+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Argentinsk hvidvin

af | jun 7, 2017

5/5 (1)

Hvidvine fra Argentina er noget af et uopdaget og utroligt billigt fænomen.

Ligesom Chile har de et tilsvarende klima til dyrkning af druer; men de er ikke kendte på samme måde som chilenske hvidvine er kendt.

Argentinsk hvidvin

I sidste ende betyder det, at argentinske hvidvine deler mere lighed med dessertvin og portvin.

Argentinas mest populære dyrkede drue Pedro Gimenez, pakkes og lagres på tønder i lange perioder, så der skabes en sød, ørkenvin meget lig portvin.

I modsætning til de fleste andre vestlige vindyrkende lande, skiller Argentina sig ud, ved at eksportere deres egne dyrkede druer.

Ved at anvende blandeteknikker, for blot at tilføje diskrete ændringer til landenes egne oprindelige vine, har eksportvin fra Argentina været med til at udvikle nogle af de mest forskelligartede og usædvanlige smagsvarianter i verden.

Læs mere om Argentinske hvidvine

Vin efter drue og distrikt

Pedro Gimenez

Pedro Gimenez er den mest populære eksporterede drue, der hører hjemme i Argentina, og er en mørkegul, sød og aflang hårdfør vindrue, der tegner sig for næsten tredive procent af de samlede eksporterede vindruer i hele landet.

På grund af produktionen og perioden på fermenteringsprocessen, bliver denne argentinske vin sød og rig i dens smagsvariant.

Denne vin passer godt til frugtdesserter, samt tungere, mere cremebaserede desserter.

Chardonnay

Chardonnay, er specielt fremstillet af Mauricio druer der også dyrkes i hele Argentina, og er en af de lettere og mere populære eksportvine.

Denne type af sydamerikansk drue bliver stadig mere populær og unik, blomstrende men pikant.

Kombinationen af landets blæsende og alligevel solrige klima, producerer et meget modent udbytte, og i modsætning til Frankrig, hvor Chardonnay er fin, let og sød, giver den sydamerikanske sol virkelig denne vin en særlig plads på de vestlige spiseborde.

Nyd denne vin med enkle og frugtfulde forretter, svinekød og flødeagtige kyllingeretter.

Tapiz Viognier

Hvis der serveres andet end fisk eller kylling, er Tapiz Viognier en vin man skal tage i betragtning.

Druerne modnes langsomt og trives bedst i den sydlige del af Argentina, hvor den skaber nogle af de rigeste og bedste hvidvine, i verden.

Med en frisk, men jordisk smag, passer denne vin perfekt til svinekød og vildt, og kunne endda strække sig til lettere oksekødsretter eller -gryder.

Den har et smagfuldt og unikt syreholdigt indhold, og er den argentinske vin som jeg foretrækker fra den sydlige del af grænsen.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: