Tysk hvidvin
Tyske hvidvine har, som nabolandet Østrig, et bredt sortiment af både rød- og hvidvine.
Selvom de ikke er lige så anerkendt og eksporterede som vine af de italienske og franske druer, så har Tyskland dyrket druer der er så gamle som det romerske rige.
Vindistrikterne findes hovedsageligt langs bifloderne til Rhinen, og selv om Tyskland på verdensplan kun er den ottende største vinproducent, så er næsten to tredjedele af de eksporterede druer, hvide.
Tyske hvidvine har en meget specifik smag, hvilket skyldes deres køligere klima, hvor den mest kendte drue er Riesling.
Med et højt syreindhold og en kort, tør eftersmag, ligger Riesling lang fra de billige, masseksporterede vine, som Tyskland normalt forbindes med.
Frysende vintre og en mangel på havlandskaber adskiller også den måde som de fleste europæiske druer dyrkes på.
-
Riesling Leiwener, Feinherb fra Weingut Josef Rosch
kr.94,00 Find butik -
Weissburgunder Qualitøtswein Trocken fra Spindler Lindenhof
kr.94,00 Find butik -
Riesling Trocken, Leiwener fra Weingut Josef Rosch
kr.94,00 Find butik -
Riesling Trocken fra Weingut Kirsten
kr.94,00 Find butik -
Wallufer Oberberg Spatlese Mild fra Weingut Klerner
kr.100,00 Find butik -
Deidesheimer Leinhöhle Riesling Kabinett Trocken fra Spindler Lindenhof
kr.100,00 Find butik -
Ruppertsberger Hoheburg Riesling Kabinett Halbtrocken fra Spindler Lindenhof
kr.100,00 Find butik -
Forster Mariengarten Riesling Kabinett Trocken fra Spindler Lindenhof
kr.100,00 Find butik -
Riesling, J.R. Junior fra Weingut Josef Rosch
kr.121,00 Find butik
Mere lækker tysk hvidvin på side 2
Hvidvin efter druer
Riesling
Dette er den største eksport når det kommer til tyske hvidvine, hvis tørre smag altid er populær hos vinkendere der foretrækker et lavere sukkerindhold, i forhold til en sød Chardonnay, eller en blomsteragtig Semillon.
Riesling dyrkes i alle vindistrikter, og er en robust drue der er nem at vedligeholde, og som producerer et rimeligt stort udbytte.
På grund af dens popularitet, kan du forvente at købe en rimelig flaske Riesling til omkring 20 euro, du skal dog altid huske at se efter mærket med DOC – den regionale godkendelse, så du ved, at du ikke får en billigere blanding.
Prøv den sammen med tungere pastaretter, kylling, eller bløde, nøddeagtige oste.
Muller-Thurgau
Dette er den anden mest populære, dyrkede drue i Tyskland.
Den dyrkes og anvendes mest national, idet populariteten for denne indfødte drue er faldet på tværs af Europa, det er dog stadig en fantastisk frugtagtig og lækker vin at nyde. Den dyrkes hovedsageligt i Baden og Pfalz.
I 1882 blev Muller-Thurgau introduceret i Tyskland, og dens mest populære periode var i 1950’erne.
Muller-Thurgau er et kitsch alternativ som du kan købe for omkring 6 euro – den er perfekt at servere til en middag med venner, og vil altid give noget at tale om.
Den går godt sammen med frugt, grøntsager, lys fisk og vildt.
Silvaner
Dette er endnu en indfødt drue fra Tyskland. Silvaner vine er en alsidig drue som kan dyrkes og produceres til at fremstille søde, halvsøde og tørre vine.
De bruges ofte i blandinger med de mere almindelige kendte druer, Riesling, Chardonnay eller Sauvignon (der begge dyrkes i Tyskland i mindre mængder), hvilket betyder, at Silvaner faktisk anvendes i mange vine i Centraleuropa.
Du kan nyde den med alt! (Afhængig af produktionen).
Grauburgunder
Grauburgunder eller Pinot Gris menes at være en mutantklon af Pinot Noir, dog producerer denne drue en halvsød eller tør hvidvin, og ikke rødvin.
Grundet dens arv vil denne drue, der stammer fra Frankrig, vokse godt i de varmere, mere solrige klimaer i Tyskland, og den har nydt en stigende popularitet siden 1980’erne.
Dette er den perfekte lille skat, så en god eksporteret flaske vil koste dig omkring 7-10 euro.
Grauburgunder fungerer godt sammen med næsten alle kylling- eller fiskeretter, hårde og skarpe oste, eller endda som dessertvin.
Vinskribent: Michael Bredahl
Michael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.
Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.
Er du vinskribent?
Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.
0 kommentarer