de bedste druer bliver udvalgt manuelt, og lagt i nogle bakker, så de tilbage på vingården kan blive tørret.
Når druerne har ligget til tørring i ca. 120 dage, så har de gennemgået den process der gør, at sukker indholdet er helt korrekt bevaret, og vi har nogle druer som er klar til at blive presset, og få noget most ud, som giver den helt rigtige vin.
Når druerne er presset, og saften er skilt fra, så kommer massen i ståltanke, hvor den kan stå og gære.
Fermenteringen sker ved 20 til 24° C, og processen varer ca. 20 dage, altså gæringen står på i ca. 20 dage.
Denne her udgave, den udsættes tilsyneladende for en dobbelt process, med først 18 måneder i tønder, og så bagefter 6 måneder yderligere i andre tønder.
På den måde får vi altså 24 måneders lagring på fad. Efter fadlagringen bliver vinen tappet på flaske, og her skal den lagre i mindst 12 måneder inden den bliver sendt ud til distribution.
På den måde får vi altså en vin, skal have en vis alder.
Vinsmagning
Så kommer vi til den bedste del af vinanmeldelsen her, og det er jo selve vinsmagningen.
Udseende, farvetonen (Tint / appearance)
Første punkt i vores vinsmagning, er jo farven, og den er meget mørkerød, rubinrød ville man ofte nok sige om de her Amarone vine, og det vil jeg helt klart også sige at denne her vin er, den er virkelig flot.
En rigtig dyb rød farve.
Duften, aroma (on the nose)
Andet punkt er selve duften, aromaen, hvordan lugter den?
Den lugter ikke, den dufter!
For at få duftmolekylerne op i næsen, plejer man jo lige at dreje vinen lidt rundt i glasset.
Mmmm, WAO! Der er knald på denne her.
Der kommer simpelt hen kryderier, og svedsker, og brombær, og hele molevitten, den er krydret, den er … den er rigtig, rigtig lækker, jeg elsker Amaronen.
Det er helt vildt.
Fuldmodne bær, den er helt i top.
Smagen (flavour / On the palate)
Det tredje punkt i vinsmagningen, det er det bedste punkt, for det er her jeg får lov til at smage på vinen.
Jubii! Jamen det er da helt fantastisk, Amarone er bare noget helt for sig selv.
Først så får du en krydret smag, med fuldmodne bær, lidt af rosiner og solbær, og hele molevitten, der er hele paletten af krydrede fyldige bær, en meget fyldig vin, en mørk vin, og så en lille anelse af tanniner, altså lidt garvesyre, men det er absolut ikke noget der betyder noget.
Den er helt fantastisk. Den er helt i top. Det er den altså.
Mad til denne vin
Så skal vi selvfølgelig også lige finde ud af hvad vi kan bruge sådan en vin her til.
Den er helt fantastisk, og den kan gå til alt. Man kan bare sidde og drikke den stille og roligt, nyde den sammen med gode venner.
Andesteg, and det kan man sagtens servere den med, lam og noget grillet oksekød, en culotte, cuvette, dejligt krydret, grillet evt. noget grillet gris.
Nu er det jo en vin der er lavet til det italienske køkken, så den er til god krydret mad, og denne her kan bare brage igennem til stort set alt.

Farve: 5
De første point går til farven, og den er helt perfekt, der vil jeg bare give den 5 point
Duft: 9
Duften er jo helt genial, den har det hele, og jeg vil nu alligevel bare give 9, fordi den er ikke ekstraordinært god, den er rigtig god, men ikke ekstraordinært.
Smag: 24
Det samme med smagen, vi kan give 25, men jeg vil kun give 24, fordi smagen er helt fantastisk, lige som den skal være for en Amarone, meeen, så er der ikke plads til denne her ekstraordinære Amarone, den skal der også være plads til, den må jeg finde en eller anden dag, denne her er bare en rigtig god Amarone, så den får 24 point i smagen.
Finish: 9
Og så er der lige denne her afslutning, med maks 10 point, der giver jeg den 9 point, den har det hele, den er drikkeklar, den er rigtig god, den kan godt tåle at ligge et par år.
Alle de her ting som vi måske kan vurder, helhedsindtrykket er FANTASTISK, så lad os give den 9 point.
Min lommeregner siger nu, at det er 97 point den render op på, og det skal den også have, helt klart.
Den skulle måske endda have haft 98, men lad os nu bare lige give den 97, det er en forholdsvig ny vin, så man kunne godt vente et års tid, og så prøve den igen.
Eller prøve den et par gange i løbet af det næste års tid.
Det er en rigtig god vin, jeg giver den totalt set 97 point.
Hvor kan den købes
Denne her vin, den står normalt til salg for 220,- kr. i Coop butikker, men igen kan man altså være heldig at få den på tilbud til ca. det halve, 120,- eller 130,- deromkring.
Og så er det et vanvittigt godt køb, hvis du kan komme derned med denne her vin.
Der er kun en ting at sige, køb, den er 220 kr. værd, den er også 300 kr. værd hvis det endelig skulle være, men der kommer vi heldigvis ikke op.
Tak
Det var hvad jeg havde at byde på med denne her vinsmagning, med Villa Annaberta Amarone della Valpolicella 2014. En rigtig fantastisk god vin.
Jeg er glad for at du har fulgt med hele vejen, jeg håber du synes det har været en fantastisk forestilling.
Så skal du selvfølgelig like videoen, og husk at abonner, så du får min næste vinanmeldelse når den er klar.
… og husk at nyde vinen med omtanke 🙂
Har du spørgsmål eller spørgsmål eller kommentarer, vil jeg gerne høre fra dig, det kan være jeg kan lære noget nyt igen i dag 🙂
Du må også meget gerne give artiklen en High Five
Billeder
Vinanmeldelser
Alle vinanmeldelser fra Villa Annaberta