+45 5050 4797 | BEMÆRK! Vi anmelder kun, vi sælger ikke noget :) [email protected]

Vin fra Australien

af | aug 17, 2017

5/5 (9)

De fleste er sikkert ikke klar over, at Australien rent faktisk er blandt en af de vigtigste vinregioner i verden.

Australien er verdens sjette største vinproducent, og ligger nr. fire som den største vineksportør.

Overraskende, ikke?

Vin fra Australien

Australien eksporterer mere end 773 millioner liter vin hvert år, der giver en indtægt på omkring 2.2 milliarder australske dollars (11 mia. kr.).

Landet er ikke kun berømt som den største producent af vin, men også for vinens kvalitet.

Lad os nu tage et kig på alt om australske vine og dets vindistrikter her …

Læs mere om vin fra Australien under de lækre vine …

Vi introducerer Australien som en vinregion

Landet blev først et vinland i 1788, da de første vinstiklinger blev bragt til New South Wales.

I dag fremstilles der vin i næsten alle stater i Australien, med over 60 identificerede vindistrikter.

Landet har næsten 160.000 hektar under dyrkning, og der dyrkes ikke mindre end 100 forskellige druesorter.

Det meste af vindyrkningen er koncentreret i de sydlige dele af landet, som er køligere, og de vigtigste vinmarker kan findes i følgende områder:

  • Sydaustralien
  • New South Wales
  • Victoria
  • Vestaustralien
  • Tasmanien
  • Queensland

Det bør nævnes, at Australien har spillet en vigtig rolle i vin globaliseringen.

Vingeografi i Australien

Når det kommer til Australiens landmasse, har vi fundet, at den er mere eller mindre det samme som USA.

Selv om Australien ikke ligger på de køligere breddegrader, har de nogle køligere regioner, som er resultatet af højder og de omkringliggende havområder.

Det kan konstateres, at landets områder med vingårde hovedsageligt påvirkes af følgende bjergkæder:

  • Darling Scarp i Vestaustralien
  • Mount Lofty Ranges i Sydaustralien
  • The Great Dividing Range i Østaustralien

Vi kan se, at den store del af det nordlige Australien er meget tør og varm, og vindyrkningen er derfor hovedsageligt koncentreret i den sydøstlige og sydvestlige del af landet, da de oplever middelhavsklima der.

I disse dele af landet, er de varme nordlige vejrsystemer modereret af det kølige vejr fra det sydlige hav.

Endelig er jorden i disse distrikter yngre, og består af sand og kalksten.

Australiens klassifikationssystem for vin

Landet har udviklet et meget omfattende betegnelsessystem, og dette system supplerer ganske godt de høje produktionsstandarder og vinenes popularitet.

Australiens vinmærker er mere specifikke med hensyn til de oplysninger der leveres, og i henhold til betegnelsessystemet, skal vinetiketter indeholde følgende oplysninger:

  • Druesort
  • Alkohol %
  • Totalt indhold
  • Antal
  • Producentens navn + adresse
  • Oprindelsesland
  • Allergener (hvis nogen)

Der findes en anden mærkning i landet, der viser sig at være fokuseret på den regionale klassifikation.

Dette system kaldes ‘Geografiske Indikationer’ (Geographical Indications (GI) og sigter mod at vise vinens oprindelse, og dermed beskytte distriktets navn.

Systemet kan klassificeres yderligere i henhold til:

  • Stat
  • Zone
  • Område
  • Underområde
  • Sydøstlige Australien

Populære druesorter i Australien

Selvom Australien ikke har nogen indfødt druesort, kan vi betragte følgende druesorter som de største i landet:

De vigtigste røde druer

  • Shiraz/Syrah
  • Cabernet Sauvignon
  • Pinot Noir
  • Grenache
  • Merlot
  • Mataro/Mourvedre
  • Malbec
  • Tempranillo
  • Petit Verdot
  • Sangiovese

De vigtigste hvide druer

  • Chardonnay
  • Riesling
  • Semillon
  • Muscat
  • Sauvignon Blanc
  • Pinot Gris
  • Viognier
  • Verdelho

Bortset fra de ovennævnte sorter, har vinavlere i Australien fremavlet nogle sorter, hvor Cienna og Tarrango er eksempler på sådanne sorter

Giv dit High Five her:

Vinskribent: Michael Bredahl

Michael BredahlMichael er online entusiast, med udsøgt viden indenfor Online Marketing. En rejsende der jagter de gode vine, sammen med de bedste oplevelser.

Senest på Sicilien, hvor Etna har en ret ekstrem indflydelse på smagen, der bliver meget kraftig, med en bitter eftersmag for de yngste vine, mens det for ældre vine betyder de bliver i en særlig klasse for sig selv.

Følg mig på: Facebook Google+ Twitter Pinterest Michael-Bredahl.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Er du vinskribent?

Vi har mange artikler med for lidt indhold, og vinverdenen er ufatteligt omfattende, så derfor er der selvfølgelig emner vi ikke dækker endnu. Lande og regioner der er ubeskrevet, vine der ikke er smagt. Hvis du har lyst til at skrive og få det udgivet her hos os, får du selvfølgelig også den anerkendelse du bør have for indsatsen. Læs mere om at blive vinskribent, og kontakt os for mere information.

Produktkategorier

Vin fra Australien

Ud på vinrejse

5/5 (9)

Giv dit High Five her: