+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vine med Zinfandel druer

af | jun 30, 2017

5/5 (1)

Zinfandel er en druesort der benyttes i Californien til produktion af nogle af verdens bedste vine.

Vin med Zinfandel druen

Egentlig benyttes druesorten også i Italien.og Kroatien, dog under andre navne. I Italien kaldes druen for Primotivo, og i Kroatien kaldes den for Crljenak Kaštelanski, hvilket er så svært at udtale, at selv de lokale har opfundet navnet Tribidrag i stedet for.

Zinfandels rejse synes at være sket fra de østæropæiske lande (Kroatien) til Italien, og med emigrationen til USA, har planten fået nyt liv, der giver genlyd i vinverdenen, på popularitet.

Zinfandel er blevet så populær, at visse Italienske vinproducenter er blevet lidt tøsefornærmede, og laver en flaske kaldet Italien Zinfandel og Original Zin, hvilket er noget forfærdeligt sludder.

Det kan godt være, at det er samme drue, men klimaet og forholdene er anderledes, så den kvalitet der opnås i f.eks. Californien, er umulig at opnå i Italien. Drop klynkeriet, og snup en tudekiks.

I denne artikel drøfter vi Zinfandel druer – en af de ældste druesorter, der er anvendt siden oldtiden og stadig bruges til at producere nogle meget eftertragtede vine.

Læs mere om Zinfandel

Zinfandels historie

Dets navn er mest sandsynligt af østrigsk oprindelse, og de har været i anvendelse til produktion af vin siden 6000 f.Kr.

Disse blev først fundet i Kaukasus, hvor urner og potter blev anvendt til at fremstille vin.

Zinfandel synes at have nået til Middelhavet senere i tiden, hvor italienerne først gjorde brug af den i det 19. århundrede.
Første beskrivelser af disse druer findes i den italienske regerings publikationer i 1870’erne, da Zinfandel i løbet af denne periode opnåede meget popularitet.

Efter denne æra synes Zinfandel at have nået den Amerikanske østkyst i begyndelsen af 1930’erne, da mange italienske familier immigrerede til USA for at søge nyt liv og fremtidsudsigter.

Efter 1930’erne opnåede Zinfandel popularitet i USA hos mange vinproducenter som Sutter Home Winery, der genopdagede Zinfandel vine, efter at den havde været glemt i årtier siden den store krig.

Den amerikanske vinindustri blev også udsat for et slag i 1930’erne på grund af den økonomiske nedtur, som den store depression og forbuddet (1920-1933).

Så sent som i 1970’erne og 1980’erne var Zinfandel en glemt druesort, da nogle vinproducenter genopdagede dem fra dalene i Californien.

I dag bidrager Zinfandel vine med så meget som 9,9 % af den amerikanske vinforsyning i forhold til volumen.

Vinavl af zinfandel

Zinfandel siges at have følgende karakteristika:

  • Vokser kun i varme klimaer, hvis der ikke er for varmt.
  • Zinfandels af høj kvalitet har store druer og vokser et tyndt skind.
  • Zinfandels har en tidlig modning og producerer sukkerholdig juice.
  • Kan have ujævne modnefunktioner som rosiner, druer og grønne, uberørte druer på samme tid.
  • Da disse druer dyrkes i varme områder, fermenteres de til dessertvin.
  • Zinfandel vine har et højt indhold af sukker, da druerne bliver søde, når de er modne.

Nogle Zinfandels er endda kendt for deres høje alkoholindhold (røde Zinfandels), men nogle teknikker som omvendt osmose er i stand til at reducere deres alkoholindhold.

Zinfandel druerne høstes normalt tidligt, helst ved omkring 20º.

Zinfandel vine

Zinfandel druer dyrkes i en række lande. Italien, Kroatien, Ungarn i Europa og USA er et af de mest almindelige steder, hvor Zinfandel druer dyrkes.

Ligesom deres vinavl, har hvert land deres eget udvalg af vine.

I USA produceres flere vine som dessertvine, rose, Beaujolais-stil vin fra Zinfandel.

Den produceres i Italien, som Primitivo di Manduria og Falemo del Massico Primitivo, der er nogle af de mest almindelige Zinfandel vine.

Med den højeste vækst i Apulien distriktet (også kaldet Italiens “hæl”), sendes Primotivo druer til Toscana og Piemonte.

Zinfandel dyrkes i Balkanstater som Kroatien under navnet Crijenak Kastelanski, hvor de optager det højeste forbrug i denne region.

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

5/5 (1)

Giv dit High Five her: