+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Sydafrikansk hvidvin

af | jul 22, 2017

5/5 (1)

Med det varierede vækstklima for vin i den gamle verden i Nordeuropa, spænder Sydafrika over de to vinverdener, hvilket har resulteret i en række mindre, hovedsageligt familiedrevne vingårde, som er i stand til at producer de mest rige vine, alle med en smuk og efterspurgt smag.

Sydafrikansk hvidvin

Sydafrika er i en virkelig unik position, når det kommer til deres hvidvin.

Nutidens hvidvine ligner langt fra de sydafrikanske hvidvine fra 1980’erne. Før landet begyndte at bruge tid på at raffinere deres produktionsmetoder, var sydafrikanske hvidvine generelt enten sure, søde eller syrligt.

Det var først da vingårdene indså, at kvalitetsvine gav et større afkast, i forhold til masseproducerede, billige og dårlige vine, at landets kvalitetskontrol virkelig tog fat.

Druer brugt i Sydafrika

Den mest benyttede drue i Sydafrika er Chenin Blanc, den begyndte som base for næsten alle sydafrikanske hvidvine.

Druen kom oprindeligt fra Frankrig, men i dette koldere vækstklima med en jord der er rig på ler, er den vin der produceres af disse druer både fyldigere og blødere.

Grundet den frugtbare jord, har den sydafrikanske Chenin Blanc også den honningtone, der gør denne vin til en af de mest karakteristiske i verden.

De tidligere meget syreholdige og dårlige afgrøder er nu væk, og Sydafrika producerer nu nogle af de mindste og mest omhyggeligt producerede vine, hvilket resulterer i, at de ofte er sjældne, hvis du er interesseret i en frisk eller frugtagtig forkælelse til maden.

Bemærkelsesværdige sydafrikanske hvidvine

Sammen med Chenin Blanc, er Sauvignon en anden druesort der passer godt til vækstklimaet i Sydafrika.

Boplaas Bobbejaanberg Sauvignon Blanc

En bemærkelsesværdig, men relativ lille vingård har produceret Boplaas Bobbejaanberg Sauvignon Blanc 2014 som er et perfekt eksempel på de køligere dyrkede druer.

Druen rulles blidt, hvormed det kun er den reneste juice der fermenters, hvilket gør smagen er høj, frisk og klar hele vejen igennem, og det er også med til at give glasset dens lyse grønne farve.

Prøv denne vin som en fantastisk mulighed for at præsentere en vin fra den nye verden, dog stadig med en genkendelig karakteristisk aroma fra den gamle verden.

Drik den sammen med flødebaseret kylling eller svinekødsretter, dog kan denne vin også være et flot supplement til en sommer- eller efterårstærte, hvid fisk, eller blot hvor den nydes koldt med nogle modne, sorte oliven.

Paul Cluver Weisser Riesling Noble Late Harvest

2007 Paul Cluver Weisser Riesling, Noble Late Harvest er endnu et fantastisk eksempel på hvordan forskellige klimaer kan hjælpe med at perfektionere en kendt drue, der er indfødt i et land, med at blive endnu bedre i et andet land på den anden side af jorden.

Den eksporteres i så store mængder, at den sjældent sælges i Sydafrika, dette er en tør, men stadig blomsteragtig hvidvin, med en meget særegen smag.

Prøv denne hvidvin sammen med frisk skaldyr som muslinger eller småfisk til forret, og til din hovedret, vælg citrusbaserede, eller thailandsk kylling, fiskeretter og sauce.

Bemærkning om sydafrikanske hvidvine

Det vigtigste ved de sydafrikanske hvidvine er, at deres særegne smag, og at de er et perfekt supplement til mange forskellige retter.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: