Vin der passe til oksekød og røde bøffer

af | sep 3, 2017

5/5 (2)

Rødvin smager simpelthen perfekt med oksekød, på grund af samspillet mellem garvesyren i vinen og proteinerne i kødet.

Alle rødvine har garvesyre, som er et resultat af druekerner, skind samt tønderne der anvendes til at lagre vinen.

Garvesyre giver rødvinen et godt lagringspotentiale, og danner en vigtig struktur og balance, der egner sig til at matche rødvin med oksekød.

Vin til bøffer

At indtage rødvin uden garvesyre, kan føre til en stram og grov fornemmelse. Men som garvesyren binder sig til proteinerne, bliver smagen helt anderledes.

Derfor er en Cabernet Sauvignon med højt niveau af garvesyre ikke et godt valg før du spiser, eller bagefter for den sags skyld.

Men hvis du tager et sip efter du har spist lidt, får du et perfekt match der får din mund til at løbe i vand.

Læs mere om røde bøffer under de udvalgte vine …

Ældre årgange

Hvis du serverer en ældre årgang, skal du forberede din ret så simpelt som muligt.

Tænk f.eks. på en stegt mørbrad sammen med en Claret, bedst kendt som Bordeaux rødvin der normalt er tung, jordnær, garvesyreholdig og kompleks.

Disse elementer af Claret passer vidunderligt med grillet oksekød og vildt, især hvis du sætter en gammel Claret sammen med lagret oksekød.

Læs mere om hvilke vine der passer til forskellige typer mad

Vin til fisk

Hvad skal du bruge til …

Vin der passe til oksekød og røde bøffer

Vin der passe til oksekød og røde bøffer

Rødvin smager simpelthen perfekt med oksekød, på grund af samspillet mellem garvesyren i vinen og proteinerne i kødet.
Vin der passer til fiskeretter

Vin der passer til fiskeretter

Hvidvin er det klassiske valg til fiskeretter, men tør du pille ved traditionerne, og hvordan kan det lade sig gøre?
Vin der passer til koteletter

Vin der passer til koteletter

Intet gør sommeren mere komplet end en spændende duft fra en sydende bøf eller kotelet.
Vin der passer til ost

Vin der passer til ost

Når du skal sætte vin og ost sammen, har det stor betydning hvor hård eller blød osten er, samt hvor lagret og garvesyreholdig vinen skal være.
Vin til BBQ og grillmad

Vin til BBQ og grillmad

Når det kommer til grillmaden, har du de saftige bøffer klar, friske grillede majs og de sydende pølser med og uden ost, bacon, chili og hvad du nu ellers kan finde på. Men hvad med vinen?

Vin til ost

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

Udvalgte vine

Ud på vinrejse

5/5 (2)

Giv dit High Five her: