+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Fransk hvidvin

af | jun 7, 2017

5/5 (1)

Frankrig er et af de lande i verden der producerer mest vin, af den bedste kvalitet, og så er det vel ikke nogen overraskelse, at fransk hvidvin ligger i toppen som nogle af de bedste hvide vine i verden.

Fransk hvidvin

Det kan være forvirrende, og svært at gennemskue, hvad du får, når de franske vine er kategoriseret efter druesort, og meget ofte efter vinregionen.

I Frankrig er der også tradition for, at blande de forskellige druesorter, for at bruge de bedste egenskaber fra hver.

De fleste druer kommer oprindeligt fra Frankrig, som det er tilfældet med f.eks. Sauvignon, Chenin Blanc og Sémillon, der alle er med til at skabe nogle af de mest berømte hvidvine der eksporteres fra hele landet.

På grund af den enorme mængde af eksporteret fransk hvidvin, kontrollerer Appellation d’origine contrôlée (det franske kvalitetssikringsudvalg) kvaliteten og procentdelen af blandede typer af vin.

Her er en oversigt over de mest populære druersorter der bruges til de hvidvine der eksporteres, og nydes bredt i hele Frankrig og resten af verden.

Chardonnay

Til den mest berømte franske eksport af hvidvin benyttes druesorten Chardonnay.

Navnet henviser både til den grønskindede drue, der bruges til at fremstille Chardonnay-vin, hvid Burgund (lidt forvirrende, er det vinproducerende distrikt, hvor Chardonnay-druen stammer fra, Chablis-distriktet, og mange varianter af Champagne (en drue samt et distrikt i Frankrig).

Overraskende nok bliver Chardonnay brugt til at blande med hvid, rød og mousserende vine, så det er en meget madvenlig druesort!

I traditionel forstand kan de to hovedtyper af denne franske hvidvin passe perfekt til frugt, fisk, fløde pasta og kyllingeretter – den første type er den ubehandlede som der dyrkes i Côte de Beaune, Burgundy – mørkere og mere gul i farven – og den anden, let, citrus-tung og kalkagtig.

De er begge meget populære og meget varierede i smag.

Sauvignon Blanc

Knastør, let og min personlige anbefaling, Sauvignon Blanc er en virkelig individuel vin. Resultatet er vine med svage toner af fersken, grapefrugt og mineralerne fra jorden, hvor druerne dyrkes.

Sauvignon Blanc blev oprindeligt dyrket i Bordeaux og Loire dalen, men bliver også i visse vine blandet med Sémillon, for at skabe en sødere, mere blomsteragtig vin.

Sauvignon Blanc vine passer til enhver let kanapé, fisk og skaldyrsretter (og bedst når den serveres iskold!).

Sémillon

Blandet med Sauvignon druen, dyrkes Sémillon i Sauternes, Bordeaux.

Sémillon giver smagen af blomster, med toner af abrikos, honning og citrusskal, der giver denne blanding en sødere smag, og er populær til at nyde med en let dessert eller frugt.

Med denne type fransk hvidvin, der er den mest eksporterede sort, giver den mindre kendte Bordeaux blanding med Sémillon en mere tør, lettere vin, der viser toner af græs, stikkelsbær og citron.

Afhængigt af dine præferencer, passer begge fantastisk til kylling, luftig cremet ost og nøddebaserede vegetarretter – yum!

Muscadet

Melon de Bourgogne er druen der anvendes i de stadigt mere populære Muscadet og Chenin Blanc, hvor den dyrkes på Frankrigs vestkyst i Loire-vindistriktet.

Denne vin er en utrolig tør hvidvin, og ligeså syrlig som den er pikant!

Som en populær drik der tilbydes mødre over hele Europa, er Muscadet en lidt mindre kendt fransk eksportvin.

Da denne variant passer godt til hård ost som pecorino og tørre fiske- og karryretter, er denne vin en virkelig fræk hemmelighed fra vestkysten.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: