+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Sydafrikansk rødvin

af | aug 8, 2017

5/5 (3)

Rødvinsproduktionen Sydafrika er meget innovativ, og følger gerne de seneste moderne ideer, hvor produktion består af mere end fireogtyve forskellige druesorter til fremstilling af rødvin, dyrket på tværs af vindistrikterne.

Sydafrikansk rødvin

Blandt disse er de mere velkendte druer som Barbera, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot og Pinot Noir, der blandes i små mængder med mindre kendte druer som Souzào (bruges til portvin), Mourvèdre (en krydret mindre kendt spansk drue) og Cinsaut (Noir) for at skabe et meget varieret sæt rødvin til eksport.

Vin fra Sydafrika er som…

Den nærmeste sammenligning af den sydafrikanske vinscene er den fra Australien.

Det unikke perspektiv og metoder fra sydafrikanske vinfremstillingsvirksomheder er, ligesom i Australien, vine fra Cape der dyrkes og sælges som en progressiv og innovativ udviklingsindustri.

Stivheden fra de gamle europæiske vinproducenters produktioner, har ikke den samme vægtning som de har i Europa.

I modsætning til Australien, er Sydafrika et af de ældste opdyrkede vindistrikter i verden.

Den verdensberømte dessertvin Constantia har været dyrket siden det syttende århundrede, og der henvises bl.a. til den i både Jane Austin og Charles Dickens klassiske litteratur.

Men bortset fra denne søde dessertvin, har Sydafrika nogle af de største markeringer af både røde og hvide druer i verden, med den største eksport bestående af Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pilotage og Merlot.

Selv de måder hvorpå vinene vises, illustrerer ærlighed og gennemsigtighed af vine fra Cape.

Visning af procentdelen af blandingen på hver vin, er den ærlige og almindelige måde for en vingård, at vise indsatsen og input til hver tapning.

Det bedste

Nogle af de bedste blandinger er skabt på dette kontinent: For eksempel disse bemærkelsesværdige bordvine: Prøv Allesverloren Touriga Nacional (100 % Touriga Nacional) og Alluvia “Give me a Chance” Red Blend 40 % Cabernet Sauvignon 32 % Merlot 28 % Cabernet Franc.

Andre bemærkelsesværdige bemærkninger

Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon er en jordlig og rig tonet vin, ideel til vildt eller gryderet.

Boschendal 1685 Shiraz er også en favorit og rimeligt prissat vin, en ældre men dog fantastisk drikkelig og lækker bordvin.

For en mere overkommelig mulighed beskrives Catherine Marshall Myriad-blandingen som en fløjlsagtig og kompleks rødvin, der kan nydes med lette retter som and og svinekød samt pastaretter – et ægte tilbehør til ethvert dekadent måltid.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (3)

Giv dit High Five her: