+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Champagne

af | apr 25, 2017

4.85/5 (26)

Champagne er en af de mest kendte vine i verden, på trods af at den kun er produceret i en meget lille region af det nordlige Frankrig.

Champagne

Champagnens imponerende signatur med bobler og særprægede smag, er en fast favorit hos både vinkendere og nybegyndere, men hvad der virkelig gør champagnen så fantastisk, er dens evne til at bringe folk sammen – selv hvis de foretrækker røde eller hvide vine, øl, spiritus eller læskedrikke.

En skål i champagne er mere end bare en drink, det er et universalt symbol på en helt speciel lejlighed.

Det er på grund af champagnens karismatiske smag, at den er blevet efterlignet af tusindvis af vinmarker og vinbønder fra forskellige lande over hele kloden.

Det koster hvert år Champagne regionen millioner af euros at forsikre oprindelsen og kvaliteten af hver eneste flaske.

Lige siden Versailles-traktaten efter Første Verdenskrig, har det været ulovligt at navngive alle andre flasker vine, mousserende eller andet – for champagne.

Franskmændene holder denne lov meget kært, og selv i tilfælde hvor vinregioner har et lignende navn – for eksempel Champagne i Schweiz – må de stadig ikke mærke deres vine med navnet Champagne.

Læs om Champagnens historie

Champagnens historie

Champagnen blev for første gang produceret og drukket omkring middelalderen, hvor verdens sande anerkendelse for champagne først trådte til i omkring det 19. Århundrede i Frankrig.

Oprindeligt var champagnen meget sødere, det var kun da den sædvanlige produktions metode blev ændret og vinen ikke fik tilsat sødme, at champagnens popularitet steg markant, hvilket også var omkring samme tid at vinen for første gang blev eksporteret til London, og den blev et symbol på dekadence og stil hos overklassen.

Produktionen af de bedste bobler

Champenoise metoden, er den traditionelle metode brugt til at producere champagne, og den er nøglen til champagnens signatur: luftige og alkoholiske bobler.

Chardonnay og Pinot Noir druer fermenteres og aftappes for derefter at blive gæret en ekstra gang, hvilket giver vinen sin unikke smag.

Ved at tilsætte mere gær og en ekstra omgang sukker, kan vinen fuldstændig udvikle sig smagsmæssigt.

Hver vingård har sin helt egen hemmelige opskrift, hvilket gør at hver årgang og champagneproducent har deres egen signatur stil.

Det som gør champagne speciel er den produktionsmetode brugt ved fremstilling af vinen – ofte kendt som en appellation.

Den franske appellation forsikre mod at alle champagne vingårde bruger den samme type druer, dyrkningsteknikker og fermenteringsteknikker, hvilket betyder at kvalitet og stil vil forblive den højeste standard – over alle andre mousserende vine – i verden.

Selvom de større og mere ikoniske Champagnehuse, producerer smukke årgange år efter år, er der stadig masser af plads til, at de mindre vinmarker kan imponere med deres unikke stil, som alle er til at få fat i til langt mere beskedne priser.

Moët & Chandon

Hvis du tager dine egne personlige præferencer med i betragtning, kan du ikke gå forkert med en Moët & Chandon, uanset hvilken årgang du vælger, inden for de sidste halvtreds år.

Selve Moët & Chandon flasken er ren ikonografi, og alt, helt fra deres design til deres produktion og smag, understreger virkelig hvorfor denne vin betragtes som en af verdens bedste.

Selvom vinmarkerne er tørre end de fleste andre, indeholder Moët’ bittesmå bobler – hvilket i sig selv anses for at markere en betydelig årgang – og efterlader en både sød, let og tør smag.

Moët er en meget ren champagne, der garanterer at du bliver efterladt med frisk og glad stemning i krop og sind.

Den eneste ulempe ved denne vin, må være at det som med alle andre champagner, er svært at nøjes med et enkelt glas efter først at have smagt denne fantastiske vin.

Champagne Ayala Brut Majeur NV

Champagne Ayala Brut Majeur NV er en rimelig flaske, produceret i Aÿ Champagne regionen i Frankrig.

Ayala Brut Majeur er perfekt til fester, der har brug for noget specielt, da den er skarpt og let, samt i stor grad lægger vægt på sine frugtige smagsnuancer, der er vellidt hos et bredere publikum.

Alt i alt en skøn alsidig mousserende vin med en pris på under 200 kr pr. Flaske, hvilket er en beskeden pris for en champagne af god kvalitet.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4.85/5 (26)

Giv dit High Five her: