+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Fransk dessertvin

af | feb 8, 2017

5/5 (1)

Der er få ting der er mere synonymt med franskmænd, end deres lange og provokerende historie, deres eventyrlystne mad og deres fantastisk vin.

Fransk dessertvin

Altså bortset fra Italien, i det midterste bælte af Europa, der bare ikke har den samme mængde familieejede vinmarker, med deres perfekte produktionsmetoder til vinfremstilling, som franskmændene.

Dessert vin der produceres i Frankrig anses for at være en drik til både fattigrøve og guder.

Den honningfarvede nektar, nuancerne, med en let sød palette kan sagtens betyde, at en nybegynder kan blive overvældet med, hvad der anses for at være en god flaske.

Fremstillet og ældet ved hjælp af Botrytis metoden, der inficerer druerne mens de er på vinstokkene, er de franske dessertvine vokset og plukket når frugterne er blevet modne og søde nok til at gæringen og ældningen bliver bedst.

Læs mere om Fransk dessertvin

Regioner med franske dessertvine

Bortset fra de fire mest bemærkelsesværdige dessert vin regioner: Sauternes, Barsac, Cadillac og Monbazillac, er der mange andre mindre familie-producerede typer dessertvin, som eksporteres over hele verden.

En god flaske vil efter al sandsynlighed være at finde i din lokale vin ekspert eller endda større supermarkeder.

Sauterne, franskmændenes nummer 1 dessertvin

Den mest eksporterede dessertvin fra Frankrig, er Sauterne, der er lys gylden i farve, og frisk, let og med en udsøgt smag.

Lavet af Semillon, Sauvignon blanc og Muscadelle druer, bruges noble rot metoden, der ædler de rådnende inficerede druer, og gør at afgrøden blive tørret lidt ud, og dermed giver en lys og meget sød smag.

En af de bedste Premier Cru Supérieur ejendomme, Château d’Yquem, er utroligt dyre, da det er ældet i årevis, men igen kan dens kvalitet og smag varierer utroligt meget hvert år.

Hvis du nogensinde er heldig nok til at prøve et glas, kan du forvente at få de første noter af abrikoser, honning og ferskner hvor Sauterne har en dyb lagdelt smag, med efternoter af valnød og kastanjer.

Denne vin parres bedst med bløde, cremede aromatiske oste, patéer eller foie gras til at supplere den intense og rige smag.

Sauterne dyrkes i Graves regionen af Bordeaux, hvor de høje temperaturer betyder, at selv om Botrytisering er hyppige i vinmarker, kan der være en stor forskel i kvaliteten af de årgange der produceres år for år.

Chateau Lafaurie – Peyraguey

Chateau Lafaurie – Peyraguey 1989 og 1990 årgange er almindeligvis anset for at være nogle af de bedste i verden, og er sukkersøde, fyldige og næsten olieagtige i konsistensen.

Nyd denne vin for sig selv, da sådan en høj kvalitet og sjælden dessertvin er noget af en sanseoplevelse de fleste mennesker aldrig får mulighed for at nyde.

Chateau Rieussec – Carmes de Riessec

En mere beskeden årgang, er endnu en stærk og lækker dessertvin, der er det perfekte akkompagnement til citrus desserter, nemlig Chateau Rieussec – Carmes de Riessec (2005).

Den kan købes for så lidt som 200,- kr for en halv flaske, og har en stærk citronagtig smag, behagelig surhedsgrad og er en meget lækker lys dessertvin.

Denne serveres med sommerens bær, lettere tærter eller mandelbaserede desserter, som den perfekte måde at imponere venner, efter et fantastisk måltid.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: