+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vin der passer til fiskeretter

af | sep 4, 2017

Hvidvin er det klassiske valg til fiskeretter, men tør du pille ved traditionerne, og hvordan kan det lade sig gøre?

Når det kommer til at matche en krydret fisk med vin, vil fisk passe bedre sammen med en Dobbin’s Creek Merlot rødvin, end en Chardonnay hvidvin.

Vin til fisk

Men når du spiser hvid fisk sammen med delikat sauce, passer Chardonnay fint med den.

Læs mere om vin til fisk under de udvalgte vine …

Fisk med en let krydret smag

Fisk med en let krydret smag som havaborre, sort havaborre, rødspætte, sej, stribet aborre og kuller passer bedst med pikante hvidvine, såsom Vermentino, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay eller Verdejo.

Let tekstureret fisk

Let tekstureret fisk, der er tykkere og fastere, såsom ørred, havkat, sort fisk, rødfisk, havtaske, escolar og fjeldørred passer med de mellem fyldige hvidvine, såsom hvid Rioja, Semillon, Fiano, Dry Riesling, Pinot Gris eller Garganega..

Kødfulde fisk

Kødfulde fisk er faste og har samme tekstur som en bøf. Disse fisketyper omfatter blåbars, laks, guldmakrel, makrel, sværdfisk, havtaske og tunfisk.

Hvis du spiser en af disse fisk, så smager en hvidvin med en fyldig smag godt sammen med dem.

Rødvine til fiskeretter

Der findes et par rødvine der også passer godt sammen med kødfulde fisk. Eksempler på disse vin er Sauvignon Vert, Dry Lambrusco, hvid Burgund, hvid Pinot Noir, Pinot d’Alsace og Soave.

Som du kan se fra de forskellige typer fisk og vintyper, som de bedst matcher med, er det let at antage, at hvidvin passer bedst sammen med fisk, men du kan give selskabet en overraskende oplevelse, hvis du tør servere en rød, der passer til..

Vin til ost

Hvad skal du bruge til …

[pagelist_ext child_of=”22441″]

Vin til røde bøffer

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

Udvalgte vine

Ud på vinrejse